Соки від запалення печінки, підшлункової та нирок

Травень 19, 2019
Завжди корисно додати ці соки до свого звичного раціону харчування, щоб зменшити запалення, вивести токсини з органів і покращити загальний стан здоров'я.

Найкращий спосіб зменшити запалення в органах, які відповідають за очищення організму і регулювання його роботи в цілому – їсти свіжі фрукти й овочі, які містять багато води та антиоксидантів. Розглянемо соки, які допомагають при різних запаленнях внутрішніх органів.

Як вам вже добре відомо, здорова печінка є синонімом до здоров’я та хорошого самопочуття.

Нирки також відіграють дуже важливу роль у виведенні токсинів і надлишку рідини й, крім того, беруть участь у виконанні інших функцій: регулювання тиску крові, вироблення вітаміну D та гормонів.

Проста звичка кожного дня пити натуральні соки, у яких міститься багато ферментів і мінералів, допомагає зменшити запалення підшлункової залози, що, у свою чергу, покращує травлення та запобігає пошкодженню клітин.

Саме тому в сьогоднішній статті ми запрошуємо вас довідатися про деякі смачні та корисні соки, які знімають запалення печінки, підшлункової та нирок.

Алое, хлорофіл і лимонний сік, щоб зменшити запалення

сік алое

Інгредієнти

  • 3 столові ложки гелю алое (45 г)
  • Сік 1 лимона
  • 1 столова ложка хлорофілу (10 г)
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • Ці три інгредієнти не лише допоможуть зняти запалення. Незначна кількість хлорофілу сприятиме оптимізації роботи органів. Його можна придбати в аптеці або спеціалізованих магазинах.
  • Щоб приготувати цей сік, просто додайте три столові ложки гелю алое разом із лимонним соком і водою в блендер.
  • Збивайте всі інгредієнти до однорідної суміші та не забудьте вмішати в неї столову ложку хлорофілу. Це чудовий лікувальний засіб.

Довідайтеся про те, як зробити зволожувальне мило з алое вера

Соки із буряка, апельсина та моркви

Буряки є невід’ємним складником будь-якої детокс-дієти, до того ж, вони ефективно знімають запалення.

Якщо поєднати буряковий сік із вітамінами А та С, які містяться в моркві й апельсинах, вийде смачний і дуже корисний засіб.

Зверніть увагу на рецепт його приготування.

Інгредієнти

  • 1 буряк
  • Сік 1 апельсина
  • 2 моркви
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • Спочатку ретельно помийте всі інгредієнти, а потім поріжте буряк і моркву на шматочки. Так вони краще зіб’ються в блендері.
  • Після цього додайте апельсиновий сік, буряк і моркву в блендер.
  • Збийте до однорідної рідини. Завжди пийте цей сік зранку. Ви почуватиметеся просто чудово.

Сік із селери, моркви та часнику

зелений сік

Можливо, вас здивує те, що до цього рецепту входить часник. Що ж, ніколи не варто забувати, що часник є одним із найпотужніших натуральних антиоксидантів й антибіотиків у світі.

Він допомагає не лише завдяки тому, що знімає запалення, але й також дбає про печінку, очищає нирки від токсинів та оптимізує роботу підшлункової залози.

Тому неодмінно додайте невеличкий зубчик часнику в цей натуральний сік, адже його корисні властивості просто дивовижні.

Інгредієнти

  • 1 стебло селери
  • 2 моркви
  • 1 зубчик часнику
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • Цей сік дуже легко і швидко приготувати. Спочатку ретельно помийте моркву та селеру, потім додайте всі інгредієнти разом зі склянкою води та зубчиком часнику в блендер.
  • Ретельно збийте суміш. Пийте цей сік із самого ранку.

Довідайтеся більше про 6 соків для лікування та профілактики анемії

Сік із яблуком і насінням льону

яблучний сік

Насіння льону – це лікувальний засіб, який володіє протизапальними, сечогінними та відновлювальними властивостями. Воно дуже добре піклується про здоров’я шлунково-кишкового тракту та є чудовим способом запобігти інфекціям і покращити травлення.

Якщо поєднати переваги насіння льону з натуральним яблучним соком, ефект вийде просто неймовірний.

Тим не менш, для того, щоб максимально скористатися властивостями соку, потрібно дотримуватися різноманітного та збалансованого раціону харчування з низьким вмістом жирів і консервантів.

Інгредієнти

  • 2 яблука
  • 1 склянка води (200 мл)
  • 1 чайна ложка порошку насіння льону (5 г)

Приготування

  • У першу чергу, потрібно купити порошок насіння льону в аптеці або спеціалізованому магазині. Його дуже добре додавати в салати, йогурт або соки як харчову добавку.
  • Пам’ятайте, що завжди потрібно обирати домашні яблука. Підходить будь-який їх різновид, основне, щоб вони були свіжими.
  • Спочатку потрібно помити яблука, почистити їх і видалити серединку. Після цього збийте всі інгредієнти.
  • Щоб сік не вийшов занадто густим, не забудьте додати в нього склянку води та порошок насіння льону. Напій потрібно пити вранці.

Також рекомендуємо прочитати цікаву статтю про 10 переваг вживання води натщесерце

У підсумку хочемо сказати, що ви неодмінно маєте спробувати якийсь із соків, про які ми тут розповіли. Оберіть свій улюблений рецепт або просто використовуйте інгредієнти, які маєте вдома під рукою. Важливо пити соки регулярно, кожного дня, і також слідкувати за власним раціоном харчування та покращити свій спосіб життя.

То який із цих рецептів ви випробуєте вже сьогодні?

  • Beyers, J. (2014). The Liver and Pancreas. In Clinical Paediatric Dietetics: Fourth Edition. https://doi.org/10.1002/9781118915349.ch9
  • Cárdenas, A., & Ginès, P. (2011). Acute-on-chronic liver failure: The kidneys. Current Opinion in Critical Care. https://doi.org/10.1097/MCC.0b013e328344b3da
  • Zaveri, N. T. (2006). Green tea and its polyphenolic catechins: Medicinal uses in cancer and noncancer applications. In Life Sciences. http://doi.org/10.1016/j.lfs.2005.12.006
  • Perea, J., & Subirats, J. (2005). La digestión. In Biología. ESO.
  • Posada, A. (2016). Las causas. ATLAS DE DIA.