Низькокалорійні десерти, які можна приготувати вдома

Травень 19, 2019
Низькокалорійні десерти, які можна приготувати вдома

Звісно, немає нічого кращого після ситного обіду або вечері, ніж смачні низькокалорійні десерти. Більшість людей не уявляють собі завершення трапези без десерту, адже саме солодкі страви роблять основний прийом їжі більш довершеним та повноцінним.

Втім, що робити, якщо ви намагаєтеся зберегти привабливі форми та підтримувати гарне самопочуття?

Якщо ви є прихильником активного способу життя та правильного харчування, радимо взяти на озброєння низькокалорійні десерти, рецепти яких ви знайдете у цій статті.

Вишукані десерти можна зустріти не тільки у дорогих кондитерських. Після прочитання цієї статті ви зможете приготувати низькокалорійні десерти на власній кухні. Повірте, за смаком ці солодощі зовсім не поступатимуться калорійним смаколикам, проте ви можете не боятися набрати зайву вагу, адже ми пропонуємо вашій увазі виключно низькокалорійні десерти.

Вам більше не доведеться дотримуватися жорсткої дієти, адже ви зможете насолоджуватися десертами без страху втратити свої форми.

Чотири низькокалорійні десерти, які ви зможете приготувати власноруч

1. Морозиво на основі зеленого чаю

низькокалорійні десерти на основі зеленого чаю

Цей низькокалорійний десерт є не тільки неймовірно смачним, але й абсолютно безпечним для фігури. Відтепер ви зможете насолоджуватися улюбленим смаком без відчуття провини.

Інгредієнти:

  • 1 склянка води (200 мл)
  • сік 1 лимона (45 мл)
  • 4 листки желатину без домішок
  • 200 г низькокалорійної сирної намазки
  • 1 склянка (200 мл) настояного зеленого чаю
  • 2 яйця (приблизно 120 г)
  • 3 г лимонної цедри
  • підсолоджувач

Спосіб приготування:

  • Перш за все залийте листки желатину холодною водою та зачекайте, допоки вони повністю не розчиняться.
  • Змішайте розчинений желатин з настояним зеленим чаєм.
  • Додайте до чайної суміші 200 мл води, лимонну цедру та свіжий лимонний сік.
  • Збийте два яєчні жовтки до утворення однорідної консистенції та додайте їх до суміші чаю, желатину, цедри та соку. Ретельно збийте всі інгредієнти.
  • Додайте до суміші сирну намазку та свій улюблений підсолоджувач. Знову збийте всі компоненти.
  • Окремо збийте яєчні білки до стійких піків. Опісля обережно вмішайте їх до основної суміші за допомогою силіконової лопатки.
  • Перелийте отриману суміш у чистий контейнер та помістіть її у морозильник до повного застигання.
  • Через якийсь час витягніть морозиво з морозильної камери та ретельно його перемішайте, щоб уникнути кристалізації. Після перемішування помістіть морозиво назад у морозильник.
  • Якщо ви хочете отримати морозиво з максимально ніжною та однорідною консистенцією, радимо перемішувати його ще 2-3 рази у процесі застигання.

2. Кокосовий флан

кокосовий флан

Коли мова йде про смачні та низькокалорійні десерти, неможливо не згадати про знаменитий кокосовий флан. Цей простий та неймовірно поживний смаколик можна приготувати у будь-яку пору року. До того ж, завдяки своїй ніжній текстурі та універсальному смаку він чудово доповнить будь-яку трапезу.

Основу цього низькокалорійного десерту складає натуральний кокос, який відомий завдяки високому вмісту мінеральних солей та магнію.

