Найкращі рецепти овочевих крем-супів
3 хвилин
Як щодо того, щоб приготувати смачний крем-суп на вечерю? Це просто, швидко, смачно і дуже здорово!
Приготувати смачний овочевий крем-суп зовсім не складно. Такий суп дуже корисний та має приємний аромат. Приготуйте корисну страву на обід для найменших членів родини, які будуть у захваті від такого смаколика .
1. Традиційний овочевий крем-суп
Інгредієнти
- 1 морквина (30 г)
- 1 щипка меленого перцю
- 2 столові ложки оливкової олії (20 мл)
- 1 ½ літра води
- 1 великий кабачок (50 г)
- 2 цибулини (60 г)
- 1 кубик овочевого бульйону
- 1 чашка листя шпинату (100 г)
- 2 склянки молока (200 мл)
Спосіб приготування
- Помийте та поріжте цибулю, кабачок та моркву.
- Протушкуйте овочі в оливковій олії на маленькому вогні до набуття ними коричневого кольору.
- Додайте шпинат та кубик овочевого бульйону, спершу розчиніть його у ¾ літрах вода. Варіть впродовж 10 хвилин.
- Додайте молоко та скористайтеся блендером, щоб перетерти все у пюре. Приправте спеціями та куштуйте.
- Подавайте гарячим або холодним, гарніром може бути сир та шинка.
- Це ідеальний рецепт для людей, які бажають втратити вагу.
Читайте також статтю: Овочі на пару: оригінальні страви
2. Овочевий крем-суп з яблуками
Інгредієнти
- 2 картоплини (60 г)
- 2 цибулини (60 г)
- 1 яблуко (30 г)
- 1 великий кабачок (50 г)
- Свіже листя коріандру
- Оливкова олія
- Насіння сезаму для гарніру
Спосіб приготування
- Поріжте цибулю. Нагрійте оливкову олію на малому вогні та протушкуйте овочі, додавши щипку солі та чайну ложку харчової соди. Цибуля має набути жовтуватого кольору.
- Почистьте та поріжте кабачок. Відкладіть його.
- Коли цибуля майже готова, поріжте картоплю та яблуко.
- Додайте кабачок до цибулі та тушкуйте впродовж трьох хвилин.
- Додайте 400 мл води, потім додайте картоплю. Готуйте впродовж 15 хвилин або поки картопля не звариться.
- Додайте яблуко та готуйте ще впродовж 5 хвилин. Перетріть суп, поки не отримаєте кремоподібну масу.
- Прикрасьте суп насінням сезаму та листям коріандру. Можна подати страву зі склянкою білого вина.
Читайте також статтю: Який овочевий крем-суп найбільш корисний?
3. Крем-суп з помідорів, моркви та імбиру
Інгредієнти
- 1 щипка солі
- 1 щипка меленого перцю
- Порошок імбиру
- Листя м’яти
- 6 морквин (120 g)
- 1 кг стиглих помідорів
- 3 столові ложки олії (40 мл)
- 4 столові ложки чорничного джему (50 г)
Спосіб приготування
- Помийте та поріжте помідори.
- Додайте три ложки олії та протушкуйте на сковорідці помідори на маленькому вогні.
- Почистьте та поріжте моркву. Додайте її до помідорів, готуйте разом з помідорами.
- Через 30 хвилин додайте порошок імбиру та сіль. Перетріть суміш до однорідної маси через сито, щоб позбутися шкірок від помідорів, а також зерен.
- Подавайте цей крем-суп з ложкою чорничного джему. Прикрасьте листям м’яти.
4- Овочевий крем-суп з сиром
Інгредієнти
- 4 маленькі шматочки сиру
- Сіль за смаком
- 2 кабачки (80 г)
- 4 моркви (60 г)
- 2 цибулини (60 г)
- 2 картоплини (60 г)
- ½ гарбуза (40 г)
- 1 невелика голівка броколі (40 г)
- Оливкова олія першого віджиму
- Мінеральна вода (якщо потрібно)
- 2 кубики овочевого бульйону
Спосіб приготування
- Помийте кабачки та поріжте їх на маленькі шматочки. Можна зняти з них шкірку, а можна залишити, все залежить від того, якого кольору суп ви хочете отримати.
- Помийте та почистьте моркву, картоплю та гарбуз, поріжте їх.
- Помийте та поріжте броколі, усунувши стебло.
- Посмажте цибулю впродовж декількох хвилин. Додайте кабачок, моркву, гарбуз, броколі. Помішуйте, поки вони тушкуються.
- Додайте таку кількість води, щоб покрити усі овочі. Коли вода почне закипати, додайте кубик овочевого бульйону та посоліть. Якщо необхідно, додайте води.
- Вимкніть вогонь. Додайте сир, можна також посолити за смаком.
- Перемеліть усі інгредієнти у блендері до отримання кремоподібної маси.
- Це ідеальний рецепт для вегетаріанців.
Interesting Articles