Смачні рецепти, щоб приготувати рибне філе

Вересень 30, 2018
У цій статті ми поділимося декількома смачними рецептами рибного філе, які можна зробити вдома. Вони сподобаються кожному, тож спробуйте вже зараз!

Щоб мати харчуватися збалансовано, варто споживати рибу принаймні один раз на тиждень. Ось чому ми хочемо поділитися цими смачними рецептами, як приготувати рибне філе, з вами. Ви їх точно полюбите: їх легко зробити, і вони дуже смачні.

Завдяки рибі та іншим морепродуктам, тіло може відпочити від червоного м’яса. Хоча м’ясо дуже смачне, воно занадто важке, щоб їсти щодня. З іншого боку, біле м’ясо та риба легше засвоюються і так само задовольняють наш організм.

Ця страва є гарним варіантом для обіду або вечері. Пам’ятайте, що споживання морепродуктів є дуже корисним для вас. А саме, риба багата на вітаміни та необхідні мінерали: жирні кислоти, ненасичені жири, омега-3, цинк, фосфор і селен. Насправді, ці елементи дуже корисні для вашої кровоносної системи, холестерину ЛПНП та імунної системи.

1. Смажене рибне філе

У кулінарному мистецтві філе – це шматочок м’яса, будь то червоне чи біле м’ясо, або риба. Власне рибу потрібно розрізати по довжині, що означає від хвоста до голови.

смажене рибне філе

Інгредієнти

  • 1 середнє яйце
  • 3 чайні ложки солі
  • 1/2 склянки борошна
  • Сік з 3 великих лимонів
  • 1 чайна ложка чорного перцю

Інструкція приготування

  • Приготуйте філе риби. Це означає, що вам доведеться розрізати її пополам від голови до хвоста, не забуваючи витягнути нутрощі і залишити зябра.
  • Маринуйте рибу в чаші з лимонним соком і сіллю протягом 30 хвилин. Поставте у холодильник.
  • Помістіть яйце в велику миску і висипте склянку борошна на тарілку.
  • Після маринування філе занурюйте його у яйце, а потім – у борошно.
  • Обсмажте філе в сковороді з оливковою олією, доки воно не буде золотистим з обох боків.
  • Нехай охолоне
  • Можна подавати з помідорами або картоплею фрі.

2. Рибне філе на пару

Випаровування – це метод приготування їжі, який часто використовується для приготування овочів та м’яса, щоб залишити їх соковитими та волокнистими.

рибне філе на пару

Інгредієнти

  • 2 чайні ложки солі
  • 1 чайна ложка орегано
  • 1 цибуля, нарізана
  • 3 томати, нарізані кубиками
  • 5 столові ложки нарізаної кінзи
  • 4 рибні філе
  • 4 зубчики подрібненого часнику
  • 1 чайна ложка чорного перцю
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 1/2 склянки рибного бульйону
  • 5 столові ложки перцевого крему

Інструкція приготування

  • Посипте філе сіллю, часником та перцем і дайте йому поглинути аромат.
  • Обсмажте цибулю та помідори разом з перцевим кремом 5 хвилин.
  • Зніміть із вогню і додайте кінзу і орегано. Намажте цей соус на філе та пропарте в каструлі на середньому вогні, додавши трохи рибного відвару.
  • Не давайте рибі висихати. За необхідності додайте трохи води і варіть близько 10 хвилин.
  • Подавайте з картоплею фрі або салатом. Іншим гарним гарніром є жасминовий рис, ароматний і смачний.