Рослинне молоко для перекусів: смачні рецепти

Рослинні напої - це здоровий і унікальний варіант, щоб перекусити. Ви можете додати рослинне молоко для перекусів з кавою, коктейлями або навіть овочевими супами.
Рослинне молоко для перекусів: смачні рецепти

Останнє оновлення: 15 травня, 2019

Можливо, ви почуваєтеся найбільш голодними у другій половині дня. Вам важко не схухатися своїх імпульсів, щоб задовольнити цю тягу. Однак є також здорові способи тамування голоду в середині дня. Ви можете задовольнити його, спробувавши рослинне молоко для перекусів.

Це особливий варіант для веганів і людей, які не переносять лактозу. Ви побачите, що в другій половині дня можна приємно поласувати здоровими та придатними для всіх стравами.

Ось деякі інгредієнти для рослинного молока – овес, соя, кіноа, мигдаль або кокос. Ці напої мають характерний аромат і текстуру, відмінну від коров’ячого молока.

Крім того, вони можуть мати своєрідну родзинку в залежності від використовуваного інгредієнта. Наприклад, кокосове молоко особливо добре підходить для більш тропічних страв, тоді як вівсяне молоко ідеально підходить для післяобідньої кави. Ці рецепти дійсно приємні через те, що вони прекрасно пасують для перекусу.

Рослинне молоко для перекусів протягом дня

1. Мигдальне молоко

Мигдальне молоко є одним із найкращих варіантів для перекусу серед різновидів рослинного молока. Воно смачне, недороге і легко доступне. Ви можете придбати його в супермаркетах або еко-магазинах у вашому районі.

Однак не забудьте переконатися, що воно не містить жодного додаткового цукру, якщо ви намагаєтеся підтримувати здорову і збалансовану дієту.

Інгредієнти

  • 1 склянка мигдалю
  • 4 фініки
  • 2 склянки води (500 мл)

Інструкції

  • Пам’ятайте, що ви повинні почати готувати цю страву напередодні.
  • Замочіть мигдаль у великій мисці з водою.
  • Напередодні ввечері потрібно зняти шкірку і змити домішки.
  • Потім за допомогою кухонного комбайна або блендера змішайте мигдаль, фініки та воду протягом приблизно двох хвилин.
  • Після цього необхідно процідити рідину через марлю.
  • Перелийте напій в контейнер і поставте його в холодильник.

2. Вівсяне молоко

як приготувати рослинне молоко для перекусів
Цей напій часто використовують у вегетаріанських десертах. Насправді, він має нейтральний смак, який завжди добре поєднується з кавою, супами або пюре.

Інгредієнти

  • 1 склянка вівсяних пластівців
  • 6 фініків
  • 3 склянки води (750 мл)
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 столові ложки екстракту ванілі (30 мл)

Ознайомтеся з цією статтею: Три смачні рецепти з вівса

Інструкції

  • Замочіть вівсяні пластівці в мисці на ніч.
  • Наступного ранку змішайте їх протягом двох хвилин, поки інгредієнти не поєднаються.
  • Залиште на одну годину, щоб випав осад.
  • Процідіть принаймні тричі, щоб отримати вівсяне молоко. Ідея полягає в тому, щоб усунути всі залишки, які вам не потрібні.

3. Бананове молоко

бананове молоко для перекусів
Попри те, що ви, ймовірно, вже пробували банани в коктейлях з молока тваринного походження, ніщо не заважає використовувати цей фрукт для приготування поживного рослинного напою. Це чудовий вибір серед інших овочевих напоїв для перекусів.

Інгредієнти

  • 2 банани (650 г)
  • 2 склянки води (500 мл)
  • 4 фініки
  • 1 чайна ложка екстракту ванілі (15 мл)
  • 1 склянка льоду (120 г) (необов’язково)

Інструкції

  • Цього разу вам не доведеться замочувати його протягом ночі. Для приготування цього смачного десерту не потрібно багато часу.
  • Спочатку зніміть шкірки та наріжте банани на шматочки.
  • Потім помістіть решту інгредієнтів в електричний міксер або блендер.
  • За бажанням додайте лід (якщо ви хочете отримати крижаний напій) і змішайте протягом двох хвилин.
  • Охолодіть. Подавайте холодним.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.