Приготуйте цей засіб та забудьте про біль у суглобах і спині
Біль у суглобах та спині є надзвичайно поширеним явищем у сучасному світі. Власне, саме такі больові відчуття за статистикою найчастіше стають приводом візиту до лікаря. Засіб від болю у суглобах та спині покращить ваше самопочуття.
Найчастіше біль у спині та м’язах турбує людину після виснажливого робочого дня, проте іноді його появу можуть спровокувати травми та різноманітні захворювання.
У більшості випадків больові відчуття не є надто серйозними, і їх легко позбутися за допомогою відпочинку, знеболювальних засобів та вправ, спрямованих на зміцнення м’язів.
Проте якщо біль турбує вас все частіше й частіше, це може свідчити про наявність таких хронічних захворювань, як артрит та остеоартроз.
Найгірше те, що з часом такий регулярний біль стає все більш нестерпним. Він призводить до втрати здатності вести звичний спосіб життя та знижує активність людини.
Ось чому ми радимо вам переглянути свій щоденний раціон та збагатити його поживними елементами, які зміцнять кістки та суглоби.
Втім, для початку потрібно більше дізнатися, які саме корисні харчові додатки сприяють зміцненню кісток та суглобів, не шкодячи при цьому організму.
Такими неймовірними властивостями володіє гренетин, або натуральний желатин. У цьому продукті міститься велика кількість колагену, який є незамінним для здоров’я людини.
У цій статті ми детальніше розповімо вам про вплив цього продукту на стан кісток та суглобів, а також поділимося рецептом натурального засобу від болю, який ви легко зможете приготувати у домашніх умовах.
Готові? Тоді розпочнімо!
Що таке гренетин і яким чином він полегшує біль?
Гренетин, більше відомий під назвою “желатин”, – це натуральний продукт, який виготовляють шляхом перероблення жиру свині та корови. Для цього використовують шкіру та кості тварин, адже саме там міститься найбільше протеїну.
Звісно, на перший погляд такий продукт може викликати у вас не зовсім приємні асоціації, проте ми наполегливо радимо вам переглянути своє ставлення до тваринного жиру. Крім того, його можна використовувати під час приготування багатьох різних страв. А якщо й ці слова вас не переконали, то краще зауважте, що жир є потужним джерелом поживних елементів.
Желатин – чудовий засіб від болю у спині та суглобах
Желатин є надзвичайно ефективним помічником у боротьбі з болем завдяки своєму складу. Він на 90% складається з білків, на 2% – з мінеральних солей, на 8% з води.
Саме ці компоненти підвищують здатність організму синтезувати колаген, а ще вони сприяють зменшенню запального процесу в організмі.
Желатин містить такі амінокислоти, як аргінін та гліцин. Коли вони потрапляють у внутрішні органи людини, то починають стимулювати накопичення м’язової маси та зміцнення суглобів.
Попри те, що желатин є продуктом тваринного походження, він зовсім не містить холестерину. Желатин – це низькокалорійний продукт, у якому немає жирів.
Всупереч низькій калорійності, желатин надає довготривале відчуття ситості, покращує метаболізм та стимулює роботу травної системи.
А найцікавішим є те, що желатин зміцнює хрящі та підвищує їхню еластичність, захищаючи їх від передчасного зношування та серйозних травм.
Його активні сполуки надають шкірі здорового вигляду, запобігають передчасному старінню та зміцнюють кістки.
Засіб від болю у спині та суглобах на основі желатину
Для зміцнення суглобів радимо вживати не менше 10-15 грамів желатину щодня. Ви можете додавати його до десертів, смузі, натуральних соків та інших своїх улюблених страв.
Втім, найбільш ефективним є засіб від болю у спині та суглобах з додаванням желатину. Він допоможе вам втамувати больові відчуття, які можуть з’явитися внаслідок перенапруження та травм.
Інгредієнти:
- 1 столова ложка натурального желатину (10 г)
- 1/2 склянки холодної води (100 мл)
- 1/2 склянки теплої води (100 мл)
Спосіб приготування:
- Розчиніть столову ложку желатину у холодній воді та залиште настоюватися на ніч.
- Наступного ранку перемістіть розбухлий желатин у каструлю або миску з товстими стінками, додайте до нього теплу воду та помістіть суміш на парову баню.
- Щойно желатин повністю розчиниться, засіб можна знімати з вогню та вживати.
- Найкраще споживати засіб на основі желатину вранці, щонайменше за півгодини до сніданку.
- Ви можете розвести желатин склянкою апельсинового соку. Таким чином ви покращите смак засобу та полегшите його засвоєння.
Регулярне вживання цього засобу захистить ваші суглоби від зношування, а також зніме неприємні больові відчуття.
Звісно, результати залежать ще й від способу життя кожної окремої людини, зокрема від правильно підібраного раціону. І пам’ятайте, що такий засіб від болю не можна вживати людям з розладами травлення та хворобами печінки.
- Benjakul, S., & Kittiphattanabawon, P. (2018). Gelatin. In Encyclopedia of Food Chemistry (pp. 121–127).
- Djagny VB, Wang Z, Xu S. Gelatin: a valuable protein for food and pharmaceutical industries: review. Crit Rev Food Sci Nutr. 2001;41(6):481‐492. doi:10.1080/20014091091904
- Moskowitz RW. Role of collagen hydrolysate in bone and joint disease. Semin Arthritis Rheum. 2000;30(2):87‐99. doi:10.1053/sarh.2000.9622
- Su K, Wang C. Recent advances in the use of gelatin in biomedical research. Biotechnol Lett. 2015;37(11):2139‐2145. doi:10.1007/s10529-015-1907-0