Інгредієнти:

  • 1 великий кокос (приблизно 0,5 кг)
  • цедра 1/2 лимона (15 г)
  • 1 склянка знежиреного молока (200 мл)
  • 1/2 столової ложки кокосового рому (2,5 мл)
  • 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю (45 г)
  • 1/2 склянки знежиреного кокосового молока (100 мл)
  • 1/2 склянки згущеного молока (100 мл)
  • дрібка солі

Спосіб приготування:

  • Перш за все розділіть кокос на дві половини. Не забудьте зберегти 1/2 склянки кокосової води.
  • Змішайте кокосову воду зі знежиреним молоком.
  • Візьміть невелику каструлю та додайте до неї суміш кокосової води та знежиреного молока разом з кукурудзяним крохмалем.
  • Ретельно збийте суміш, щоб отримати однорідну кремоподібну текстуру без грудочок.
  • В іншій посудині змішайте кокосове молоко з лимонною цедрою, згущеним молоком та дрібкою солі. Додайте цю суміш до кокосової води, знежиреного молока та крохмалю.
  • Помістіть каструлю разом із сумішшю на вогонь. Доведіть її до кипіння, постійно помішуючи суміш, допоки вона не почне густішати.
  • Опісля зніміть каструлю з вогню та поступово влийте у неї кокосовий ром, не припиняючи при цьому помішувати суміш.
  • Змастіть форми для випікання вершковим маслом та наповніть їх готовою основою для флану.
  • Зачекайте, доки суміш охолоне до кімнатної температури та помістіть форми у холодильник до повного застигання.
  • Опісля витягніть всі порції флану з форм, помістіть їх на красиві десертні тарілки та прикрасьте за смаком.

3. Фруктові шпажки – найкращий низькокалорійний десерт

фруктові шпажки

Цей смачний та простий низькокалорійний десерт характеризується високим вмістом вітаміну С, адже до його складу входять ківі та полуниця.

Інгредієнти:

  • 1 ківі (50 г)
  • 1 груша (100 г)
  • 4 полуниці (30 г)
  • 1 звичайний або райський банан (приблизно 120 г)
  • листя свіжої м’яти для декору

Спосіб приготування:

  • Перш за все ретельно помийте полуниці та очистіть їх від плодоніжки. Не забудьте висушити полуницю на паперовому рушнику.
  • Решту фруктів очистіть від шкірки.
  • Наріжте фрукти невеликими шматочками (крім полуниць). Усі свіжі фрукти потрібно почергово нанизати на дерев’яні шпажки.
  • Помістіть шпажки на кілька секунд на розігрітий гриль, після чого одразу подайте готові фруктові шпажки до столу.
  • Перед подачею неодмінно прикрасьте шпажки свіжим листям м’яти.
  • Якщо ви хочете надати страві унікального смаку, можете вмочити кілька шпажок у натуральний грецький йогурт без домішок.

4. Флан на основі тофу

флан на основі тофу
Смачний флан на основі тофу є не лише низькокалорійною, але й неймовірно поживною стравою. Не забувайте, що до складу тофу входить велика кількість заліза та протеїнів. До того ж, цей корисний продукт зовсім не містить холестерину.

Інгредієнти:

  • 120 г тофу
  • 4 яйця (приблизно 240 г)
  • 2 великі полуниці (10 г)
  • 1 столова ложка меленої кориці (10 г)
  • 1 столова ложка ванільного екстракту (5 мл)
  • 1 столова ложка підсолоджувача (5 г)
  • 1 склянка соєвого молока (200 мл)
  • 1 склянка знежиреного молока (200 мл)

Спосіб приготування:

  • Помістіть яйця, знежирене молоко, тофу, підсолоджувач та соєве молоко у стаціонарний блендер. Збийте суміш до утворення ніжної однорідної консистенції.
  • Додайте до отриманої суміші мелену корицю та натуральний ванільний екстракт.
  • Перелийте готову суміш у силіконові форми. Помістіть форми на парову баню та готуйте суміш впродовж 10 хвилин на малому вогні.
  • Опісля витягніть готовий флан із форм та зачекайте, доки він охолоне до кімнатної температури. Щойно флан вистигне, помістіть його у холодильник до повного застигання.
  • Подавати флан на основі тофу найкраще зі свіжими полуницями.

Ви можете взяти за основу низькокалорійні десерти, які ви знайдете у цій статті, та самотужки удосконалити їх за допомогою додаткових інгредієнтів. Візьміть до уваги, що свіжі горішки та різні види насіння також чудово підійдуть для приготування смачних і водночас корисних десертів.