Макарунс Більбао: особливий і простий рецепт

Останнім часом печиво макарунс стало надзвичайно популярним. Його можна знайти чи не в кожній кондитерській або кав'ярні. Проте зазвичай цей десерт досить дорогий. Саме тому ми вирішили запропонувати вам особливий рецепт макарунс із Більбао. Читайте нашу статтю, щоб дізнатися більше.
Макарунс Більбао: особливий і простий рецепт

Останнє оновлення: 01 травня, 2019

Хоча це може здатися дивним, макарунс Більбао не мають майже нічого спільного з італійськими макаронами чи французьким печивом макарунс. Заради справедливості варто визнати, що деякі інгредієнти цих рецептів збігаються, утім десерт, про який ми розповімо в цій статті, дійсно унікальний.

Він привертає все більше уваги, адже попри схожу назву, це не типові макарунс, які ми всі любимо та знаємо. Макарунс Більбао надзвичайно відомі в Іспанії. Якщо вам кортить дізнатися, як їх приготувати, чийте далі нашу статтю.

Макарунс Більбао

Макарунс Більбао – це десерт, який переважно печуть і їдять на день Святого Власія, який святкують в Іспанії. Найчастіше їх доповнюють зефірними цукерками, адже це надзвичайно смачно.

У цей день в церкві Більбао, де стоїть фігура святого, освячуються спеціальні шнурочки на шию. Згідно з легендою, якщо після цього їсти макарунс протягом 9 днів, носячи освячений шнурок, Власій захищатиме горло від хвороб усю зиму.

Цей десерт готують з яєчних білків, меленого мигдалю, кориці та цукрової пудри. Однак це не типові французькі чи італійські макаруни. Вони дійсно унікальні!

Але не хвилюйтеся. Ми докладно розповімо, як готувати обидва десерти. Завдяки цьому ви зможете зрозуміти різницю між рецептами або навіть приготувати обидві страви, щоб порівняти й побачити, що вам по вподоби.

Читайте далі й готуйтеся до кулінарних пригод!

Рецепт макарунс Більбао

мигдаль

Вам не обов’язково жити в Іспанії, щоб готувати цей десерт. Його без проблем можна їсти після будь-кого обіду чи вечері.

Інгредієнти

  • 1 склянка подрібненого мигдалю (150 г)
  • 4 столові ложки цукру (60 г)
  • 1 склянка цукрової пудри (120 г)
  • 3 білих яйця
  • 1 столова ложка меленої кориці (8 г)
  • ½ столової ложки лимонного соку (8 мл)
  • 1 столова ложка масла (20 г)
  • 1 столова ложка пшеничного борошна (15 г)

Як приготувати

  • Візьміть миску середнього розміру і змішайте в ній мелений мигдаль, цукрову пудру та мелену корицю.
  • Потім повільно додайте яєчні білки та лимонний сік. Змішайте все ручним міксером. Суміш має бути липка, але достатньо густа.
  • Після цього візьміть пергаментний папір, нанесіть на нього трохи масла та борошна, щоб макарунс Більбао не прилипали.
  • Коли тісто матиме потрібну текстуру, зробіть із нього кульки.
  • Посипте цукром тарілку та запаніруйте в ньому кожен макарунс. Печиво має бути не занадто велике, щоб добре поміститися на деко.
  • Перш ніж ставити деко в духовку, легенько притисніть кульки з тіста (не хвилюйтеся – вони піднімуться під час випікання).
  • Випікайте макарунс протягом 10 хвилин при температурі 315 градусів, доки вони не піднімуться й не матимуть золотисту скоринку.
  • Вийміть їх із духовки та дайте охолонути. Подавайте до чаю чи кави.

Рецепт французьких макарунс

французькі макарунс

Французькі макарунc – це кольорове печиво з яєчних білків, цукрової пудри та меленого мигдалю. Його легко переплутати з макарунс Більбао через однакові інгредієнти. Ключова відмінність полягає в тому, що французький рецепт має начинку.

Інгредієнти для французьких макарунс

  • 4 яєчні білки
  • 2 склянки цукрової пудри (240 г)
  • 1 ½ склянки меленого мигдалю (225 г)
  • 1 щіпка солі (5 г)
  • 2 краплі харчового барвника

Інгредієнти для начинки

  • 2 склянки цукрової пудри (240 г)
  • 1 склянка масла (200 г)
  • 1 столова ложка екстракту ванілі (15 мл)
  • 2 столові ложки збитих вершків (30 мл)
  • 1 столова ложка лимонної цедри (15 г)
  • 1 столова ложка какао-порошку 15 г)

Як приготувати макарунс

  • Для початку збийте яєчні білки, сіль і цукрову пудру в мисці до утворення стійких піків.
  • Після цього додайте мелений мигдаль і барвник (будь-якого кольору). Перекладіть суміш у кондитерський мішок.
  • Накрийте деко пергаментним папером і викладіть макарунс за допомогою кондитерського мішка. Залишайте між кожним печивом достатньо місця, адже воно збільшиться під час випікання.
  • Поставте печиво в духовку, нагріту до 200 градусів, на 10 хвилин. Після цього вийміть його з духовки та дайте охолонути, поки ви готуватимете начинку.

Як приготувати начинку

  • Збийте масло кремоподібної консистенції. Додайте пудру, ваніль і збиті вершки.
  • Потім вмішайте лимонну цедру та порошок какао.
  • Насамкінець начиніть макарунс так, ніби це сендвіч, і подавайте. 

Як ви вже бачите, ключові переваги цих десертів у схожих інгредієнтах. Ви зможете приготувати дві різні страви й продегустувати їх. Неодмінно випробуйте запропоновані рецепти й поділіться з нами своїми враженнями.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.