Неймовірні переваги огіркового соку
Огірковий сік – це здоровий, поживний та універсальний напій. Завдяки високому вмісту поживних речовин, він дуже корисний для здоров’я. Переваги огіркового соку виходять за межі загальних переваг багатьох овочів.
Ось деякі з них: поліпшення життєво важливих функцій організму, здатність ліквідувати кальцифікацію нирок та здатність зменшувати ризик ожиріння.
Огірок є однією із найпоширеніших рослин у світі. Його часто використовують для маринування, але більша частина його поживних речовин у цьому процесі втрачається.
Недолік соку в порівнянні з цілим огірком – це те, що втрачається дієтичне волокно, тобто вуглеводи в цілому огірку. З цієї причини, якщо ви будете пити огірковий сік щодня, не забувайте їсти цілі овочі, щоб компенсувати втрачене волокно.
Ви можете використовувати залишки огіркового волокна після виготовлення соку. Просто зберіть їх і заморозьте. Тоді ви можете додати їх до картоплі, супів і соусів, коли завгодно.
Поживна цінність огірка
Огірок містить неймовірну кількість природно дистильованої води (майже 96%), що робить його кращим за звичайну воду. Шкірка містить багато вітаміну А, тому не очищайте її.
Він також містить мінерали, які утворюють луги. Це допомагає створювати більш лужне середовище в організмі, що допомагає боротися з бактеріями та хворобами.
Це також прекрасне джерело вітаміну А і С (антиоксидантів), марганцю, молібдену, калію, кремнезему, сірки, так і в менших кількостях комплексу вітамінів групи В, натрію, кальцію та фосфору.
Крім того, ви, напевно, читали поради щодо краси, де рекомендують класти скибочки огірка на очі. Це пояснюється наявністю в ньому кофеїнової кислоти, яка допомагає запобігти затримці води, а при місцевому застосуванні зменшує опухлість очей.
Не пропустіть: 5 найкращих домашніх засобів від мішків під очима
Переваги огіркового соку: користь для здоров’я
Люди часто не знають про величезні переваги огіркового соку для організму, і є навіть ті, хто взагалі не їсть огірки. Хоча цей овоч може бути несмачним для деяких людей, правда в тому, що він дуже освіжає. Ось перелік переваг свіжого огіркового соку:
Кислотність
Кров’яний тиск
Як і селера, цей безбарвний напій може допомогти регулювати артеріальний тиск завдяки мінералам та натрію.
Сполучна тканина
Це чудове джерело кремнезему, що допомагає правильному будівництву сполучних тканин у вашому тілі, таких як кістки, м’язи, хрящі, зв’язки та сухожилля.
Охолодження
Сечогінний засіб
Огірковий сік сприяє виведенню відходів через сечовипускання. Він також допомагає розчинити камені в нирках.
Лихоманка
Огірковий сок має властивості, що регулюють температуру, тому це корисний напій, коли у вас лихоманка.
Запалення
Ріст волосся
Кремній і сірка в огірках робить їх особливо корисними для росту волосся. Ви можете змішувати огірковий сік із морквяним соком, салатом або шпинатом.
Не пропустіть: 5 масок для прискорення росту волосся
Подразнення шкіри
Завдяки великій кількості вітаміну С і антиоксидантів в огірках вони є важливим інгредієнтом у багатьох косметичних кремах для лікування екземи, псоріазу, вугрів тощо.
Затримка рідини
Вітамін К
Переваги огіркового соку борються з наслідками дефіциту вітаміну К, серед яких кровотеча з носа, синці та кровоточиві ясна.
Порада для споживачів
Обирайте темно-зелені та міцні на дотик огірки. Уникайте жовтуватих або зморшкуватих з обох кінців. Тонкі огірки мають менше насіння, ніж товщі.
Зберігайте їх у холодильнику, щоб вони залишалися свіжими. Порізані огірки слід тримати запакованими або в герметичному контейнері та зберігати в холодильнику. Споживайте протягом дня чи двох.
Окрім огіркового соку, ви також можете використовувати огірок як основу для інших здорових коктейлів. Спробуйте змішати його з динею та свіжою м’ятою або з полуницею та базиліком для фантастичного свіжого напою.
- Bernardini, C., Zannoni, A., Bertocchi, M., Tubon, I., Fernandez, M., & Forni, M. (2018). Water/ethanol extract of Cucumis sativus L. fruit attenuates lipopolysaccharide-induced inflammatory response in endothelial cells. BMC complementary and alternative medicine, 18(1), 194.
- Sánchez-del-Castillo, Felipe, González-Molina, Lucila, Moreno-Pérez, Esaú del C., Pineda-Pineda, Joel, & Reyes-González, C. Efraín. (2014). Dinámica nutrimental y rendimiento de pepino cultivado en hidroponía con y sin recirculación de la solución nutritiva. Revista fitotecnia mexicana, 37(3), 261-269. Recuperado en 18 de enero de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0187-73802014000300013&lng=es&tlng=es.
- Wright, C. I., Van-Buren, L., Kroner, C. I., & Koning, M. M. G. (2007). Herbal medicines as diuretics: a review of the scientific evidence. Journal of ethnopharmacology, 114(1), 1-31.
- Zhang, L., Zhang, T., Ding, L., Xu, J., Xue, C., Yanagita, T., … & Wang, Y. (2018). The Protective Activities of Dietary Sea Cucumber Cerebrosides Against Atherosclerosis Through Regulating Inflammation and Cholesterol Metabolism in Male Mice. Molecular nutrition & food research, 1800315.