Ніколи більше не виливайте рисову воду
Рисова вода стала дуже популярною останнім часом, адже вона не тільки добре впливає на волосся і шкіру, але й також має інші переваги для здоров’я. Багатий вітамінами і мінералами рисовий відвар рекомендують споживати, якщо ви страждаєте від діареї або блювоти, а також якщо вам потрібно простимулювати секрецію грудного молока.
В Азії рисова вода є одним з найбільш шанованих засобів для краси завдяки вітамінам та поживним речовинам у її складі, які приносять користь шкірі і волоссю. Вам потрібні ще якісь причини, щоб не виливати рисову воду?
Рисова вода для здоров’я
Рисова вода багата на вітаміни групи В, фолієву кислоту, залізо, калій, магній і цинк, вона набуває своїх властивостей в процесі приготування рису. Білий рис є ідеальним, оскільки в процесі приготування він втрачає більше властивостей, ніж цільнозерновий. Серед найбільших переваг:- Дає природну енергію.
- Позбавляє проблем з шлунково-кишковим трактом, таких як діарея, нудота і блювота.
- Запобігає гастроентериту.
- Допомагає регулювати температуру тіла.
- Рекомендують для вагітних жінок, адже стимулює секрецію грудного молока.
- Знімає подразнення шкіри.
- Запобігає закрепам і лікує їх.
Для краси
Антиоксиданти, вітаміни і мінерали, присутні у рисовій воді, творять дива для шкіри. Рисова вода може допомогти захистити шкіру від пошкодження сонячними променями, бореться з запаленнями та подразненнями, а також запобігає передчасному старінню.Один з її найбільш ефективних компонентів – інозитол – комплекс елементів, який сприяє росту клітин і стимулює приплив крові, який може допомогти запобігти ознакам старіння і зменшити появу недоліків. Ви отримаєте такі переваги:
- Гладка і рівна шкіра.
- Прекрасний природний тонік.
- Відкриває засмічені пори.
- Додає захисний шар шкірі.
- Для блискучого і м’якого волосся наносіть на волосся і шкіру голови.
Способи приготування рисової води
Багато хто думає, що рисова вода – це те, що залишилося після приготування рису, але вони помиляються. Ви можете використовувати цю воду, але вона не має тих переваг, які має справжня рисова вода, що залишається після кип’ятіння.
Інгредієнти:
- 1/2 чашки білого рису
- 4 склянки води
Приготування:
- Доведіть воду до кипіння у каструлі. Додайте рис і варіть протягом 20 хвилин.
- Після цього слід процідити рис і помістити воду в скляну ємність. Якщо ви хочете нанести воду на шкіру, охолодіть її в холодильнику і використайте ватний тампон.
Вагітним жінкам рекомендують пити від 8 до 10 чашок охолодженої води на день.
У таких країнах, як Мексика, традиційно підсолоджують воду цукром і ароматизують корицею. Рисову воду можна подавати з молоком або сухофруктами, хоча для лікування діареї ви повинні споживати її без жодних домішок.
- Russell, K., & Delahunty, C. (2004). The effect of viscosity and volume on pleasantness and satiating power of rice milk. Food Quality and Preference. https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2003.07.005
- Deeseenthum, S., Luang-In, V., & Chunchom, S. (2017). Characteristics of Thai Pigmented Rice Milk Kefirs with Potential as Antioxidant and Anti-Inflammatory Foods. Pharmacognosy Journal. https://doi.org/10.5530/pj.2018.1.26