Смачні рецепти, щоб приготувати рибне філе

У цій статті ми поділимося декількома смачними рецептами рибного філе, які можна зробити вдома. Вони сподобаються кожному, тож спробуйте вже зараз!
Смачні рецепти, щоб приготувати рибне філе

Останнє оновлення: 30 вересня, 2018

Щоб мати харчуватися збалансовано, варто споживати рибу принаймні один раз на тиждень. Ось чому ми хочемо поділитися цими смачними рецептами, як приготувати рибне філе, з вами. Ви їх точно полюбите: їх легко зробити, і вони дуже смачні.

Завдяки рибі та іншим морепродуктам, тіло може відпочити від червоного м’яса. Хоча м’ясо дуже смачне, воно занадто важке, щоб їсти щодня. З іншого боку, біле м’ясо та риба легше засвоюються і так само задовольняють наш організм.

Ця страва є гарним варіантом для обіду або вечері. Пам’ятайте, що споживання морепродуктів є дуже корисним для вас. А саме, риба багата на вітаміни та необхідні мінерали: жирні кислоти, ненасичені жири, омега-3, цинк, фосфор і селен. Насправді, ці елементи дуже корисні для вашої кровоносної системи, холестерину ЛПНП та імунної системи.

1. Смажене рибне філе

У кулінарному мистецтві філе – це шматочок м’яса, будь то червоне чи біле м’ясо, або риба. Власне рибу потрібно розрізати по довжині, що означає від хвоста до голови.

смажене рибне філе

Інгредієнти

  • 1 середнє яйце
  • 3 чайні ложки солі
  • 1/2 склянки борошна
  • Сік з 3 великих лимонів
  • 1 чайна ложка чорного перцю

Інструкція приготування

  • Приготуйте філе риби. Це означає, що вам доведеться розрізати її пополам від голови до хвоста, не забуваючи витягнути нутрощі і залишити зябра.
  • Маринуйте рибу в чаші з лимонним соком і сіллю протягом 30 хвилин. Поставте у холодильник.
  • Помістіть яйце в велику миску і висипте склянку борошна на тарілку.
  • Після маринування філе занурюйте його у яйце, а потім – у борошно.
  • Обсмажте філе в сковороді з оливковою олією, доки воно не буде золотистим з обох боків.
  • Нехай охолоне
  • Можна подавати з помідорами або картоплею фрі.

2. Рибне філе на пару

Випаровування – це метод приготування їжі, який часто використовується для приготування овочів та м’яса, щоб залишити їх соковитими та волокнистими.

рибне філе на пару

Інгредієнти

  • 2 чайні ложки солі
  • 1 чайна ложка орегано
  • 1 цибуля, нарізана
  • 3 томати, нарізані кубиками
  • 5 столові ложки нарізаної кінзи
  • 4 рибні філе
  • 4 зубчики подрібненого часнику
  • 1 чайна ложка чорного перцю
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 1/2 склянки рибного бульйону
  • 5 столові ложки перцевого крему

Інструкція приготування

  • Посипте філе сіллю, часником та перцем і дайте йому поглинути аромат.
  • Обсмажте цибулю та помідори разом з перцевим кремом 5 хвилин.
  • Зніміть із вогню і додайте кінзу і орегано. Намажте цей соус на філе та пропарте в каструлі на середньому вогні, додавши трохи рибного відвару.
  • Не давайте рибі висихати. За необхідності додайте трохи води і варіть близько 10 хвилин.
  • Подавайте з картоплею фрі або салатом. Іншим гарним гарніром є жасминовий рис, ароматний і смачний.


  • Tørris C, Småstuen MC, Molin M. Nutrients in Fish and Possible Associations with Cardiovascular Disease Risk Factors in Metabolic Syndrome. Nutrients. 2018;10(7):952. Published 2018 Jul 23. doi:10.3390/nu10070952
  • Wlczek MM., Olszewski R., Krupienicz A., Trans fatty acids and cardiovascular disease: urgent need for legislation. Cardiology, 2017. 138 (4): 254-258.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.