Вівсяне печиво без цукру та без масла: 2 рецепти

21 липня, 2020
Домашнє вівсяне печиво без цукру та без масла - чудовий вибір на сніданок або закуску як для дітей, так і для дорослих. Воно дуже корисне і добре поєднується з усіма видами продуктів.
 

Домашнє вівсяне печиво без цукру та без масла – це ідеальний десерт, тому що більшість продуктів, які продаються в супермаркетах, містять велику кількість підсолоджувачів, а також трансжирів та натрію.

Отже, приготування печива в домашніх умовах дозволяє замінити всі шкідливі інгредієнти на інші, які є більш корисними з поживної точки зору.

Переваги вівсянки

Вівсяна каша – одне з найбільш споживаних зерен у світі. Вона має дуже високу харчову цінність у порівнянні з іншими крупами, оскільки містить більше білка та клітковини.

Серед її багатьох переваг важливо виділити ті, що корисні для:

Захворювання травлення

Вівсяна каша є прекрасним регулятором кишкового транзиту завдяки високому вмісту розчинної і нерозчинної клітковини. Також її рекомендують споживати для полегшення симптомів гастриту, кислотності шлунка та геморою. Це тому, що споживання вівсянки захищає слизові оболонки травлення.

Крім того, розчинна клітковина має пробіотичну дію, що сприяє покращенню якості кишкової флори.

Здоров’я жовчного міхура

Регулярне споживання вівсяної каші може зменшити жовчні солі під час травлення, сприяючи їхньому виведенню та очищенню жовчного міхура. Таким чином, споживання вівсянки перешкоджає утворенню жовчних каменів і кольок.

Серцево-судинні захворювання

Клітковина, що міститься в вівсяній каші, знижує поглинання холестерину завдяки її тягучій дії. Тому споживання вівсянки допомагає регулювати рівень холестерину і артеріальний тиск.

Крім того, її низький вміст жиру сприяє правильній роботі серця.

 

Вівсяне печиво без цукру та без масла: рецепти

вівсяне печиво без цукру: рецепт

Ось два різних рецепти вівсяного печива без додавання цукру та масла. Зауважимо, що різниця між ними полягає у тому, який фрукт використовується як підсолоджувач замість рафінованого цукру.

1. Вівсяне печиво з фініками та яблуками

У цьому рецепті ми замінюємо цукор на фініки та яблука, щоб додати солодкість вівсяному печиву.

Інгредієнти

  • 140 гр вівсяних пластівців
  • 140 гр цілозернового борошна
  • 10 фініків без кісточок
  • 1 велике дозріле яблуко, натерте на тертці
  • Щіпка дріжджів
  • 1/3 склянки оливкової або кокосової олії
  • Мигдаль для прикраси, нарізаний шматочками
яблуко замість цукру

Ви можете використовувати фрукти, наприклад яблука, щоб підсолодити хлібобулочні вироби.

Приготування

  • Для початку розігрійте духовку до 170 ° С.
  • Потім покладіть фініки в миску з гарячою водою приблизно на 15 хвилин.
 
  • Далі, після 15 хвилин, збийте фініки разом з двома столовими ложками води, поки не вийде гладке пюре.
  • Додайте в миску вівсянку, борошно, дріжджі, оливкову або кокосову олію, яблуко і пюре з фініків. Важливо добре перемішувати суміш щоразу, коли ви додаєте новий інгредієнт.
  • У цей момент змочіть руки і зробіть з тіста маленькі кульки. Розкладіть їх на деко, застелене пергаментом або восковим папером, залишаючи приблизно пів сантиметра між кожною порцією.
  • Потім покладіть нарізаний мигдаль на печиво і запікайте його близько 6-7 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.
  • Дайте печиву охолонути, поки воно не стане хрустким та готовим до споживання.

2. Вівсяне печиво з бананом та шоколадом

вівсяне печиво з бананом та шоколадом

Ця версія вівсяного печива без цукру та масла вимагає лише трьох інгредієнтів, що робить її легким, та швидким рецептом для приготування з дітьми.

Інгредієнти

  • 3 стиглі банани
  • 100 гр вівса
  • Темний шоколад (70% какао)

Крім того, ви можете додати сухофрукти, насіння та горіхи. Але майте на увазі, що якщо ви це зробите, вам слід додати більше бананів, щоб тісто не стало занадто сухим.

Приготування

  • Для початку розігрійте духовку до 170 ° С.
 
  • Потім застеліть форму для випікання пергаментом або восковим папером.
  • Далі в мисці за допомогою виделки розчавіть банани до форми пюре. Потім додайте вівсянку і добре перемішайте.
  • Наріжте шоколад і додайте його в миску.
  • У цей момент змочіть руки і зробіть з тіста маленькі кульки, а потім розташуйте їх на формі для випікання. Ви можете виміряти їх ложкою або формою, якщо хочете, щоб вони були рівномірними за розміром.
  • Нарешті, запікайте 15 хвилин або поки ви не помітите, що печиво стало золотисто-коричневим.
  • Вийміть з духовки і дайте йому охолонути.

Ви можете подавати печиво з йогуртом, свіжим сиром, смузі та шматочком фруктів як на сніданок, так і як легку та поживну закуску.