Переваги авокадо та 7 способів його використання
Авокадо – дуже поживний тропічний фрукт. Він багатий на вітаміни, мінерали та жирні кислоти. Люди активно можуть використовувати переваги авокадо.
Він настільки чудовий, що його варто зробити частиною дієти.
У нашій статті ми покажемо 7 способів використання авокадо, від плоду до насіння та його кісточки, як у кулінарії, так і в сфері краси.
Дивовижні переваги авокадо
Авокадо – одні з найбільш поживних продуктів, які є в природі, і одні з найкращих фруктів для здоров’я.
Вони містять вітаміни (A, B, C, D, E, H, K, фолієву кислоту), незамінні жирні кислоти (омега 3, 6 і 9) та мінерали (калій та магній).
Вони також є чудовим джерелом здорових жирів, рослинного білку та клітковини.
Ось ще дещо про те, як авокадо покращують наше здоров’я:
- Регулюють нервову систему, борються з такими розладами, як тривога, стрес і безсоння.
- Допомагають запобігти анемії та лікувати її.
- Захищають клітини від старіння, що викликають вільні радикали.
- Знижують рівень холестерину та тригліцеридів.
- Поліпшують функціонування серця.
- Покращують зовнішній вигляд шкіри та нігтів.
- Допомагають схуднути і мати меншу талію.
- Допомагають боротися з раком.
- Знижують запалення.
Ідеї для використання авокадо
1. Поживні та смачні смузі
Якщо додати гарний, зрілий авокадо до фруктових смузі, ви отримаєте солодкість, не додаючи йогурту чи молока.
Ви також зробите їх більш поживними та наповненими. Смузі – чудовий варіант для сніданку або перекусу, а також перед важкою працею, фізичною або психічною.
Половини авокадо вистачить на одну порцію.
2. Альтернатива маслу
Масляниста текстура зрілого авокадо робить його ідеальним для нанесення на тости чи бутерброди, замінюючи солоні масла, які мають занадто високий вміст жиру, та кремовий сир.
Ви можете зробити своє авокадове масло солодким або гострим.
- Солодке масло: змішайте авокадо з какао, екстрактом ванілі, корицею або медом.
- Гостре масло: Змішайте з часником, каєнським перцем, чорним перцем, лимонним соком, оцтом, зеленню або морською сіллю.
3. Морозиво без молока
Це може здатися дивним, але ви можете зробити домашнє морозиво з авокадо замість молока. Воно стане кориснішим та його легше перетравити.
- Ми рекомендуємо спробувати різні комбінації з фруктами, такими як манго, полуниця та банан, або спробувати аромати, такі як ваніль, кокос або какао.
- Щоб вони не стали коричневими, не забудьте полити їх трохи лимонним соком.
- Ви також можете підсолодити їх стевією, медом, кокосовим цукром або сиропом агави.
4. Варіанти використання кісточки авокадо
Кісточки авокадо містять 70% амінокислот овоча, а також досить багато розчинного волокна.
Ось кілька їх переваг:
- Допомагають спалювати жир.
- Запобігають старінню.
- Регулюють роботу щитоподібної залози.
- Підтримують імунну систему.
- Запобігають захворюванню серця.
- Підвищують лібідо.
- Дають енергію.
- Полегшують болі в м’язах та суглобах.
Ви можете потерти їх та додавати в чай або салати, соки, смузі та інше. Ви також можете зробити з них тости, подрібнити та зберігати у вигляді порошку.
5. Антицелюлітний масаж
Ви справді можете використовувати великі круглі кісточки авокадо, щоб самим зробити собі ніжний та глибокий масаж, поліпшити кровообіг, усунути залишкові рідини та позбутися целюліту.
- Нанесіть на шкіру рослинну олію (на свій вибір) і робіть колові рухи кісточкою, завжди вгору з середнім рівнем інтенсивності.
6. Живильна маска
Чи бачили ви раніше зелену маску для обличчя? Ймовірно вона була зроблена з авокадо. Завдяки всім поживним речовинам у фрукті, він чудово підходить для живлення та відновлення шкіри.
- Якщо ви будете використовувати маску один раз на тиждень, ви матимете сонячну шкіру, яка є м’якшою, міцнішою й еластичнішою.
7. Пілінговий засіб для всіх типів шкіри
Не менш важливою є шкірка авокадо.
- Якщо масажувати шкіру внутрішньою стороною шкірки авокадо, шкіра буде відлущуватися і ви позбавитеся її мертвих клітин. Це завдяки спеціальній та злегка нерівній структурі.
- Шкірка також містить масло авокадо, яке дуже добре підходить для вашої шкіри.
Таким чином, шкіра не тільки відлущується без сушіння, а й зволожуються її глибокі шари.
Відчуйте переваги авокадо просто зараз!
- Duarte, P. F., Chaves, M. A., Borges, C. D., & Mendonça, C. R. B. (2017). Avocado: Characteristics, health benefits, and uses. International News on Fats, Oils and Related Materials.
- Qin, X., & Zhong, J. (2016). A Review of Extraction Techniques for Avocado Oil. Journal of Oleo Science. https://doi.org/10.5650/jos.ess16063
- Gunnars, C. (2018). 12 Proven Health Benefits of Avocado.
- Lin, T. K., Zhong, L., & Santiago, J. L. (2018). Anti-inflammatory and skin barrier repair effects of topical application of some plant oils. International Journal of Molecular Sciences. https://doi.org/10.3390/ijms19010070