Напій з імбиру, куркуми та кайєнського перцю для очищення організму

Якщо ви не дуже звикли до пряного смаку, то можете варіювати пропорції інгредієнтів у цьому рецепті та поступово їх збільшувати, щоб отримати максимальну користь для очищення організму.
Напій з імбиру, куркуми та кайєнського перцю для очищення організму

Останнє оновлення: 22 січня, 2019

Очищення організму (детоксикація) – це процес, під час якого виводяться надлишкові токсини, які присутні у кровотоці, печінці та інших органах виділення.

Наразі наш організм цілком здатний до самоочищення, але іноді він може бути перевантажений шкідливими речовинами, що заважає йому виконувати необхідні функції.

На щастя, існує широкий спектр натуральних продуктів, властивості яких стимулюють очищення організму для покращення роботи всіх органів.

Серед таких продуктів імбир, куркума і кайєнський перець, добре відомі у кулінарії та медицині.

Якщо ви поєднаєте ці продукти, то отримаєте потужну протизапальну й антиоксидантну суміш для очищення і підтримки основних систем організму.

У цій статті ми хочемо детально розглянути властивості оздоровчого напою і дати вам простий рецепт для приготування його в домашніх умовах. Чи готові ви спробувати?

У чому користь напою з імбиру, куркуми та кайєнського перцю?

Напій з імбиру, куркуми та кайєнського перцю дуже приємний на смак і містить речовини, які мають неабияку користь для здоров’я.

Цей напій рекомендовано вживати для очищення організму, зокрема лімфатичної системи, для підвищення дії природних захисних сил та покращення метаболізму.

Отже, якщо у вас немає сумнівів щодо користі напою, ми коротко обговоримо, для чого потрібен кожен інгредієнт.

Властивості імбиру

імбир

Імбир – це ароматичний корінь з пряним смаком, який протягом багатьох століть використовували для різних кулінарних і лікувальних потреб.

Він притаманний для традиційної китайської медицини, але завдяки своїй великій поживній цінності, вже давно ввійшов в інші культури світу.

Імбир має високий вміст олій, вітамінів, мінералів і незамінних амінокислот, які запобігають хворобам і зміцнюють імунну систему.

Джинджерол – активне з’єднання, що надає цьому кореню його пряний аромат – має протизапальний і противірусний ефекти, які полегшують симптоми, пов’язані з болем в суглобах і проблемами з дихальною і травною системами.

Слід також зазначити, що це хороше джерело:

  • вітамінів (В і С)
  • мінералів (кальцій, фосфор, алюміній, хром)
  • аспарагінової кислоти
  • триптофану
  • флавоноїдів
  • каротинів

Властивості куркуми

Куркума – це спеція, яка походить від рослини під назвою Curcuma longa, що належить до родини Імбирних.

Вона має антиоксидантну, протизапальну й очисну властивості, які можуть бути використані для очищення печінки, кровотоку та інших важливих для вашого здоров’я органів.

Куркумін, активне з’єднання в куркумі, захищає вас від запальних захворювань і серцево-судинних розладів, які погіршують здоров’я та життя в цілому.

Куркума також рекомендована для збереження здоров’я мозку, оскільки вона запобігає утворенню амілоїдних бляшок, які можуть викликати слабоумство або хворобу Альцгеймера.

Споживання куркуми рекомендоване для підвищення метаболізму, боротьби з артритом та запобіганню появі ознак передчасного старіння.

Властивості кайєнського перцю

каєнський перець

Кайєнський перець є спецією, яку широко використовують для приготування народних засобів і додавання аромату та смаку до страв.

Він характеризується високим вмістом капсаїцину – речовини, яка не тільки забезпечує той самий смак, але також має антиоксидантні, протизапальні й антибіотичні властивості.

Це хороше джерело вітамінів В, С, Е і К, а також кальцію, калію та клітковини .

Зараз його використовують як інгредієнт при виготовлені мазей і кремів, оскільки він володіє знеболювальними властивостями, які блокують біль і зменшують набряк.

Очисний ефект кайєнського перцю приписаний його здатності поліпшувати кровообіг і прискорювати роботу лімфатичної та травної систем.

Як об’єднати ці інгредієнти для очищення організму?

очисний напій

Приготування цього напою для очищення є дуже простим і не вимагає дорогих інгредієнтів або тих, які важко знайти.

Рекомендовано проводити очищення протягом п’яти-семи днів за раз, кожні два-три місяці.

Інгредієнти

  • 2 шматки свіжого імбиру
  • 2 чайні ложки порошку куркуми (10 г)
  • 2 щіпки кайенського перцю (4 г)
  • 2 лимони
  • 2 літри води
  • Мед (за бажанням)

Приготування

  • Вичавте сік із кореня імбиру та змішайте його з лимонним соком.
  • Додайте ці два інгредієнти в два літри води разом із куркумою, кайєнським перцем та залишками лимона.
  • Перемішайте все дерев’яною ложкою та додайте невелику кількість меду за необхідністю підсолодити.
  • Дайте йому постояти 10 хвилин перед тим, як вживати.
  • Пийте його кожен день натщесерце протягом рекомендованого часу.

І, нарешті, якщо ви маєте які-небудь захворювання чи ви сумніви з приводу того, чи цей напій підходить для вас, ми рекомендуємо поговорити з лікарем, тому що деякі інгредієнти можуть призвести до негативних наслідків для певних людей.

Уникайте вживання цього напою в надлишку та дотримуйтеся наших рекомендацій, щоб отримати вигоду з усіх його властивостей.



  • ¿Cañigueral, S. (2016). Jengibre. OFFARM.
  • Chopan M, Littenberg B. The association of red hot chili pepper consumption and mortality: a large population-based cohort study. PlosOne. Enero 2017. 12(1): e0169876.
  • Cos, P. S. de. (2014). Cúrcuma I (Curcuma longa L.). Reduca (Biología). Serie Botánica. https://doi.org/10.1080/23296151.2016.1239984
  • Fundación Española del Corazón. Antioxidantes, ¿qué son y para qué sirven? Febrero 2018.
  • Nagpal M, Sood Sh. Role of curcumin in systemic and oral health: an overview. Journal of Natural Science, Biology and Medicine. Enero-Junio 2013. 4 (1): 3-7.
  • National Center for Complementary and Integrative Health. Ginger. Diciembre 2020. U. S. Department of Health and Human Services.
  • National Center for Complementary and Integrative Health. Turmeric. Mayo 2020. U. S. Department of Health and Human Services.
  • Singletary K. W. Ginger: a review of health benefits. Nutrition Today. Julio 2010. 45 (4): 171-183.
  • Soler, P. A., & Guasch, M. (2002). Tratamiento farmacológico: La desintoxicación. Adicciones.
  • Valdés-Stauber, J. (2003). Estrategias en el tratamiento de desintoxicación alcohólica. Adicciones. https://doi.org/10.20882/adicciones.424.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.