Овочевий хліб: рецепти, які вам точно сподобаються
3 хвилин
Способів приготувати овочевий хліб є багато. Ви можете використовувати свої улюблені інгредієнти та додавати овочі певної пори року. Вас здивує результат!

Останнє оновлення: 09 жовтня, 2018
Коли ви думаєте про споживання овочів, напевно, перше, що спадає вам на думку, це салати або супи. Однак їх можна замінити на щось інше! Овочевий хліб є унікальним способом отримати всі переваги овочів – особливо для дітей.
Як закуска або новий інгредієнт у вашому раціоні, немає нічого кращого, ніж овочевий хліб. Ми розкажемо вам, як його зробити, крок за кроком. Крім того, це досить бюджетно, і це чудовий спосіб використати всі овочі у вашому холодильнику.
Овочевий хліб трьох кольорів
Інгредієнти на 4 осіб
- 4 яйця
- 350 гр. вареної картоплі
- 350 гр. вареної моркви
- 1 3/4 склянки відвареного шпинату (500 г)
- 100 гр. вершкового масла
- 2 столові ложки розчавленого часнику (20 г)
- Сіль і перець (за смаком)
- 1/4 чайної ложки мускатного горіха (2 г)
- Оливкова олія
Інструкція
- Протушкуйте часник і шпинат в сковороді з оливковою олією. Приправте сіллю та перцем.
- Потім зніміть з вогню і додайте два яйця. Добре змішайте і відставте.
- Зробіть пюре з морквини та знову посипте сіллю та перцем, потім зніміть її з вогню та додайте яйце, перемішавши до однорідності. Відставте.
- Тепер зробіть пюре з картоплі та додайте яйце разом з половиною вершкового масла та мускатного горіха. Приправити сіллю та перцем і відставте в сторону.
- Підігрійте духовку до середньої температури.
- Змастіть форму для випічки рештою вершкового масла.
- Спочатку додайте картопляне пюре і переконайтеся, що верхівка гладка. Потім додайте шпинат.
- Далі додайте морквяне пюре і згладьте верхівку знову.
- Якщо вам захочеться, зробіть ще один шар овочів.
- Накрийте алюмінієвою фольгою та запікайте 20 хвилин.
- Дістаньте з духовки і нехай трохи постоїть, перш ніж виймати з форми для випічки.

Швидкий і легкий рецепт овочевого хліба
Інгредієнти на 4 осіб
- 1/2 червоного перцю
- 1 морква
- 1/2 цвітної капусти
- 1 червона цибуля
- 1 цибуля порей
- 3 стебла спаржі
- 2 склянки свіжого шпинату (100 г)
- Сіль, перець та мускатний горіх
- Оливкова олія
- 1/2 склянки знежиреного молока (100 мл)
- 2 скибочки хліба
- 2 яйця
Інструкція
- Нагрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Наріжте цибулю досить дрібно і протушкуйте.
- Подрібніть перець і спаржу таким же чином і додайте їх до цибулі. Приправте сіллю, перцем та мускатним горіхом.
- Додайте моркву, також у маленьких шматочках, разом з цибулею-порей у невеликих смужках. Нехай тушкуються ще одну хвилину, поки овочі не стануть ніжними.
- Відваріть кольорову капусту протягом 10 хвилин, потім покладіть у сковорідку. Потім додайте сирий шпинат (не треба нарізати).
- Нехай це все готується ще одну хвилину, поки шпинат не зменшиться.
- Окремо замочіть хліб в молоці. Коли хліб почне розм’якати, додайте його до овочів. Добре перемішайте і зніміть із вогню. Відставте.
- Підігрійте духовку до середньої температури. Покладіть пергаментний папір у форму для випічки.
- Тепер збийте яйця і заправте сіллю та перцем.
- Перекладітьу форму овочі, а потім збиті яйця. Трохи потрясіть форму, щоб суміш осіла по всім куточкам.
- Приготуйте водяну баню: наповніть іншу каструлю водою, а потім поставте у неї форму. Готуйте близько 20 хвилин, доки зубочистка, вставлена в середину, не буде виходити чистою.
- Нарешті, вийміть з духовки, а потім з форми для випічки. Нехай хліб охолоне трохи перед подачею.

Білий соус для овочевого хліба
Овочевий хліб ідеально смакує з соусом Бешамель або білим соусом, який теж дуже легко приготувати. Ось основний рецепт.
Інгредієнти
- 2 склянки молока (500 мл)
- 2 1/2 ложки масла, маргарину або рослинної олії (50 г)
- 4 столові ложки борошна (50 г)
- Щіпку солі, перцю та мускатного горіха
Інструкція
- Доведіть молоко до кипіння.
- У окремій глибокій сковорідці розтопіть масло або маргарин (або підігрійте олію). Ви також можете використовувати суміш цих трьох речовин.
- Додайте борошно та перемішайте, поки воно не набуде золотого кольору.
- Зніміть з вогню і додайте кип’ячене молоко.
- Добре перемішайте і знову поставте на маленький вогонь, постійно помішуючи дерев’яною ложкою, поки соус не стане густим і на поверхні не будуть утворюватися бульбашки.
- Зніміть з вогню та приправте. Подавайте з овочевим хлібом за своїм смаком.
Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.