Поживне печиво з кокосом, вівсянкою та насінням

Замість того, щоб купувати шкідливу випічку у магазині, ми рекомендуємо власноруч приготувати неймовірно поживне печиво з натуральних інгредієнтів. Воно не лише є набагато кориснішим, але й ситним та безпечним для фігури. До того ж домашнє печиво характеризується низьким вмістом цукру та володіє здатністю поповнювати запаси енергії в організмі.
Поживне печиво з кокосом, вівсянкою та насінням

Останнє оновлення: 10 жовтня, 2018

Безумовно, солодощі – це завжди спокуса, перед якою важко встояти о будь-якій порі дня: під час сніданку, перекусу або навіть після закінчення вечері.

Саме тому у цій статті ми хочемо запропонувати вашій увазі неймовірно поживне печиво на основі натуральних інгредієнтів, яке містить велику кількість вітамінів, мінералів, жирних кислот, протеїнів та клітковини.

Дізнайтеся, як на власній кухні приготувати корисне печиво з кокосом, вівсянкою та насінням. Ці солодощі не лише задовольнять навіть найвибагливіших ласунів, але й забезпечать довготривале відчуття ситості на весь день.

Неймовірно ситне та поживне печиво

натуральне домашнє печиво

Зверніть увагу, що це поживне печиво є набагато кориснішим за магазинні кондитерські вироби, адже до його складу входить значно менше рафінованого борошна.

Натомість основу цієї випічки складають такі корисні продукти, як кокос, вівсяна крупа та різні види насіння. Ці продукти характеризуються високим вмістом незамінних вітамінів та мінералів, а також клітковини та жирних кислот.

До того ж замість маргарину та інших шкідливих рослинних олій для приготування цього поживного печива використовують натуральну кокосову олію. Цукру ж вам знадобиться мінімальна кількість, тож не варто хвилюватися, що ці ласощі зіпсують вашу фігуру.

Натуральне домашнє печиво чудово підійде для частування всієї родини, адже воно зарядить ваших близьких енергією на весь день. Не забувайте, що ця випічка є дуже ситною: всього кілька шматочків печива, і відчуття голоду зникне.

Корисні складові печива, які забезпечують організм енергією

До складу цієї випічки входять лише корисні продукти. Завдяки високому вмісту натурального рослинного протеїну це поживне печиво є неймовірно потужним природним джерелом енергії.

Кокос

натуральний кокос для печива

Вірте чи ні, але кокос є неймовірно поживним та корисним фруктом, саме тому його часто використовують замість рафінованого борошна під час приготування дієтичних десертів.

  • До складу натурального свіжого кокоса входять незамінні вітаміни, мінерали та олігонуклеотиди. Зверніть увагу, що майже всі частини цього фрукта є придатними в їжу: і його м’якуш, і кокосова вода, і неймовірно смачне та поживне кокосове молоко.
  • Кокос характеризується високим вмістом корисних жирів. Не хвилюйтеся, ці речовини не стимулюють набір ваги. Навпаки, корисні жири активують обмін речовин та прискорюють процес спалення калорій.

Кокосова олія здобула шалену популярність в усьому світі завдяки одній неймовірній властивості: вона не окислюється при високих температурах, як інші рослинні олії.

Якщо ви не маєте можливості придбати саме кокосову олію з певних причин, радимо звернути увагу на якісну оливкову олію першого віджиму. Цей продукт також є неймовірно корисним та поживним.

Вівсяна крупа

Всім відомо, що вівсянка є одним з найбільш поживних та корисних злаків, саме тому цей продукт обов’язково повинен бути присутнім у раціоні кожного, хто піклується про власне здоров’я.

