3 желатинові засоби для полегшення болю у суглобах

3 желатинові засоби для полегшення болю у суглобах
3 желатинові засоби для полегшення болю у суглобах

Останнє оновлення: 20 січня, 2019

Біль у суглобах може з’явитися в результаті травми, деформації або розвитку певних хронічних станів. Ми розповімо вам про натуральні желатинові засоби від болю в суглобах у нішій статті!

Симптоми можуть вплинути на якість життя, обмежити рух і призвести до інвалідності.

Люди похилого віку є групою, яка найбільше страждає від болю в суглобах, який почався внаслідок розпаду хрящів, сухожиль і зв’язок.

Він також поширений серед людей, які страждають на ревматоїдний артрит, остеоартрит та інші запальні захворювання, які впливають на суглоби та кісткову систему.

Лікування для контролю болю в суглобах, як правило, передбачає різні знеболювальні та фізичну терапію.

Однак існують натуральні добавки, властивості яких допомагають зменшити запалення та заспокоїти симптоми. Природні желатинові засоби є одними з цих продуктів, відомих своєю високою поживною цінністю.

Сьогодні ми хочемо поділитися з вами основними перевагами желатину для перемоги над болем у суглобах, а також трьома засобами з желатину, які ви можете випробувати на собі в домашніх умовах.

Які переваги мають природні желатинові засоби від болю в суглобах?

желатинові засоби від болю в суглобах

Желатин є компонентом, який отримують від переробки коров’ячих і свинячих кісток і шкіри. Його вважають одним із найпотужніших природних джерел колагену, тому що він допомагає відновити пошкоджені тканини.

Оскільки його отримують з тваринного колагену, він має дуже високий вміст білка (близько 90%).

Желатин також містить воду, мінерали, вітаміни та інші важливі поживні речовини, які сприяють здоров’ю. кісток, суглобів, волосся та нігтів.

Тоді як ви отримуєте більшість цих вигод, споживаючи желатин, є деякі актуальні рішення, які принесуть вам полегшення.

1. Желатинові засоби: компреси

желатинові компреси для зменшення болю в суглобах

Желатинові компреси є корисним засобом для зменшення запалення та контролю болю, який впливає на суглоби.

Вони мають заспокійливий ефект, який зменшує відчуття втоми після надмірної фізичної активності або дій, які перенавантажили ваше тіло.

Інгредієнти

  • 1 столова ложка желатину без додатків (10 г)
  • 1 літр води
  • 1 широка пов’язка
  • 1 лист поліетиленової плівки

Що ви повинні робити?

  • Змочити бинт в гарячій воді та скласти його кілька разів, щоб отримати декілька шарів.
  • Додати желатин без аромату на пов’язку та застосувати його на будь-яку болісну ділянку.
  • Накрити поліетиленовою плівкою та залишити компрес на годину.
  • Повторювати це кожного дня, доки біль не вщухне.

2. Желатин із холодною водою

Цей засіб забезпечить тіло великою кількістю проліну та гідроксипроліну – двох незамінних амінокислот, які відновлюють пошкодження сполучень і заспокоюють суглобові, м’язові та кісткові болі.

Інгредієнти

  • 1/2 столова ложка желатину без аромату (5 г)
  • 1/2 чашки крижаної води (100 мл)
  • 1/2 склянки теплої води (100 мл)

Що вам потрібно робити?

  • Додати желатин у крижану воду і залишити його на ніч.
  • Вранці вилити в теплу воду та нагріти у пароварці.
  • Коли ви побачите, що желатин готовий, зняти його з вогню та почекати кілька хвилин, перш ніж споживати його.
  • Їжте його натщесерце, принаймні за півгодини до звичайного сніданку.
  • Якщо ви хочете надати йому приємнішого смаку, ви можете додати до нього трохи апельсинового соку або соку інших фруктів.

Ви хочете знати більше? Дивіться: Засіб з куркумою і медом від болю в суглобах

3. Природне желатинове молоко

приготуйте желатинове молоко

Желатинове молоко є прекрасним варіантом для сніданку, тому що воно допомагає “перезарядити” запаси енергії у вашому організмі.

18 незамінних амінокислот і високий рівень колагену сприяють зміцненню суглобів і кісток.

Інгредієнти

  • 2 столові ложки желатину без аромату (20 г)
  • 3/4 склянки холодного молока (150 мл)

Що вам потрібно робити?

  • Додати желатин у холодне молоко і дати постояти щонайменше годину.
  • Нагріти суміш на пару та зняти з вогню безпосередньо перед початком кипіння.
  • Ви можете додати трохи меду, щоб підсолодити його, якщо хочете.
  • Споживайте желатинове молоко після того, як воно охолоне протягом 10-15 хвилин.
  • Для боротьби з болем у суглобах чудово було б приймати цей засіб три тижні поспіль.

Усі желатинові засоби було подано лише для того, щоб допомогти зменшити біль, пов’язаний із проблемами в суглобах. Якщо біль триває або збільшується після двох тижнів лікування, зверніться до лікаря, щоб отримати правильний діагноз.

Хоча желатин безпечний і рідко викликає побічні ефекти, фахівці рекомендують уникати його, якщо ви страждаєте від проблем з печінкою або маєте хронічні труднощі з травленням.



  • Gomez-Guillen, M. C., Gimenez, B., Lopez-Caballero, M. E., & Montero, M. P. (2011). Functional and bioactive properties of collagen and gelatin from alternative sources: A review. Food Hydrocolloids. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2011.02.007
  • Volk, S. W., Kapatkin, A. S., Haskins, M. E., Walton, R. M., & D’Angelo, M. (2003). Gelatinase activity in synovial fluid and synovium obtained from healthy and osteoarthritic joints of dogs. American Journal of Veterinary Research. https://doi.org/10.2460/ajvr.2003.64.1225
  • Karim, A. A., & Bhat, R. (2009). Fish gelatin: properties, challenges, and prospects as an alternative to mammalian gelatins. Food Hydrocolloids. https://doi.org/10.1016/j.foodhyd.2008.07.002

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.