Запечена курятина з картоплею та морквою та інші рецепти запеченої курки

· Жовтень 4, 2018

М’ясо курки збагачене білками, мінералами, вітамінами. А запечена курятина з картоплею та морквою – це чудова страва для вечірок та сімейної вечері. 

Курятина є одним із найкорисніших видів м’яса. Величезна кількість рецептів приготування курятини означає, що страву з курячого м’яса можна приготувати на будь-який смак. Різноманіття рецептів – це спосіб проявити свою креативність.

Запечена курятина з картоплею та морквою

Інгредієнти

  • 1 шматок курячого м’яса
  • 2 картоплини (60 г)
  • лимон(20 г)
  • 1 цибуля (30 г)
  • 4 моркви (100 г)
  • ½ склянки білого вина (100 мл)
  • 1 лавровий лист, сіль та оливкова олія

Спосіб приготування

  • Помийте, почистьте та поріжте моркву на шматочки.
  • Поріжте цибулю.
  • Помістіть цибулю та моркву у форму для запікання.
  • Куряче м’ясо потрібно помити, приправити спеціями та викласти поверх овочів у форму.
  • Вичавіть сік лимона та полийте курятину.
  • Додайте лавровий лист, оливкову олію та біле вино.
  • Запікайте страву впродовж години, попередньо розігрівши духову шафу до 170 ºС.
  • Коли курятина буде мати золотисту шкірочку, її можна виймати.
  • Підсмажте картоплю та подавайте на гарнір до курятини.
Запечена курка з картоплею та морквою

Запечена курятина з картоплею та цибулею

Інгредієнти

  • 1 цибулина (30 г)
  • 2 моркви (30 г)
  • ½ червоної перчини (15 г)
  • 2 середні картоплини (60 г)
  • ½ зеленої перчини (15 г)
  • 1 чашка курячого бульйону (200 мл)
  • 2 курячі ніжки (150 г)
  • 1 невелика чашка білого вина (150 мл)

Спосіб приготування

  • Помістіть курятину у форму для випікання та приправте спеціями.
  • Поріжте цибулю, перець, моркву та картоплю.
  • Посоліть овочі та додайте оливкової олії за смаком. Запікайте впродовж години.
  • Кожні 20 хвилин вливайте по півсклянки бульйону. Як пройде 40 хвилин, додайте біле вино.
  • Шкірочка курятини має зарум’янитись, тоді можна витягнути страву.

Читайте також статтю: Рецепт смачного рагу з овочами та курятиною

Курячі ніжки із запеченою картоплею, цибулею та морквою

Інгредієнти

  • картоплини (60 г)
  • 1 цибулина (30 г)
  • 1 щипка солі
  • перець
  • вода (за потребою)
  • 1 столова ложка чебрецю
  • 2 морквини (30 г)
  • Олія
  • 4 курячі ніжки (500 г)

Спосіб приготування

  • Розігрійте духову шафу до 200 ºС
  • Поріжте картоплю, цибулю, моркву на невеличкі шматочки.
  • Викладіть овочі у форму для випікання та приправте сіллю, чебрецем, додайте склянку води.
  • Запікайте впродовж 20 хвилин.
  • Помістіть у форму курячі ніжки, приправлені перцем, влийте ще одну склянку води. Запікайте впродовж 25 хвилин.
  • М’ясо повинно мати золотисту шкірочку, тоді його можна виймати з духовки.
Курячі ніжки з запеченою картоплею, цибулею та морквою

Запечена курятина з картоплею, грибами та перцем

Інгредієнти

  • 1 щипка солі
  • 3 зубчики часнику
  • 4 картоплини (100 г)
  • 2 цибулини (70 г)
  • Курятина
  • 1 червоний перець (30 г)
  • 4 морквини (100 г)
  • 5 грибів (50 г)
  • ½ склянки води
  • Оливкова олія першого віджиму
  • Сік 1 лимону (50 мл)
  • 1 столова ложка орегано (10 г)
  • 1 столова ложка чебрецю (10 г)
  • ½ склянки білого вина (100 мл)

Спосіб приготування

  • Змішайте петрушку, чебрець, орегано з порізаним часником, соком лимону та оливковою олією.
  • Зніміть шкірку з курячого м’яса та потріть філе приготованою сумішшю з трав та посоліть.
  • Помийте та почистьте картоплю. Поріжте маленькими шматочками.
  • Помийте, поріжте моркву.
  • Розріжте цибулину на 4 частини.
  • Викладіть усі інгредієнти поверх м’яса, додавши гриби, перець, олію та півсклянки води.
  • Запікайте у духовій шафі, попередньо розігрітій до 170ºС, впродовж однієї години.
  • Куряче м’ясо має бути коричнево-золотистого кольору, а овочі повинні мати насичений аромат.

Ця курятина з картоплею та морквою чудово смакує зі склянкою доброго червоного вина. Це буде пальчики оближеш. Гарантуємо!