  • Вівсянка характеризується високим вмістом клітковини, завдяки чому ця крупа не лише забезпечує довготривале відчуття ситості, але й стимулює роботу органів травної системи.
  • До складу вівсянки у великій кількості входить натуральний рослинний клей – компонент, який регулює процес перетравлення їжі.
  • Усього одна порція вівсянки на день – і ви не лише довго почуватиметеся ситими, але й зможете відрегулювати роботу нервової системи. Вівсяна каша дасть вам достатньо енергії для того, щоб бути активними впродовж дня, та допоможе зберігати спокій навіть у нервових та стресових ситуаціях.

Сира вівсянка є досить важкою для шлунка, саме тому ми пропонуємо приготувати на її основі поживне печиво. Таким чином ви зможете уникнути будь-яких проблем із травленням.

Насіння

Різні види насіння є справжньою родзинкою цього рецепту. Насіння – це неймовірно корисний суперфуд, який містить величезну кількість поживних речовин, що мають бути у раціоні кожної людини.

Ми рекомендуємо використовувати для приготування ласощів такі види насіння:

  • Насіння льону та чіа: завдяки високому вмісту жирних кислот Омега-3 вони стимулюють роботу органів травної системи, регулюють рівень холестерину та тригліцеридів, а також забезпечують довготривале відчуття ситості.
  • Насіння кунжуту: до його складу входить велика кількість незамінного для організму людини кальцію.
  • Аніс: окрім позитивного впливу на процес травлення, ця спеція надає випічці неймовірного аромату та пікантного смаку.

Для приготування печива ми рекомендуємо попередньо подрібнити насіння, щоб його було простіше засвоювати. Зверніть увагу, що насіння можна використовувати не тільки для випічки, але й замість борошна у пирогах та хлібобулочних виробах, а також додавати до салатів, супів, рагу, тощо.

Рецепт поживного печива з кокосом, вівсянкою та насінням

поживне печиво: рецепт

Інгредієнти:

  • 1 склянка вівсянки миттєвого приготування (200 г)
  • 1/2 склянки (100 г) пшеничного борошна (або безглютенового рисового борошна)
  • 1 склянки натертого м’якуша свіжого кокоса (100 г)
  • 2/3 склянки (100 г) меленого насіння (льон, чіа, кунжут та аніс)
  • 1/2 склянки цукру (100 г)
  • 2 яйця
  • натуральний ванільний екстракт
  • 3/4 склянки кокосової або оливкової олії (150 г)
  • розпушувач

Спосіб приготування:

  • Перш за все розігрійте духовку до 250 С.
  • У невеликій посудині змішайте вівсянку, борошно, тертий кокос та асорті меленого насіння.
  • Додайте цукор та ретельно перемішайте основу для печива.
  • Висипте сухі компоненти на стіл або кухонну поверхню у формі гірки. Всередині зробіть невелику ямку, у яку вбийте яйця.
  • Чистими руками перемішайте всі інгредієнти печива, допоки вони не об’єднаються між собою та не перетворяться на пластичне тісто.
  • Додайте ванільний екстракт та кокосову або оливкову олію. Знову ретельно перемішайте тісто.
  • Наприкінці додайте до тіста розпушувач.
  • Зробіть з тіста невеликі кульки, викладіть їх на деко та трохи приплюсніть.
  • Зменште температуру у духовці до 190 С.
  • Випікайте поживне печиво з кокосом, вівсянкою та насінням до золотавої скоринки.
  • Вийміть печиво з духовки за бажанням перед подачею посипте печиво меленою корицею або цукровою пудрою.
  • Щойно печиво охолоне, можна подавати його до столу.


  • Coates, W. (2011). Whole and Ground Chia (Salvia hispanica L.) Seeds, Chia Oil – Effects on Plasma Lipids and Fatty Acids. In Nuts and Seeds in Health and Disease Prevention. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-375688-6.10037-4
  • Ayerza(h), R., & Coates, W. (2010). An ω-3 fatty acid enriched chia diet: Influence on egg fatty acid composition, cholesterol and oil content. Canadian Journal of Animal Science. https://doi.org/10.4141/a98-048


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.