Рецепт бісквітного пирога з яблуками

Не баріться прочитати цю статтю. Вам, обов'язково, сподобається рецепт бісквітного пирога з яблуками. Коли ви його спечете, то здивуєте всіх рідних, друзів та знайомих цим смачним шедевром.
Рецепт бісквітного пирога з яблуками

Останнє оновлення: 20 листопада, 2018

Яблучний бісквіт – це пиріг, який обов’язково сподобається усій родині без винятку. Він чудово підходить для сніданку, також в якості смачного солодкого перекусу або ж просто для задоволення у будь-який час доби. Рецепт бісквітного пирога з яблуками є у кулінарній книжці кожної господині. Його дуже легко приготувати, і у ньому є спеціальний інгредієнт, який не тільки корисний для здоров’я, але він завжди нам доступний у будь-яку пору року. Хто не в захваті від смачних та корисних для здоров’я яблук? Не баріться прочитати цю статтю і здивуйте всіх рідних, друзів та знайомих цим смачним шедевром – бісквітним пирогом з яблуками.

 Рецепт бісквітного пирога з яблуками

рецепт бісквітного пирога

Головний секрет рецепту пирога з яблук – це чудовий аромат яблук і легке тісто з пухкою, дрібною, пористою структурою. Якщо ви бажаєте, звісно, ви можете додати волоські горіхи, як добавку, але вибір за вами, адже тут усе залежить безпосередньо від вашого смаку. У міру солодкий і дуже ароматний бісквіт подарує вам незабутнє задоволення!  Він не містить занадто багато калорій, особливо в порівнянні з тими пирогами, які ви можете купити в будь-якому супермаркеті. Яблучний бісквіт, безумовно, найкраще зробити самому у себе вдома, у цьому випадку ви можете бути впевнені, що всі інгредієнти абсолютно природні. Отже, записуйте рецепт бісквітного пирога з яблуками:

Що необхідно знати для приготування яблучного бісквіта.

Рецепт бісквітного пирога, який ви знайдете нижче розрахований на шість осіб. Інгредієнти для бісквіта:

  • 1 натуральний йогурт
  • 350 г борошна
  • 4 яйця
  • 125 г вершкового масла
  • 1 пакетик сухих дріжджів (12 грамів)
  • 1 столова ложка меленої кориці
  • 1 столова ложка ванільного цукру
  • 3 великих яблука сорту Ґолден
  • 1 щіпка солі

Як приготувати бісквіт з яблуками

борошно

Перший крок

Перше, що потрібно зробити, це збити яйця із цукром в емальованому, керамічному або скляному посуді, доки об’єм маси не стане вдвічі більшим. Щоб зробити бісквіт більш пухким, краще буде відокремити яєчні жовтки від білків. Білки викласти в чисту і суху посудину, додати дрібку солі і збити в густу піну, так щоб вони виглядали як сніг. Тим часом, додайте цукор до жовтків, добре перемішайте і добре збийте до білої маси. Потім поступово додавайте жовтки до білків, а також натуральний йогурт, не перестаючи помішувати, щоб не дати масі осісти. Це дуже просто!

Другий крок

Змішайте дріжджі з борошном і додайте його у посудину де у вас збиті яйця змішані з йогуртом. Не переставайте збивати всю суміш. Коли все добре перемішається, залиште тісто постояти протягом десяти хвилин.

Тепер розтопіть трохи вершкового масла і додайте дрібку солі. В результаті, ви отримаєте солодкий смак, який буде значно виділятись серед інших схожих смаків. Збийте масло разом із сумішшю, щоб не було грудок.

Що ж далі?

Приготуйте яблука. Вимийте їх, очистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте яблука дуже тонкими смужками. Дуже важливо знати, що очищати і нарізати яблука не варто заздалегідь, тому що вони мають здатність окислюватися, коли вступають у контакт із повітрям. Це дуже проста і практична порада. Як тільки вони нарізані на тоненькі смужки, додайте половину яблук в миску із сумішшю.

Тепер вам слід приготувати спеціальну форму, яку ви будете використовувати для випікання бісквіта з яблуками у духовці. Отже, візьміть форму вилийте туди суміш зі збитих яєць, йогурту та яблук. Зверху покладіть іншу половину яблук, викладіть їх по колу форми, накладаючи смужку на смужку і посипте трохи зверху корицею і столовою ложкою ванільного цукру.

Поставте бісквіт у духовку, попередньо нагріту до 180 градусів Цельсія. Випікайте яблучний бісквіт протягом 45 хвилин. Після того як зазначений час минув, проткніть бісквіт дерев’яною паличкою, або зубочисткою, щоб перевірити, чи бісквіт уже готовий.

Останні штрихи

Коли ви усе вже зробили, а бісквіт з яблуками вже спечений, вийміть його з духовки, тому що, якщо потримати його у духовці довше, він може стати дуже сухим. Дайте пирогу трішки остигнути у формі (близько двадцяти хвилин), а потім вийміть із форми обережно і покладіть його на тарілку. Бісквітний пиріг з яблуками – незрівнянні ласощі, які може зробити будь-яка господиня. Цей рецепт бісквітного пирога допоможе вам порадувати вашу родину! Це дуже смачний десерт, а яблука з корицею приємно пахнуть на всю оселю!


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.