Овочевий хліб: рецепти, які вам точно сподобаються

Способів приготувати овочевий хліб є багато. Ви можете використовувати свої улюблені інгредієнти та додавати овочі певної пори року. Вас здивує результат!
Овочевий хліб: рецепти, які вам точно сподобаються

Останнє оновлення: 09 жовтня, 2018

Коли ви думаєте про споживання овочів, напевно, перше, що спадає вам на думку, це салати або супи. Однак їх можна замінити на щось інше! Овочевий хліб є унікальним способом отримати всі переваги овочів – особливо для дітей.

Як закуска або новий інгредієнт у вашому раціоні, немає нічого кращого, ніж овочевий хліб. Ми розкажемо вам, як його зробити, крок за кроком. Крім того, це досить бюджетно, і це чудовий спосіб використати всі овочі у вашому холодильнику.

Овочевий хліб трьох кольорів

Інгредієнти на 4 осіб

  • 4 яйця
  • 350 гр. вареної картоплі 
  • 350 гр. вареної моркви 
  • 1 3/4 склянки відвареного шпинату (500 г)
  • 100 гр. вершкового масла
  • 2 столові ложки розчавленого часнику (20 г)
  • Сіль і перець (за смаком)
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха (2 г)
  • Оливкова олія

Інструкція

  • Протушкуйте часник і шпинат в сковороді з оливковою олією. Приправте сіллю та перцем.
  • Потім зніміть з вогню і додайте два яйця. Добре змішайте і відставте.
  • Зробіть пюре з морквини та знову посипте сіллю та перцем, потім зніміть її з вогню та додайте яйце, перемішавши до однорідності. Відставте.
  • Тепер зробіть пюре з картоплі та додайте яйце разом з половиною вершкового масла та мускатного горіха. Приправити сіллю та перцем і відставте в сторону.
  • Підігрійте духовку до середньої температури.
  • Змастіть форму для випічки рештою вершкового масла.
  • Спочатку додайте картопляне пюре і переконайтеся, що верхівка гладка. Потім додайте шпинат.
  • Далі додайте морквяне пюре і згладьте верхівку знову.
  • Якщо вам захочеться, зробіть ще один шар овочів.
  • Накрийте алюмінієвою фольгою та запікайте 20 хвилин.
  • Дістаньте з духовки і нехай трохи постоїть, перш ніж виймати з форми для випічки.
овочевий хліб: рецепт

Швидкий і легкий рецепт овочевого хліба

Інгредієнти на 4 осіб

  • 1/2 червоного перцю
  • 1 морква
  • 1/2 цвітної капусти
  • 1 червона цибуля
  • 1 цибуля порей
  • 3 стебла спаржі
  • 2 склянки свіжого шпинату (100 г)
  • Сіль, перець та мускатний горіх
  • Оливкова олія
  • 1/2 склянки знежиреного молока (100 мл)
  • 2 скибочки хліба
  • 2 яйця

Інструкція

  • Нагрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Наріжте цибулю досить дрібно і протушкуйте.
  • Подрібніть перець і спаржу таким же чином і додайте їх до цибулі. Приправте сіллю, перцем та мускатним горіхом.
  • Додайте моркву, також у маленьких шматочках, разом з цибулею-порей у невеликих смужках. Нехай тушкуються ще одну хвилину, поки овочі не стануть ніжними.
  • Відваріть кольорову капусту протягом 10 хвилин, потім покладіть у сковорідку. Потім додайте сирий шпинат (не треба нарізати).
  • Нехай це все готується ще одну хвилину, поки шпинат не зменшиться.
  • Окремо замочіть хліб в молоці. Коли хліб почне розм’якати, додайте його до овочів. Добре перемішайте і зніміть із вогню. Відставте.
  • Підігрійте духовку до середньої температури. Покладіть пергаментний папір у форму для випічки.
  • Тепер збийте яйця і заправте сіллю та перцем.
  • Перекладітьу форму овочі, а потім збиті яйця. Трохи потрясіть форму, щоб суміш осіла по всім куточкам.
  • Приготуйте водяну баню: наповніть іншу каструлю водою, а потім поставте у неї форму. Готуйте близько 20 хвилин, доки зубочистка, вставлена ​​в середину, не буде виходити чистою.
  • Нарешті, вийміть з духовки, а потім з форми для випічки. Нехай хліб охолоне трохи перед подачею.
білий соус

Білий соус для овочевого хліба

Овочевий хліб ідеально смакує з соусом Бешамель або білим соусом, який теж дуже легко приготувати. Ось основний рецепт.

Інгредієнти

  • 2 склянки молока (500 мл)
  • 2 1/2 ложки масла, маргарину або рослинної олії (50 г)
  • 4 столові ложки борошна (50 г)
  • Щіпку солі, перцю та мускатного горіха

Інструкція

  • Доведіть молоко до кипіння.
  • У окремій глибокій сковорідці розтопіть масло або маргарин (або підігрійте олію). Ви також можете використовувати суміш цих трьох речовин.
  • Додайте борошно та перемішайте, поки воно не набуде золотого кольору.
  • Зніміть з вогню і додайте кип’ячене молоко.
  • Добре перемішайте і знову поставте на маленький вогонь, постійно помішуючи дерев’яною ложкою, поки соус не стане густим і на поверхні не будуть утворюватися бульбашки.
  • Зніміть з вогню та приправте. Подавайте з овочевим хлібом за своїм смаком.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.