Печиво з корицею: простий рецепт

Якщо ви хочете приготувати печиво з корицею, ця стаття для вас! Крім того, у нас є корисний варіант з вівсянкою, який вам обов’язково сподобається.
Печиво з корицею: простий рецепт

Останнє оновлення: 03 лютого, 2021

Печиво з корицею – ідеальна класика для чаювання, сніданку та перекусу. До того ж, якщо ви ніколи не пробували його або якщо ви його робили, але не отримали бажаного смаку, ця стаття для вас! Сьогодні ми хочемо дати вам простий рецепт печива з корицею, який ви можете спробувати вдома.

Згідно з дослідженням, опублікованим у 2014 році, кориця не лише є важливим інгредієнтом, який забезпечує унікальний аромат, але й лікарською рослиною, яка дає користь організму.

Отже, ця пряність є природним коагулянтом, збільшує циркуляцію маточної крові та сприяє регенерації тканин. Крім того, вона забезпечує сполуки, які мають антиоксидантні, протидіабетичні, протимікробні та протигрибкові властивості.

Як приготувати печиво з корицею

Хоча кориця є частим інгредієнтом солодких заготовок, але деякі люди не люблять, оскільки вона дуже відчувається, не тільки на смак, але й на запах! Тож, якщо ви хочете поділитися з друзями, переконайтесь, що у них з цим проблем не буде.

Загальна рекомендація: інгредієнти мають бути кімнатної температури, а їхня кількість повинна бути точною. Ось що вам потрібно крок за кроком робити.

як приготувати печиво з корицею

Інгредієнти для печива з корицею

  • 1 яйце
  • сіль (щіпка)
  • 1/2 ложки кориці
  • 300 г білого борошна
  • 150 г білого цукру
  • 1 невелика ложка порошкоподібних дріжджів
  • 1 додаткова ложка цукру та 1/2 ложки кориці для покриття
  • 130 г вершкового масла

Крок за кроком готуємо тісто

  • Щоб приготувати тісто, збийте масло разом з цукром у мисці, поки вони повністю не поєднаються. Вони мають набути білуватого вигляду. Ви можете зробити це вручну або за допомогою міксера.
  • Потім додайте яйце і збивайте до повного змішування.
  • Змішайте борошно з корицею, розпушувачем та сіллю та покладіть їх у миску.
  • Додайте ці інгредієнти за допомогою сита, щоб уникнути утворення грудочок.
  • Змішайте. Можливо, закінчити змішування доведеться своїми руками.
  • Вимішуйте 5 хвилин, поки тісто не стане однорідним і м’яким.
  • Потім оберніть його плівкою і дайте відпочити 40 хвилин у холодильнику. Тісто осяде, і ви зможете легко сформувати печиво.

Формування печива

  • Після закінчення часу переконайтеся, що у вас є чиста поверхня, посипте її білим борошном (використовуйте достатньо, щоб тісто не прилипало). За допомогою качалки починайте рівномірно розтягувати тісто.
  • Коли ви зробили його товщиною в один сантиметр, використовуйте круглі формочки для приготування печива. Так печиво буде однакового розміру. Повторно замісіть залишки, розкачайте і повторюйте, поки не виріжете всі.
  • Ще один спосіб, який ви можете використовувати для формування – це зробити маленькі кульки однакового розміру і розплющити їх руками, поки вони не будуть однакової товщини. Вони не будуть ідеальними, як у попередньому варіанті, але ви витратите менше часу. Поки ви це робите, розігрійте духовку до 3500.
  • Потім змішайте цукор з порошком кориці в мисці та посипте поверх печива.
  • Помістіть печиво на деко, змащене вершковим маслом (цукром і корицею вгору) і поставте в духовку на 15 хвилин.
  • Після цього перевірте, чи печиво готове, і зніміть з вогню. Щойно охолоне, можна їсти.
  • Читайте також: Лікування неприємного запаху з рота корицею

Альтернативні рецепти печива з корицею

Ви можете зробити інші варіації, використовуючи різні інгредієнти, які добре поєднуються з корицею, наприклад імбир. Насправді ви можете створити більш здорову версію, замінивши цукор на підсолоджувач, а звичайне пшеничне борошно на вівсяне.

Якщо ви внесете ці зміни, ви отримаєте рецепт, який забезпечує менше калорій і додає корисні для здоров’я елементи, такі як харчові волокна. Щодо цього, Іспанський фонд харчування припускає, що цей компонент, який забезпечує овес, може зменшити рівень холестерину в крові, контролювати рівень цукру в крові, покращувати секрецію інсуліну та зменшувати ризик розвитку ішемічної хвороби.

Ось корисний варіант цього печива. Запишіть цей здоровий рецепт печива з корицею.

Інгредієнти

  • сіль (щіпка)
  • 1 склянка цільнозернового борошна
  • 1/3 склянки соняшникової або кукурудзяної олії
  • 1/2 ложки порошку кориці
  • 1/3 склянки рідкого знежиреного молока
  • 1 чайна ложка ванільної есенції
  • 1/2 склянки вівсяних пластівців
  • 4 столові ложки рідкого підсолоджувача

Як приготувати корисне печиво з корицею

печиво з корицею і вівсом
  • Помістіть сухі інгредієнти в миску: цільнозернове борошно, вівсяні пластівці, корицю та сіль.
  • Змішайте і сформуйте отвір по центру. Додайте олію та підсолоджувач.
  • Змішуйте за допомогою лопатки, поки не утвориться тісто.
  • Потім додайте молоко разом з ванільною есенцією і вимішуйте протягом 5 хвилин, поки не вийде м’яке тісто.
  • Накрийте його плівкою і дайте відпочити 15 хвилин.
  • Потім увімкніть духовку на 1800 і, поки вона нагріється, витягніть тісто так само, як зазначено в попередньому розділі.
  • Виріжте формочками або сформуйте печиво руками.
  • Помістіть на змащене деко і посипте корицею.
  • Випікайте 15 хвилин.
  • Якщо тісто стане липким, ви можете додати більше борошна або вівсяних пластівців, поки не отримаєте необхідну консистенцію для формування печива.

Спробуйте ці рецепти печива з корицею

Це печиво ідеально підходить для десерту, до кави або для гамування апетиту. Крім того, його приготувати досить просто, і вам не потрібні незвичайні інгредієнти.

Майте на увазі, що з цих рецептів ви можете зробити інші, додавши додаткові інгредієнти, зокрема фрукти. Вони зроблять ваше печиво вологим, а також додадуть поживні речовини, не збільшуючи споживання калорій.

Нарешті, ми хочемо нагадати вам, що кориця – це не тільки пряність, яка забезпечує смак, вона також корисна для здоров’я людини, оскільки має активні сполуки, які роблять її природним антиоксидантом, протизапальною та протимікробною речовиною.

Отже, чого ви чекаєте?

Спробуйте цей рецепт вже сьогодні!



  • de la Nutrición, F. E. (2017). Datos actuales sobre las propiedades nutricionales de la avena. España: Fundación Española de Nutrición. Recuperado de https://www. fen. org. es/storage/app/media/PUBLICACIONES202017.
  • Rao, P. V., & Gan, S. H. (2014). Cinnamon: a multifaceted medicinal plant. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine2014.
  • Kawatra, P., & Rajagopalan, R. (2015). Cinnamon: Mystic powers of a minute ingredient. Pharmacognosy research7(Suppl 1), S1.
  • Gruenwald, J., Freder, J., & Armbruester, N. (2010). Cinnamon and health. Critical reviews in food science and nutrition50(9), 822-834.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.