Смачний французький омлет з шинкою та сиром

Французький омлет з шинкою і сиром - це поживна і здорова страва, яку можна зробити основною у будь-який час дня.
Смачний французький омлет з шинкою та сиром

Останнє оновлення: 06 квітня, 2019

Ми всі любимо креативні рецепти, які дають змогу експериментувати та проявляти свою фантазію. Поєднання певних інгредієнтів робить блюда більш апетитними. Тут йдеться про французький омлет з шинкою та сиром, що є неймовірно смачним.

Вважають, що французький омлет виник 1810 року в Іспанії. Він отримав таку назву через брак картоплі (результат війни з французами). Картоплю тоді використовували, щоб готувати іспанську тортилью-де-патас.

Цю страву готують на сковороді зі збитими яйцями і невеликою кількістю масла або олії. Найкраще те, що цей рецепт є універсальним, оскільки ви можете додати практично будь-який інгредієнт.

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати абсолютно іншу версію цього рецепту. Шинка і сир є інгредієнтами, які можна додати до багатьох страв, то чому б не зробити їх частиною смачного французького омлету?

Спробуйте цей смачний французький омлет з шинкою та сиром

як приготувати французький омлет
Цей рецепт легкий і дешевий. Потрібні інгредієнти, напевно, вже є у вас вдома. Дотримуйтеся покрокових інструкцій, щоб переконатися, що він вийде ідеальним, щоб ви могли здивувати всю родину цим новим рецептом.

Інгредієнти

  • 5 яєць
  • 3 столові ложки оливкової олії (45 мл)
  • 2 скибочки шинки
  • 2 скибочки сиру моцарела (120 г)
  • ½ склянки молока (125 мл)
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • ½ столової ложки орегано (8 г)
  • ½ чайної ложки перцю (8 г)

Приготування

  • Спочатку потрібно збити яйця у великій мисці та додати всі інгредієнти, окрім шинки та сиру.
  • Потім розігрійте сковороду з оливковою олією.
  • Після цього залийте яєчну суміш і зачекайте, поки вона забулькає, перш ніж додати шинку і сир.
  • Ми рекомендуємо вам розрізати їх на шматки, щоб вам було легше перевернути омлет.
  • Нарешті зніміть французький омлет, трохи остудіть і подавайте.
  • Ви можете супроводжувати його шматочками помідорів.

Французький омлет з шинкою, сиром і броколі

французький омлет з броколі
Пам’ятайте, що яйця є одним із найбільш поживних продуктів. Вони багаті на білки та вітамін B, а також основні мінерали, такі як кальцій, магній і цинк. Крім того, вони також містять багато рибофлавіну і фолієвої кислоти.

З іншого боку, броколі – це овочі, які можна їсти сирими або приготовленими. Вони містять фосфор, залізо, калій, вітамін С, білок і харчові волокна. Коли ви комбінуєте їх у тому ж рецепті, ви пожинаєте усі їхні переваги відразу.

Інгредієнти

  • 4 яйця
  • ½ склянки броколі (60 г)
  • 3 столові ложки оливкової олії (45 мл)
  • ½ зеленого перцю
  • 2 скибочки шинки
  • 2 скибочки сиру
  • 1 столова ложка подрібненої петрушки (15 г)
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • ½ чайної ложки перцю (8 г)

Приготування

  • Для початку нагрійте каструлю з водою і відваріть броколі до пом’якшення. Процідіть і дайте охолонути.
  • Після охолодження розріжте броколі, щоб ви могли додати їх до яєчної суміші. Відставте вбік.
  • Збийте яйця з сіллю і перцем у великій мисці.
  • Після цього розріжте шинку і сир на шматочки і додайте до яєчної суміші.
  • Нагрійте велику сковороду з оливковою олією, петрушкою і сіллю (на бажання).
  • Перед приготуванням французького омлету додайте броколі та обсмажте її. Потім влийте яєчну суміш в сковороду і почекайте, поки вона не вкриється бульбашками.
  • Нарешті обсмажте з обох боків, зніміть з вогню. Нехай трохи охолоне, і подавайте до столу.



Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.