Пийте яблучний оцет та мед кожного ранку

Якщо пити їх зранку натщесерце, це допоможе збалансувати рівень pH в організмі, а також зміцнить його природній захист.
Пийте яблучний оцет та мед кожного ранку

Останнє оновлення: 20 листопада, 2018

Яблучний оцет та мед – це два натуральні продукти, що дуже популярні у світі, у першу чергу, завдяки позитивному впливу на організм людини.

Якщо споживати їх сирими і органічними, користь, яку вони дарують здоров’ю, примножується. Крім того, яблучний оцет та мед можна використовувати у різних лікувальних засобах, аби запобігти численним захворюванням.

Вже не раз було доведено, що яблучний оцет та мед підтримують загальний стан здоров’я організму. Вони допомагають зміцнити імунну систему та рятують людей від десятків захворювань, спричинених вторгненням мікроорганізмів.

Утім, багато хто не знає, що ці два інгредієнти можна поєднати в єдиному засобі, який примножує їхні корисні властивості та є чудовим доповненням до лікування багатьох різноманітних захворювань.

Які саме переваги дає поєднання яблучного оцту та меду?

Сирий мед та та органічний яблучний оцет добре знані завдяки своїй здатності запобігати появі інфекцій та проблем зі здоров’ям. Більше того, яблучний оцет та мед дозволяють лікувати ці проблеми, аби вони не здійснювали негативного впливу на вашу якість життя.

Коли ви поєднуєте ці два інгредієнти, то створюєте потужні ліки від запалення, сильний антибіотик, корисний антиоксидант. Усі ці якості чудово допомагають при лікуванні багатьох поширених хронічних захворювань.

Ось деякі з основних корисних властивостей цього засобу:

  • Допомагає у лікуванні та запобігає болю в суглобах, саме тому його рекомендують вживати хворим на артрит.
  • Це – тонізуючий засіб для шлунка, який допомагає зняти біль та печію.
  • Покращує травлення, сприяє здоровому випорожненню та бореться із закрепами.
  • Допомагає контролювати рівень холестерину, а також запобігає підвищеному кров’яному тиску або навпаки – покращує його.
  • Це – чудовий допоміжний засіб для втрати ваги.
  • Це – один із найкращих засобів від болю в горлі та будь-яких інших проблем, пов’язаних із дихальною системою.
  • Насичує організм додатковою енергією.
  • Завдяки здатності боротися з вільними радикалами, покращує стан шкіри.
  • Бореться з несвіжим подихом.
  • Допомагає зменшити запалення.

Чому цю суміш потрібно пити зранку?

яблучний оцет та мед у напої

Сучасний стиль життя настільки насичений, що організму постійно доводиться переживати дуже багато стресу, а також страждати через підвищену кислотність, адже у раціоні харчування більшості людей міститься занадто багато жирів та цукру.

Усі ці чинники можуть змінити баланс pH, що спочатку викликає печію, а в перспективі збільшує ризик виникнення багатьох інших розладів, захворювань, інфекцій та проблем, які негативно вплинуть на вашу якість життя.

Цей засіб потрібно пити зранку перед виконанням будь-якої фізичної активності та сніданком. Причина в тому, що вже сам напій наситить вас енергією, а також після того, як перетравиться, допоможе збалансувати рівень pH.

Як приготувати цей цілющий засіб?

яблучний оцет та мед у поєднанні

Перш ніж розповісти вам детальний рецепт, хочемо наголосити, що неодмінно варто купити на 100% органічні та сирі інгредієнти, адже всі ми добре знаємо, що зараз полиці магазинів заполонили продукти модифіковані або з добавками, а це знижує їх природну силу.

Споживання неорганічного або оброблено меду та яблучного оцту зменшить ефективність цього засобу, тому що таким інгредієнтам бракує тієї поживної цінності, яку вони могли б мати за нормальних умов.

Інгредієнти:

  • 1 чайна ложка сирого меду (7,5 г);
  • 1 чайна ложка яблучного оцту (5 мл);
  • 1 склянка води (250 мл).

Приготування 

Змішайте мед та яблучний оцет у склянці теплої води, добре перемішайте, щоб усі інгредієнти розчинилися.

Як його приймати?

Для того, щоб максимально скористатися поживними властивостями цієї суміші, пийте її натщесерце, щонайменше за 20 хвилин до сніданку.

Утім, ви також можете пити цей напій протягом усього дня, залежно від особистих потреб та вподобань. У будь-якому випадку, не варто вживати більше, ніж три дози на день, адже тоді він може почати шкодити вашому здоров’ю.

Одне застереження!

Якщо ви плануєте вживати цей засіб щодня, не забувайте, що великі дози яблучного оцту можуть призвести до зниження рівня кальцію та втрати кісткової тканини.

Саме тому важливо дотримуватися вказівок, згаданих вище, а в разі виникнення будь-яких негативних побічних ефектів, одразу ж перестати вживати засіб.

Яблучний оцет може вплинути на ефект від сечогінних, проносних засобів, а також препаратів для лікування діабету і серцево-судинних захворювань. У таких випадках, перед вживанням цього засобу краще проконсультуватися з лікарем.



  • Budak, N. H., Kumbul Doguc, D., Savas, C. M., Seydim, A. C., Kok Tas, T., Ciris, M. I., & Guzel-Seydim, Z. B. (2011). Effects of apple cider vinegars produced with different techniques on blood lipids in high-cholesterol-fed rats. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf104912h
  • Joshi, V. K., & Sharma, S. (2009). Cider vinegar: Microbiology, technology and quality. In Vinegars of the World. https://doi.org/10.1007/978-88-470-0866-3_12
  • Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.