Овочеві паштети: три смачні рецепти

Паштети ідеально підходять для супроводу будь-якої страви, і вони обов'язково порадують ваших гостей. Погляньте на ці смачні та креативні овочеві паштети!
Овочеві паштети: три смачні рецепти

Останнє оновлення: 04 листопада, 2019

Якщо у вас гості на вечерю, зрозуміти, чим їх пригостити може бути важкою. Однак ці смачні рецепти овочеві паштети можуть стати вашою основною закускою. Овочевий паштет – це страва, яка походить від французької пасти, яку зазвичай роблять з фаршу, печінки або жиру. Зазвичай овочі, трави, спеції та вино додають для кращого та більш витонченого смаку.

Для всіх вегетаріанців ми запропонуємо ці три рецепти паштетів без м’яса.

Рецепти овочевих паштетів

Майте на увазі, що між вегетаріанцями та веганами є різниця: вегетаріанці не їдять м’ясо, а вегани не їдять продуктів тваринного походження, включаючи молочні. Серед трьох наведених нижче рецептів один веганський, а два інші вегетаріанські.

Тепер перегляньте ці смачні рецепти паштетів з овочів!

1. Овочеві паштети з броколі

Експерти з питань харчування та здоров’я хвалять броколі за високий вміст вітаміну С, а також такі необхідні мінерали, як селен і калій, харчові волокна та білки. Ось чому це чудовий інгредієнт цього рецепту!

Пам’ятайте, що цей рецепт схожий на закуску. Можна подавати його з будь-яким іншим сухим інгредієнтом, наприклад, сухарями, хлібом або навіть морепродуктами.

Інгредієнти

  • 1 склянка броколі (120 г)
  • 1 склянка води (120 г)
  • 3 столові ложки червоного вина (45 мл)
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • 1 столова ложка оливкової олії холодного віджиму (15 мл)
  • 1/2 цибулі (50 г)
  • 1 столова ложка перцю (15 г)
  • 1 яйце
  • 1/2 столової ложки кмину (8 г)
  • 1 столова ложка молока (15 мл)

Приготування

  • Спочатку видаліть стебла з броколі.
  • Потім помістіть броколі в каструлю з достатньою кількістю води, щоб вона покрила броколі, і поставте на середній вогонь.
  • Приблизно через 5 хвилин процідіть броколі і промийте холодною водою.
  • Потім покладіть броколі в блендер з цибулею, червоним вином та оливковою олією. Перемішайте, поки не утвориться паста.
  • Далі додайте сіль, перець, кмин, яйце (для загущення) та молоко. Знову змішайте.
  • Покладіть у миску і подавайте з цільнозерновим хлібом або сухарями!

2. Веганські овочеві паштети з огірка

овочеві паштети з огірка
Огірок – це овоч, який багатий на харчові волокна та вітаміни A, B, C та E. Він також містить необхідні мінерали, такі як калій, залізо та фосфор.

Окрім того, огірки ідеально підходять для догляду за шкірою, оскільки вони наповнені антиоксидантами, які захищають нас від вільних радикалів.

Огірки також сприяють зміцненню сполучних тканин організму, допомагають запобігти серцево-судинним захворюванням і сприяють хорошому травленню, покращуючи рух перетравленої їжі через кишківник.

Інгредієнти

  • 1 великий огірок (200 г)
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю (15 г)
  • 2 столові ложки оцту (30 мл)
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • 2 зубчики часнику (3 г)
  • 1/4 склянки білого вина (60 мл)
  • 1/2 цибулі (50 г)
  • 2 зелені перці (40 г)
  • 1 столова ложка перцю (15 г)
  • 1 столова ложка оливкової олії холодного віджиму (15 мл)

Приготування

  • Спочатку добре помийте огірки і поріжте їх на шматочки середнього розміру.
  • Потім наріжте цибулю, зелений перець і зубчики часнику невеликими шматочками. Полийте їх оливковою олією.
  • Далі покладіть в блендер шматочки огірка, пасеровані овочі та вино. Змішайте на середній швидкості.
  • Тепер додайте в блендер кукурудзяний крохмаль, сіль, перець та оцет. Збийте знову на середній швидкості, поки не утвориться паста.
  • Покладіть у миску, намажте на крекери чи хліб або подавайте з морепродуктами.

3. Паштет з баклажанів

овочеві паштети з баклажанів
Баклажани – важливий овоч для будь-якої збалансованої дієти. Він також ідеально підходить для приготування овочевих паштетів.

Баклажан має антибактеріальні та противірусні властивості, а також є сечогінним засобом, який багатий на клітковину та фолієву кислоту.

Інгредієнти

  • 1 баклажан (250 г)
  • 2 зубчики часнику (3 г)
  • 1 столова ложка подрібненої петрушки (15 г)
  • 1 столова ложка лимонного соку (15 мл)
  • 3 столові ложки грецького йогурту (45 г)
  • 1 столова ложка солі (15 г)

Приготування

  • Спочатку наріжте баклажани на шматочки середнього розміру і помістіть їх у блендер.
  • Потім додайте лимонний сік і грецький йогурт, збийте на середній швидкості.
  • Далі додайте часник, петрушку і сіль. Збийте ще раз, поки не утвориться густа паста.
  • Подавайте в мисці з хлібом, сухарями, паличками селери або моркви.

Смачного!

Ми радимо спробувати всі три овочеві паштети. Вони прості в приготуванні, смачні, корисні та натуральні. Чого ви чекаєте?!



  • Mukherjee PK, Nema NK, Maity N, Sarkar BK. Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. 2013 Jan;84:227-36.
  • Gürbüz N, Uluişik S, Frary A, Frary A et al. Health benefits and bioactive compounds of eggplant. Food Chem. 2018 Dec 1;268:602-610.
  • Vanduchova A, Anzenbacher P, Anzenbacherova E. Isothiocyanate from Broccoli, Sulforaphane, and Its Properties. J Med Food. 2019 Feb;22(2):121-126.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.