Смачні страви з горіхами, які варто спробувати
Страви з горіхами – це той незначний на перший погляд, проте воістину чудовий вид задоволення, яким можна насолоджуватися у будь-який зручний момент. Власне, дуже часто ці страви припасають для особливих випадків, адже вони є вишуканими та напрочуд апетитними. Утім, ми рекомендуємо не відкладати приготування страв з горіхів на потім, натомість спробуйте вживати їх якомога частіше.
Ні для кого не таємниця, що горіхи містять велику кількість незамінних для гарного самопочуття та здоров’я поживних речовин. До того ж ці корисні ласощі не містять багато вуглеводів. Саме тому не варто перейматися, що наявність горіхів у щоденному раціоні призведе до набору зайвих кілограмів.
Сподіваємося, віднині ви почнете регулярно вживати страви з горіхами, не переймаючись через свою фігуру.
Поживні та смачні страви з горіхами: прості рецепти
Салат з індичкою, яблуками та горіхами
Інгредієнти (розраховано на 2-3 порції):
- 1 упаковка шпинату (500 г)
- 2 червоні яблука
- 1 склянка асорті горіхів (150 г)
- 1/4 склянки козячого сиру (50 г)
- 1 склянка індичої шинки (150 г)
- приправи: солодка гірчиця, чорний перець, сіль, оливкова олія.
Спосіб приготування:
- Перш за все ретельно помийте та висушіть шпинат. Помістіть його в салатну миску та відкладіть вбік на час приготування інших інгредієнтів.
- Наріжте яблука методом жульєн (шкірку знімати із фруктів не потрібно).
- В окремій посудині приготуйте заправку для салатів. Для цього змішайте солодку гірчицю, оливкову олію, сіль та чорний перець. Ретельно перемішайте всі інгредієнти ложкою та відставте їх на якийсь час вбік.
- Наріжте індичу шинку маленькими кубиками та насипте її поверх шпинату.
- Потім наріжте козячий сир тонкими пластинками та додайте його в салатницю.
- Зверху на сир, шпинат та шинку налийте заправку та добре перемішайте салат. Смачного!
Кус-кус з горіхами та кримською цибулею
Інгредієнти (розраховано на 2-3 порції):
- оливкова олія
- 1/2 кримської цибулини
- морська сіль
- 2 склянки кус-кусу (200 г)
- 1 невеликий цукіні
- 2 столові ложки родзинок (30 г)
- 1 червоний і 1 зелений болгарський перець
- 2 склянки овочевого або курячого бульйона (400 мл)
- асорті горіхів (мигдаль, арахіс, фісташки, ліщина)
- на бажання: суміш мелених перців, карі, фініки, сушені персики або кунжут.
Спосіб приготування:
- Налийте бульйон в невелику каструлю та помістіть її на середній вогонь.
- Щойно вода почне закипати, додайте в каструлю кус-кус та одну столову ложку оливкової олії. Повільно перемішайте крупу кілька разів та зачекайте, доки кус-кус почне всотувати в себе бульйон. Не забувайте, що ідеальні пропорції для приготування цієї страви – це дві склянки бульйона на одну склянку кус-куса.
- Щойно крупа буде готова, зніміть каструлю з вогню та залиште кус-кус охолоджуватися до кімнатної температури.
- Тим часом ретельно помийте цукіні та зніміть з нього шкірку. Наріжте овоч маленькими кубиками. Те саме потрібно зробити з цибулею та перцями.
- Розігрійте сковорідку на великому вогні, налийте краплину оливкової олії та додайте всі овочі. Тушкуйте овочі до м’якості.
- Щойно цибуля підсмажиться до золотавої скоринки, додайте до овочів горішки та трохи морської солі. Через 2-3 хвилини зменште вогонь до мінімального. Дозвольте овочам протушкуватися у власному соці впродовж 1-2 хвилин, після чого зніміть сковорідку з плити.
- Помістіть готовий кус-кус у прозору тарілку для подачі та додайте до нього суміш із горіхів та овочів. За допомогою ложки ретельно перемішайте всі інгредієнти.
- Перед подачею прикрасьте готову страву родзинками.
Карпачо з цукіні та сухофруктами
Інгредієнти (розраховано на 2 порції):
- оливкова олія
- лимонний сік
- 3 цукіні
- 1 1/4 склянки сиру пармезан (250 г)
- 1 склянка мигдальних пластівців (150 г)
- приправи: сіль, чорний та каєнський перець.
Спосіб приготування:
- Ретельно помийте цукіні та зніміть з овоча шкірку. Після цього поріжте цукіні на тоненькі шматочки.
- Окремо наріжте тоненькими смужками пармезан. На бажання ви також можете натерти сир на терці.
- В невеликій посудині змішайте оливкову олію та лимонний сік зі спеціями.
- Помістіть нарізані цукіні у глибоку салатницю. На кожен шматочок цукіні помістіть слайс сиру пармезан та додайте трохи мигдальних пластівців.
- В кінці приготування полийте страву заправкою з лимонним соком, олією та спеціями. Подавати карпачо з цукіні краще одразу.
Як бачите, ці страви з горіхами є дуже простими у приготуванні, проте всі вони мають витончений та унікальний смак. Безсумнівно, додавши до страв трохи горіхів, ви не лише зробите їхню консистенцію хрусткою, але і надасте стравам солодкуватого відтінку. За допомогою цього простого продукту ви зможете насолоджуватися неймовірними стравами.
Не зволікайте і неодмінно спробуйте приготувати ці поживні та смачні страви з горіхами. Повірте, ви не пожалкуєте!
- Baumgarten, H., & Baur, X. (2009). Der Einsatz von Brommethan bei der Containerbegasung und Techniken zur Emissionsreduzierung. Zentralblatt Fur Arbeitsmedizin, Arbeitsschutz Und Ergonomie. https://doi.org/10.1007/BF03344225