Пряний медовий пиріг

Один із цих рецептів містить глювайн - пікантний німецький глінтвейн, який зазвичай подають гарячим. Якщо у вас алергія на алкоголь, то ви можете вилучити його з рецепта, адже пряний медовий пиріг також можна приготувати і без нього.
Пряний медовий пиріг

Останнє оновлення: 13 листопада, 2019

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати чудовий пряний медовий пиріг, який виглядає золотим. Цей пиріг підходить для будь-якого випадку: формального або неформального.

Ще один цікавий факт про цей пиріг – його просто готувати і він не вимагає детального оформлення. Очевидно, що його магія саме в простоті.

Також можна за потреби замінити будь-які інгредієнти, для того, щоб задовольнити свій раціон (за винятком меду – основного інгредієнта). Наприклад, рослинне молоко, замість молочного, зробить пиріг менш калорійним і підкреслить смак меду. Однак, оскільки молоко містить близько 3% жиру, то тісто з нього буде більш щільним і вологим.

Що стосується прянощів, то ті, які є в цьому рецепті, доволі духмяні. Зверніть увагу, що деякі люди додають трохи більше імбиру, щоб підсилити пряність у медових пирогах. Однак, зрештою, можна підлаштувати його, відповідно до свого смаку.

Не бійтеся експериментувати зі спеціями в десертах, тому що результат буде неперевершеним!

Як приготувати пряний медовий пиріг

як приготувати пряний медовий пиріг

Інгредієнти

  • цедра одного апельсина
  • 3 склянки меду
  • ½ чайна ложка солі
  • 1 щіпка меленого мускатного горіха
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 5 склянок борошна
  • 4 чайні ложки меленої кориці
  • 1 чайна ложка меленого імбиру
  • 2 столові ложки соди
  • 3 склянки овочевого або звичайного молока
  • ½ чайні ложки меленого анісу
  • за бажанням: свіжий апельсиновий сік, родзинки, горіхи (цілі або подрібнені)
  • рослинна олія (необхідна кількість)

Приготування

  • Спочатку розігрійте духовку до 180ºС.
  • По-друге, натріть цедру апельсина і відкладіть її вбік.
  • Потім помістіть сухі інгредієнти в миску (за винятком апельсинової цедри) і перемішайте до однорідної суміші.
  • Після цього зробіть отвір у центрі миски, щоб залити туди рідкі інгредієнти:  молоко і мед. (Якщо ви обираєте версію з глювайном, час, щоб додати його. Див. інструкції нижче.)
  • Потім додайте апельсинову цедру і перемішайте всі інгредієнти ручним міксером, щоб отримати однорідну суміш, видаливши всі грудочки.
  • Залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі, щоб інгредієнти осіли, а суміш набула інтенсивного приємного пряного аромату.
  • Змастіть деко рослинною олією і залийте в нього суміш. За допомогою ложки або лопатки згладьте поверхню, щоб рівномірно розподілити суміш.
  • Потім поставте його в духовку і запікайте протягом 30 хвилин. Після того як пиріг підніметься і стане золотистим, проткніть центр виделкою або зубочисткою. Якщо вона вийде чиста, то пиріг готовий. Якщо ні, то залиште його в печі ще 10 хвилин. Повторіть процес, поки він не буде добре приготований.
  • Вийміть його з духовки і дайте охолонути за кімнатної температури, покривши чистою сухою тканиною (далі від тепла).
  • Поки пиріг ще теплий, обережно покладіть його на тарілку і дайте йому охолонути принаймні ще 10 хвилин.
  • Тепер, коли пряний медовий пиріг готовий до подачі, посипте зверху натуральною апельсиновою цедрою, а також можете додати трохи апельсинових шматочків.

Німецький дотик

медовий пиріг з вином
Пряний медовий пиріг подають під час традиційних сімейних свят. Крім того, хоча це і німецький рецепт, він поширений і в інших країнах, таких як Франція та Бельгія. Оригінальний рецепт містить глювайн.

Інгредієнти для глювайна

  • 2 лаврові листки
  • 5 гвоздик
  • 2 палички кориці
  • шкірка 1 лимона
  • шкірка 1 апельсина
  • 7 1/2 столові ложки цукру
  • ½ чайної ложки імбиру
  • 3 склянки червоного вина або глювайна

Приготування

  • По-перше, поставте каструлю на слабкий вогонь, а потім налийте вино. Не дайте йому закипати.
  • По-друге, додайте спеції і все перемішайте ложкою.
  • Потім додайте цукор і поступово перемішайте до повного розчинення.
  • Після цього процідіть та відкладіть.
  • Приготуйте пряний медовий пиріг так, як описано вище, але цього разу  додайте глювайн після кроку номер чотири.

Пряний медовий пиріг є досить простим, але дуже популярним десертом завдяки своєму вишуканому смаку.

Загалом, цей пиріг не прикрашають, але можна додати шар темного шоколаду або посипати какао або кондитерським цукром або обома. Ви також можете прикрасити його горіхами, насінням і сухофруктами.

Спробуйте. Ми впевнені, що вам сподобається!


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.