Різото з кіноа, куркою, цибулею та грибами
Основний інгредієнт цієї страви особливо корисний для вас: кіноа – це продукт, який містить усі необхідні амінокислоти, необхідні організму. Крім того, різото з кіноа легко переварити, тому воно чудово підходить для усунення токсинів.
Важливо знати, що кіноа не містить глютену, а це робить цей рецепт ідеальним для людей з непереносимістю глютену. На бажання ви можете замінити курку на інші овочі чи сою, щоб приготувати страву для вегетаріанців або веганів. Усе залежить від уподобань і потреб вас і ваших гостей.
Різото з кіноа, куркою, цибулею та грибами
Інгредієнти (на 2 порції)
- 1 середня цибулина-порей
- 2 курячі грудки (500 г)
- 1 столова ложка вершкового масла (20 г)
- сіль і перець
- 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
- ¼ склянки курячого бульйону (50 мл)
- ¼ склянки білого вина (50 мл)
- 150 г грибів
- 1 столова ложка тертого пармезана (20 г)
Читайте також цю статтю: Смачний рецепт баклажана, фаршированого м’ясом
Приготування
- По-перше, замочіть кіноа у воді як мінімум на дві години. Використовуйте дві склянки води для кожної чашки кіноа. Замочивши кіноа, ви можете усунути всю піну, яку воно випускає в сирому стані. Через дві години промийте кіноа і перемістіть в горщик, щоб приготувати. Варіть приблизно 15 хвилин.
- Замаринуйте курячу грудку (як вам подобається) і готуйте їх на грилі. Коли будуть готові, розріжте їх на товсті смужки середнього розміру.
- Нагрійте невелику кількість олії в сковороді на середньому вогні.
- Очистьте і наріжте гриби та цибулю на маленькі шматочки. Потім покладіть їх у сковороду і смажте кілька хвилин. Постійно мішайте, щоб вони не підгоріли.
- У мисці змішайте курку з білим вином. Відставте вбік.
- У іншій каструлі приготуйте кіноа. Коли буде готово, злийте воду і перемістіть кіноа до сковорідки з цибулею і грибами. Перемішуйте і поступово додавайте курку.
- Через 10-15 хвилин вимкніть вогонь.
- Змішайте різото з курячими смужками та подавайте. Страву посипте зверху трохи тертим сиром і щіпкою чорного перцю.
- Ви можете подавати це різото кіноа як гарнір або як основну страву.
Різото з кіноа, гарбузом та горохом
Інгредієнти (на 2 порції)
- 2 зубчики часнику
- ½ цибулі
- 200 гр. кіноа
- 150 гр. гороху
- оливкова олія
- 150 гр. гарбуза
- сіль та чорний перець
- 3 склянки овочевого бульйону (750 мл)
- 1 столова ложка лимонного соку (15 мл)
- ¾ чашки сиру пармезан (150 г)
- 1 чайна ложка прованських трав (5 г)
- ½ склянки білого вина (125 мл)
Ознайомтесь також з цією статтею: Як приготувати смачні кульки з бананами та сиром
Приготування
- Приготуйте кіноа, як описано в попередньому рецепті.
- Очистьте і наріжте гарбуз на маленькі шматочки. Посипте їх лимонним соком і готуйте у мікрохвильовій печі протягом декількох хвилин на максимальній потужності.
- Очистьте і подрібніть часник. Потім наріжте цибулю і відкладіть.
- Додайте невелику кількість оливкової олії до сковорідки та поставте на середній вогонь. Смажте цибулю пару хвилин. Перед тим, як зняти, додайте подрібнений часник і перемішайте разом.
- Додати варене кіноа до сковорідки разом з половиною бульйону, білим вином і травами. Мішайте постійно, щоб переконатися, що інгредієнти добре поєднуються.
- Коли курятина значно зменшиться, додайте залишок бульйону і мішайте далі 2-3 хвилини.
- Вимкніть вогонь і посипте сіллю та перцем. Також додайте тертий сир і горох перед подачею.
Як ви тепер знаєте, різото з кіноа – це проста страва для приготування, і ви можете додати різні інгредієнтів. Її текстура та смак дуже приємні.
Отже, це чудовий варіант для пригощання гостей. Секрет у тому, щоб контролювати час, необхідний для приготування кіноа (він не повинен перевищувати 15 хвилин) та правильні пропорції води. Якщо ви будете дотримуватися інструкції, вам не доведеться турбуватися про помилки!
-
Abugoch James, L. E. (2009). Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.): Composition, chemistry, nutritional, and functional properties. Advances in Food and Nutrition Research. https://doi.org/10.1016/S1043-4526(09)58001-1
-
Navruz-Varli, S., & Sanlier, N. (2016). Nutritional and health benefits of quinoa (Chenopodium quinoa Willd.). Journal of Cereal Science. https://doi.org/10.1016/j.jcs.2016.05.004
-
Monje C. Y., R. J. P. (2006). Determinación de saponina total en quinua (Chenopodium quinoa Willd) método Espectrofotométrico. In Congreso Nacional de la Asociación Boliviana de Protección Vegetal.