Різото з кіноа, куркою, цибулею та грибами

· Грудень 24, 2018
Різото з кіноа є дуже поживною стравою, оскільки воно містить високобілкові інгредієнти (як рослинні, так і м'ясні), хороший холестерин (HDL), а також вітаміни та мінерали.

Основний інгредієнт цієї страви особливо корисний для вас: кіноа – це продукт, який містить усі необхідні амінокислоти, необхідні організму. Крім того, різото з кіноа легко переварити, тому воно чудово підходить для усунення токсинів.

Важливо знати, що кіноа не містить глютену, а це робить цей рецепт ідеальним для людей з непереносимістю глютену. На бажання ви можете замінити курку на інші овочі чи сою, щоб приготувати страву для вегетаріанців або веганів. Усе залежить від уподобань і потреб вас і ваших гостей.

Різото з кіноа, куркою, цибулею та грибами

Інгредієнти (на 2 порції)

  • 1 середня цибулина-порей
  • 2 курячі грудки (500 г)
  • 1 столова ложка вершкового масла (20 г)
  • сіль і перець
  • 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
  • ¼ склянки курячого бульйону (50 мл)
  • ¼ склянки білого вина (50 мл)
  • 150 г грибів
  • 1 столова ложка тертого пармезана (20 г)

Читайте також цю статтю: Смачний рецепт баклажана, фаршированого м’ясом

Приготування

  • По-перше, замочіть кіноа у воді як мінімум на дві години. Використовуйте дві склянки води для кожної чашки кіноа. Замочивши кіноа, ви можете усунути всю піну, яку воно випускає в сирому стані. Через дві години промийте кіноа і перемістіть в горщик, щоб приготувати. Варіть приблизно 15 хвилин.
  • Замаринуйте курячу грудку (як вам подобається) і готуйте їх на грилі. Коли будуть готові, розріжте їх на товсті смужки середнього розміру.
  • Нагрійте невелику кількість олії в сковороді на середньому вогні.
  • Очистьте і наріжте гриби та цибулю на маленькі шматочки. Потім покладіть їх у сковороду і смажте кілька хвилин. Постійно мішайте, щоб вони не підгоріли.
  • У мисці змішайте курку з білим вином. Відставте вбік.
  • У іншій каструлі приготуйте кіноа. Коли буде готово, злийте воду і перемістіть кіноа до сковорідки з цибулею і грибами. Перемішуйте і поступово додавайте курку.
  • Через 10-15 хвилин вимкніть вогонь.
  • Змішайте різото з курячими смужками та подавайте. Страву посипте зверху трохи тертим сиром і щіпкою чорного перцю.
  • Ви можете подавати це різото кіноа як гарнір або як основну страву.

Різото з кіноа, гарбузом та горохом

Інгредієнти (на 2 порції)

  • 2 зубчики часнику
  • ½ цибулі
  • 200 гр. кіноа
  • 150 гр. гороху
  • оливкова олія
  • 150 гр. гарбуза
  • сіль та чорний перець
  • 3 склянки овочевого бульйону (750 мл)
  • 1 столова ложка лимонного соку (15 мл)
  • ¾ чашки сиру пармезан (150 г)
  • 1 чайна ложка прованських трав (5 г)
  • ½ склянки білого вина (125 мл)

Ознайомтесь також з цією статтею: Як приготувати смачні кульки з бананами та сиром

як приготувати різото з кіноаПриготування

  • Приготуйте кіноа, як описано в попередньому рецепті.
  • Очистьте і наріжте гарбуз на маленькі шматочки. Посипте їх лимонним соком і готуйте у мікрохвильовій печі протягом декількох хвилин на максимальній потужності.
  • Очистьте і подрібніть часник. Потім наріжте цибулю і відкладіть.
  • Додайте невелику кількість оливкової олії до сковорідки та поставте на середній вогонь. Смажте цибулю пару хвилин. Перед тим, як зняти, додайте подрібнений часник і перемішайте разом.
  • Додати варене кіноа до сковорідки разом з половиною бульйону, білим вином і травами. Мішайте постійно, щоб переконатися, що інгредієнти добре поєднуються.
  • Коли курятина значно зменшиться, додайте залишок бульйону і мішайте далі 2-3 хвилини.
  • Вимкніть вогонь і посипте сіллю та перцем. Також додайте тертий сир і горох перед подачею.

Як ви тепер знаєте, різото з кіноа – це проста страва для приготування, і ви можете додати різні інгредієнтів. Її текстура та смак дуже приємні.

Отже, це чудовий варіант для пригощання гостей. Секрет у тому, щоб контролювати час, необхідний для приготування кіноа (він не повинен перевищувати 15 хвилин) та правильні пропорції води. Якщо ви будете дотримуватися інструкції, вам не доведеться турбуватися про помилки!

  • Abugoch James, L. E. (2009). Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.): Composition, chemistry, nutritional, and functional properties. Advances in Food and Nutrition Research. https://doi.org/10.1016/S1043-4526(09)58001-1

  • Navruz-Varli, S., & Sanlier, N. (2016). Nutritional and health benefits of quinoa (Chenopodium quinoa Willd.). Journal of Cereal Science. https://doi.org/10.1016/j.jcs.2016.05.004

  • Monje C. Y., R. J. P. (2006). Determinación de saponina total en quinua (Chenopodium quinoa Willd) método Espectrofotométrico. In Congreso Nacional de la Asociación Boliviana de Protección Vegetal.