Щоденне споживання мигдалю: переваги для організму
Мигдаль – надзвичайно корисний продукт. Щоденне споживання мигдалю може позитивно вплинути на наш організм.
Нижче ви можете довідатися про те, які ви отримаєте переваги від звички їсти 4 мигдалини щодня. Зверніть увагу на них увагу. Напевно, ви не очікували, що вони матимуть стільки користі для здоров’я.
1. Мигдаль знижує рівень холестерину
Мигдаль може стабілізувати рівень холестерину. Можливо, ви в це не вірите, але мигдаль входить до списку п’яти найбільш ефективних продуктів для зниження “поганого” рівня холестерину (ЛПНЩ).- Якщо у вас високий рівень холестерину, їжте 20 або 30 мигдалин за день замість чотирьох.
- Окрім аналізу крові, ви можете перевірити високий рівень холестерину, пошукавши білі крапки на нижніх повіках, біль у ногах та передчасну сивину.
Ми рекомендуємо прочитати: 5 натуральних засобів для зниження холестерину
2. Мигдаль допоможе вам запобігти захворюванням серця
Мигдаль містить багато антиоксидантів, мононенасичених жирних кислот, а також магнію та міді.
Завдяки цим поживним речовинам ми зможемо зберегти здоров’я серця, а також системи кровообігу.
Щоб запобігти серцево-судинним захворюванням, а також іншим захворюванням серця, треба їсти мигдаль.
3. Ваша мікрофлора буде набагато здоровішою
Якщо ви будете їсте всього 4 мигдалини на день, ви матимете набагато здоровішу мікрофлору. Це так просто.Завдяки шкірці мигдалю наше тіло може поглинати більше пребіотиків. Наш організм потребує пребіотиків, щоб допомогти хорошим бактеріям рости й розмножуватися в кишківнику.
Мигдаль є дуже рекомендованим джерелом поживних речовин, якщо у вас дисбіоз, що проявляється через розтягнення живота, біль у животі, неприємний запах із рота та розлад шлунка.
У цих випадках необхідно збільшити щоденне споживання мигдалю від 30 до 35 мигдалин.
4. Мигдаль допоможе вам схуднути
Попри те, що ви можете думати, що горіхи дуже калорійні, річ у тім, що мигдаль може допомогти вам схуднути.
Згідно з науковим дослідженням, проведеним у 2003 році, опублікованому в журналі Nature, люди, які їдять мигдаль, протягом дня вживають менше вуглеводів, що допомагає тримати себе у формі.
Щоденне споживання мигдалю також допоможе вам схуднути і стабілізувати обмін речовин завдяки вітамінам та волокнам у горіхах.
5. Мигдаль корисний для вашої шкіри
Мигдаль також чудово підходить для догляду за здоров’ям шкіри. Завдяки високому вмісту марганцю він може стимулювати виробництво колагену.Для тих, хто не знає, колаген є білком, який відповідає за загальний стан і еластичність нашої шкіри. Крім того, мигдаль також багатий на вітамін Е і допомагає боротися зі старінням. Крім того, це потужний антиоксидант.
6. Здорове волосся
- Мигдаль багатий на вітаміни групи B та E, що дають волоссю блиск і необхідну силу.
- Завдяки високому вмісту таких мінералів, як магній і цинк, мигдаль стимулює ріст волосся, а також підтримує його красу і здоров’я.
Також дивіться: 5 трав і спецій для покращення росту волосся
7. Мигдаль допомагає вашому мозку працювати як треба
Щоденне споживання мигдалю може допомогти вам покращити роботу мозку. Це можливо тому, що токоферол і жирні кислоти в цих горіхах забезпечують поліпшення пам’яті.
Крім того, мигдаль уповільнює процес старіння в мозку.
8. Споживання мигдалю корисне для ротової порожнини
Мигдаль також може стати прекрасним джерелом поживних речовин, якщо ви піклуєтеся про свої зуби. Завдяки високому вмісту фосфатів робить він є потужною допомогою для захисту та зміцнення кісток і зубів.Щоб насолодитися перевагами, потрібно їсти пару мигдалин кілька разів на тиждень. Однак, якщо ви будете їсти трохи більше щодня, ви побачите навіть кращі результати.
- MA. Wien, JM. Sabaté. Et Al. Almonds vs complex carbohydrates in a weight reduction program. International Journal of Obesity volume 27, pages1365–1372 (2003)
- Kamil A., Chen CY. J Agric Food Chem. Antioxidants Research Laboratory, Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Aging , Tufts University, United States. (2012). Health benefits of almonds beyond cholesterol reduction.
- Burns AM. Et Al. Nutr Res. (2016). Diet quality improves for parents and children when almonds are incorporated into their daily diet: a randomized, crossover study.