Як приготувати бабусине смачне куряче рагу

Куряче рагу - це традиційний рецепт, який ви можете зробити з нуля. Його аромат порадує ваші смакові рецептори, як і бабусині страви.
Як приготувати бабусине смачне куряче рагу

Останнє оновлення: 17 грудня, 2018

Традиційна кухня має кілька смачних рецептів, які протягом багатьох років передають з покоління в покоління разом з усіма змінами та покращеннями. У цій статті ви можете навчитися готувати смачне куряче рагу.

Куряче рагу в бабусиному соусі

Інгредієнти

  • 1 нарізана курка (близько 2,5 кг)
  • 1 лавровий лист
  • сіль (за смаком)
  • 1 часник
  • оливкова олія
  • чорний перець (за смаком)
  • 1 склянка білого вина (250 мл)
  • 1 кубик курячого бульйону

Читайте також цю статтю: Як приготувати легкий хумус з нуту

як приготувати куряче рагу

Приготування

  • По-перше, важливо, щоб курка була помитою та нарізаною. Якщо ви не хочете використовувати цілу курку, ви можете зробити цей рецепт лише з курячими стегнами. Стегна є однією з найбільш соковитих частин курятини.
  • Після того, як курку подрібнили й очистили, на сковорідку налийте трохи оливкової олії та нагрійте її. Коли розігріється, додайте цілі зубчики часнику і лавровий лист. Готуйте 1-2 хвилини, потім додайте нарізану курку. Додайте сіль та перець за смаком. Смажте все разом, поки курка не буде коричневою з усіх боків.
  • Щоб запобігти пригоранню часнику, не знімайте з нього шкірку і зробіть кілька розрізів, щоб він вивільнив свій аромат.
  • Коли курка стане коричневою, змішайте склянку вина з невеликою кількістю води та додайте її у сковорідку. Щоб правильно приготувати куряче рагу, рідина повинна покривати курку наполовину.
  • Потім подрібніть кубик бульйону та посипте ним суміш. Потрібно трохи перемішати і продовжувати смажити на низькому вогні під кришкою до загустіння соусу.
  • Нарешті, тушкована курка готова без необхідності використання складних інгредієнтів. Ви можете подати її до запеченої картоплі або білого рису на гарнір.

Куряче рагу з овочами

куряче рагу з овочами
Цей варіант попереднього рецепта – ще один спосіб приготування тушкованої курки. Він має не лише дуже традиційний стиль, але й деякі додані овочі.

Інгредієнти

  • 1 ціла курка (близько 2 кг)
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 червоний перець
  • 1 миска помідорів (250 мл)
  • 2 лаврові листки
  • 1 зелений перець
  • 1 чайна ложка нарізаної петрушки (3 г)
  • ½ склянки білого вина (125 мл)
  • 1 кубик курячого бульйону
  • 4 склянки води (1 літр)
  • оливкова олія (за смаком)
  • сіль та чорний перець (за смаком)

Приготування

  • По-перше, розріжте курку і відкладіть грудку і стегна.
  • Водночас приготуйте курячий бульйон.
  • Коли бульйон буде готовий, варіть курку протягом години на невеликому вогні.
  • Потім посоліть курку і покладіть її на сковорідку з оливковою олією. Обсмажте трохи зі всіх чотирьох боків.
  • Коли трохи підсмажиться, вийміть курку її та зменште вогонь. У ту саму олію киньте цибулю, перець і часник і смажте їх приблизно 5 хвилин.
  • Потім додайте подрібнений помідор і лавровий лист, добре перемішайте всі інгредієнти. Потім, готуйте ще близько 10 хвилин.
  • Коли помідор зменшиться приблизно наполовину, додайте біле вино і дайте рідини знову зменшитися.
  • Коли ця суміш буде готова, додайте кусочки курятини, переконайтеся, що вони повністю занурені в соус. Потім готуйте на середньому вогні приблизно 40 хвилин.
  • Після того, як курка стане ніжною, традиційне куряче рагу готове! Ви можете подавати його з овочами й посипати тарілку нарізаною петрушкою.

Спробуйте ці два рецепти, щоб приготувати чудові курячі страви так само легко, як це вдається бабусям.

Це може вас зацікавити ...
Як приготувати курячі каннеллоні
Моє здоров'яRead it in Моє здоров'я
Як приготувати курячі каннеллоні

Окрім смачного рецепта, курячі каннеллоні виділяються завдяки своїй універсальності та часу, необхідному для їх приготування. Спробуйте!



  • Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
  • Murphy KJ, Parker B, Dyer KA, et al. A comparison of regular consumption of fresh lean pork, beef and chicken on body composition: a randomized cross-over trial. Nutrients. 2014;6(2):682–696. Published 2014 Feb 14. doi:10.3390/nu6020682
  • Slavin JL, Lloyd B. Health benefits of fruits and vegetables. Adv Nutr. 2012;3(4):506–516. Published 2012 Jul 1. doi:10.3945/an.112.002154