Смачний морквяний торт без яєць для веганів

Цей морквяний торт дуже смачний, а ще його легко приготувати. Вам знадобляться овочеві інгредієнти та хороший міксер.
Смачний морквяний торт без яєць для веганів

Останнє оновлення: 04 квітня, 2019

Морквяний торт – дуже смачний десерт не тільки через кількість інгредієнтів, але й через те, як вони поєднуються. Як правило, додають велику кількість горіхів, які надають йому здорову харчову цінність.

Проте багато рецептів зловживають молочними продуктами і яйцями, що робить десерт надмірно жирним.

Наш рецепт морквяного торта повністю обходиться без використання яєць і молочних продуктів. Отже, це вегетаріанський рецепт, який складається лише з інгредієнтів на основі овочів.

І хоча він не містить жиру, він зберігає поживну цінність моркви, горіхів і фруктів, які ви додаєте. Нижче ми пояснимо крок за кроком.

Веганський морквяний торт

Інгредієнти

веганський морквяний торт
  • щіпка солі
  • кориця (за смаком)
  • 1 склянка коричневого цукру (220 г)
  • апельсинова цедра
  • 1¼ склянки меду (500 г)
  • ½ склянки рубаних горіхів (75 г)
  • 1 2/3 склянки подрібненої моркви (250 г)
  • 2 столові ложки рослинної олії або маргарину (30 або 40 г)
  • 2 склянки цільнозернового борошна з дріжджами (240 г)
  • 3 столові ложки брусниці або родзинок (45 г)
  • Додатково: підсмажений нарізаний мигдаль або очищений несолоний арахіс, безмолочна глазур (для прикраси)

Приготування

  • Спочатку помістіть усі сухі інгредієнти (борошно, сіль, цукор) в миску і перемішайте ложкою.
  • Наріжте горіхи (за потреби).
  • Нагрійте духовку до 180º C.
  • Покладіть маргарин у невеликий горщик разом з медом і цукром. Нагрійте, поки він повністю не розтопиться.
  • Вилийте маргарину суміш у миску з сухими інгредієнтами, перемішайте все ложкою.
  • Додайте до тіста родзинки і порізані горіхи, добре перемішайте ложкою.
  • Потім додайте подрібнену моркву і знову перемішайте. Тісто буде досить густим.
  • Змастіть деко для випікання невеликою кількістю рослинної олії і влийте тісто для морквяного торта.
  • Поставте його в духовку на 45 хвилин.
  • Потім вийміть його і дайте охолонути (всередині деко) при кімнатній температурі ще приблизно 15 або 20 хвилин.
  • Щойно морквяний торт охолоне, приступайте до прикрашання.

Примітка: варто сказати, що, оскільки це досить щільний десерт, він може бути трохи сухим, якщо ви не додасте глазур без молока або якусь м’яку глазур зверху.

Безмолочна глазур для прикрашання морквяного торта

глазур для морквяного торта

Інгредієнти

  • ¼ склянки соняшникової олії (50 мл)
  • 1 склянка соєвого молока (250 мл)
  • 3 столові ложки мигдалю або кеш’ю (45 г)
  • Додатково: 2 столові ложки цукру (30 г)

Приготування

  • Замочіть мигдаль у великій кількості води на принаймні 2-4 години, щоб він пом’якшився.
  • Після того, як пом’якшиться, покладіть мигдаль в ту саму миску, що й олію та соєве молоко.
  • Змішайте все за допомогою міксеру. Важливо не переміщати міксер на початку, поки суміш не змішається добре.
  • Процідіть суміш і добре відіжміть.
  • Нехай рідина охолоджується цілу ніч.
  • Наступного ранку безмолочна глазур буде досить густою, щоб прикрасити верхню частину вашого морквяного пирога.

Ще один рецепт немолочної глазурі

Інгредієнти

  • вода або молоко на рослинній основі
  • щіпка солі
  • 1 склянка мигдалю (150 г)
  • 1 склянка кеш’ю (150 г)
  • Додатково: 1-2 столові ложки цукру (15 або 30 г)

Приготування

  • Як і в попередньому рецепті, замочіть мигдаль і кеш’ю не менше ніж на 4 години.
  • Після того, як вони стануть м’якими, покладіть горіхи в контейнер і залийте водою або молоком на рослинній основі.
  • Додайте щіпку солі та цукру, якщо бажаєте.
  • Змішайте всі інгредієнти, не рухаючи блендер, щоб суміш добре перемішалася.
  • Процідіть і добре відіжміть, накрийте кришкою.
  • Охолоджуйте всю ніч, а наступного дня безмолочна глазур буде готова.

Попри те, що ми вирішили вкрити цей торт безмолочною глазур’ю, є й інші варіанти декорування. Наприклад, можна додати апельсиновий мармелад (домашній і без цукру) або арахісове масло.

Важливо уникати інгредієнтів, які можуть мати більшу кількість жиру, ніж інші інгредієнти торта. Нехай десерт буде низькокалорійним.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.