Рецепт смачного рагу з овочами та курятиною

· Серпень 13, 2018
Ми пропонуємо вашій увазі неймовірно простий рецепт смачного рагу з овочами та курятиною. Ця страва є дуже корисною, адже до її складу входить велика кількість білків, клітковини та незамінних для організму мінералів.

Якщо ви намагаєтеся дотримуватися принципів правильного харчування, цей простий рецепт рагу з овочами та курятиною неодмінно стане вам у пригоді. Курятина містить велику кількість протеїнів, а овочі характеризуються високим вмістом поживних речовин.

Приготувати рагу з овочами та курятиною дуже просто, адже всі інгредієнти є доступними та недорогими. Ви можете придбати основні компоненти цієї страви у найближчому супермаркеті або на ринку.

Курятина є одним з найпопулярніших видів м’яса, адже вона є досить дешевою, швидко готується та чудово поєднується з іншими продуктами. До того ж, до складу курятини входять незамінні для організму поживні речовини та вітаміни.

Залежно від того, де саме виростили курку, її м’ясо матиме інший колір, текстуру та навіть розмір. Щодо овочів, то вони є незамінними для приготування цього рагу, адже свіжі овочі характеризуються високим вмістом вітамінів, мінералів та клітковини. Якщо ви не любите проводити на кухні багато часу, радимо неодмінно спробувати цю просту страву. Її приготування не займе у вас багато часу, а смак цього рагу з овочами та курятиною вас неодмінно здивує.

Все, що вам знадобиться для приготування рагу – нарізати та протушкувати овочі, а у кінці приготування додати курятину. Ми пропонуємо вам детальний покроковий рецепт смачного рагу з овочами та курятиною, завдяки якому ви зможете здивувати всю родину неймовірною стравою.

Найкращий рецепт рагу з овочами та курятиною

покроковий рецепт рагу з овочами та курятиною

Мабуть, більшість необхідних для приготування цієї страви продуктів вже є у вашому холодильнику або кухонних шафках, тож труднощів з приготуванням рагу з овочами та курятиною у вас точно не виникне.

До того ж ви можете обрати різні частини курки – куряче філе, грудку або стегна. Все залежить від вашого смаку. Якщо ви любите більш соковите м’ясо, радимо обрати жирніші частини курячої тушки.

З цієї кількості продуктів у вас вийде дві порції рагу з овочами та курятиною. Втім, якщо ви хочете пригостити більше людей, можете збільшити пропорції відповідно до кількості гостей.

Інгредієнти:

  • 1 морквина (100 г)
  • 1 велика картоплина (230 г)
  • 1 середня цибулина (140 г)
  • 1 склянка курячого бульйону (250 мл)
  • 1 склянка білого вина (200 мл)
  • 4 курячі філе (400 г)
  • 1 зелений перець (100 г)
  • 1 червоний перець (100 г)
  • 1 пагін петрушки
  • рослинна олія за смаком
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

  • Перш за все дрібно наріжте моркву та цибулю, а також зелений та червоний перець. Ретельно помийте та почистіть від шкірки картоплю. Після цього картоплю теж наріжте маленькими шматочками.
  • Помістіть всі овочі у невелику посудину та посипте їх зверху сіллю, щоб вони втратили зайву вологу під час термічної обробки. Таким чином ви зменшите час на приготування овочів та зробите смак страви більш насиченим.
  • Візьміть невелику каструлю та налийте у неї трохи рослинної олії. Коли олія розігріється, додайте всередину овочі.
  • Тушкуйте страву на малому вогні до повної готовності овочів. Опісля влийте до овочів біле вино та курячий бульйон. Ви можете використати бульйонний кубик або приготувати бульйон самотужки за нашим рецептом:
    • Помістіть у каструлю картоплю, моркву, селеру, ріпу, цибулю-порей та куряче м’ясо. Залийте овочі та м’ясо водою.
    • Кип’ятіть бульйон під закритою кришкою на малому вогні до повної готовності м’яса. Бульйон повинен бути концентрованим, з насиченим курячим смаком.
  • Коли біле вино та курячий бульйон повністю випаруються, додайте до страви порізане кубиками куряче філе та дрібку солі.
  • Тушкуйте рагу з овочами та курятиною впродовж 20 хвилин, допоки м’ясо повністю не приготується, а вся рідина не випарується. Зверніть увагу, що овочі повинні розваритися настільки, щоб перетворитися на соус до курячого м’яса.

Інші способи приготувати смачне рагу з овочами та курятиною

рецепти рагу з овочами та курятиною

Замість курячого бульйону для приготування рагу також можна використовувати звичайну підсолену воду. Втім, якщо ви хочете надати страві насиченого та неповторного смаку, радимо у цьому випадку додати до овочів дрібно нарізаний томат.

Бульйон з томатами матиме багатий та виразний смак. За бажанням може змінити рецепт та додати до курячого рагу інші свіжі овочі, які вам найбільше до вподоби. Готову страву можна прикрасити дрібно нарізаною петрушкою.

Цей рецепт є досить універсальним, адже ви можете змінювати його компоненти за власними вподобаннями. Все залежить від того, який саме смак ви очікуєте отримати у кінцевому результаті. Щойно ви спробуєте кілька варіантів цієї страви, ви зрозумієте, який саме рецепт м’ясного рагу вам найбільше до вподоби.

Не бійтеся комбінувати нові смаки та додавати до основного рецепту свої улюблені продукти. Ви можете не тільки замінювати продукти, але й регулювати самі пропорції овочів. Ба більше, рагу з овочами та курятиною можна готувати не тільки на плиті, але й у духовці. Просто додайте у страву перед запіканням дрібно нашаткований томат та одну чайну ложку суміші італійських трав.

Якщо ви оберете духовку, то замість тушкування у каструлі або сковорідці помістіть всі складові рагу у форму для запікання. Випікайте страву впродовж 15 хвилин при 180 С.

Ви можете додати до рагу й інші продукти, зокрема рис. Приготуйте рисову крупу окремо від інших компонентів страви, після чого додайте її до тушкованих овочів.

Якщо ви хочете надати курятині неповторного та незвичайного смаку, рекомендуємо приготувати кисло-солодкий соус для м’яса. Не забудьте попередньо нарізати курятину дрібнішими шматочками, ніж для вищезгаданого рецепта.

Готове рагу з овочами та курятиною полийте кисло-солодким соусом. Ви можете подавати готове рагу разом з улюбленим гарніром або використати його як начинку для ролу з лавашу.