Страви зі шпинатом: насолода на кожен день

Ви можете їсти шпинат сирим, це ідеальний інгредієнт для салатів. Але також його можна додавати в суп для надання особливого аромату. Усі страви зі шпинатом дуже смачні.
Страви зі шпинатом: насолода на кожен день

Останнє оновлення: 17 березня, 2019

Усі страви зі шпинатом надзвичайно корисні для здоров’я. Крім того, шпинат – це овоч, який люди вирощують заради його листя, яке є поживним і смачним. Листя шпинату містить воду, вітаміни та вуглеводи.

У цій статті ми розкажемо вам про 5 рецептів зі шпинатом, які містять антиоксиданти. Шпинат багатий вітамінами А, С і клітковиною, особливо його стебла. Також він містить мінерали.

Страви зі шпинатом забезпечують калорії і здорові жири.

Сьогодні вирощують два основних типи шпинату: літній сорт з гладкими насінням і зимовий сорт, який має тернисте насіння і більш лопатеве листя.

І, завдяки цим двом сортам, ви можете насолоджуватися стравами зі шпинатом упродовж цілого року.

Страви зі шпинатом: переваги

страви зі шпинатом
  • Покращує транспортування кисню з легенів до решти тіла.
  • Підвищує м’язову силу.
  • Допомагає схуднути, завдяки низькій калорійності і високій концентрації поживних речовин.
  • Покращує функцію кишківника.
  • Надає вам енергію.
  • Зменшує ризик серцево-судинних захворювань завдяки антиоксидантам.
  • Містить велику кількість фолієвої кислоти.
  • Покращує зір.
  • Допомагає стабілізувати кров’яний тиск, завдяки магнію і калію.

Отже, ви ще думаєте, чи додати страви зі шпинатом до свого раціону? Вам сподобаються наші рецепти!

Шпинат у вершках

Якщо у вас немає багато часу, щоб приготувати їжу, цей рецепт є чудовим варіантом.

В основному, шпинат у вершках не тільки легко зробити, але він багатий вітамінами і поживний.

Інгредієнти

  • 1 цибуля
  • 1 пучок шпинату
  • 2 столові ложки вершкового масла (40 г)
  • 5 склянок курячого бульйону (1250 мл)
  • 1 склянка вершкового сиру (200 г)
  • Сіль і перець (за смаком)

Приготування

  • Наріжте цибулю на дрібні шматочки.
  • Додайте масло на сковорідку разом з цибулею.
  • Коли цибуля злегка підсмажиться, додайте промитий шпинат. Готуйте, поки він не стане темно-зеленого кольору.
  • Потім додайте суміш до блендера разом з курячим бульйоном і вершковим сиром. Перемішуйте кілька хвилин.
  • Додайте сіль і перець за смаком.
  • Нарешті, доведіть до кипіння на слабкому вогні і кип’ятіть на повільному вогні п’ять хвилин.

Салат зі шпинатом і сурімі

Цей салат поживний і має сечогінні властивості. Крім того, він містить клітковину і дуже мало калорій. Це допомагає зберегти ваше тіло зволоженим.

Інгредієнти

  • 5 пучків шпинату
  • 3 шматочки сурімі (імітація крабового м’яса)
  • 1/2 склянки вершкового сиру (100 г)
  • 1 манго
  • 1 столова ложка кунжуту (10 г)

Приготування

  • Помийте шпинат і відкладіть.
  • Наріжте манго маленькими кубиками. Подрібніть шпинат і м’ясо краба.
  • Змішайте всі інгредієнти.
  • Зверху посипте насінням кунжуту і подавайте.

Пиріг зі шпинатом

пиріг зі шпинатом

Хто не любить пиріг зі шпинатом? Навіть діти обожнюють його. Отже, у цьому рецепті ви навіть не зрозумієте, що ви їсте овочі.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 склянки борошна (250 г)
  • 1 склянка масла (200 г)
  • 1 велике яйце
  • 2 столові ложки холодної води (920 мл)
  • Щіпка солі
  • 2 столові ложки оливкової олії (32 г)

Для начинки:

  • Шпинат (500 г)
  • ¾ склянки вершкового сиру (150 г)
  • 2 великих яйця і один жовток
  • 3 склянки грецького йогурту (375 мл)
  • 1 столова ложка сиру пармезан (15 г)
  • ½ склянки сиру фета (100 г)
  • 10 помідорів чері
  • Сіль і перець (за смаком)

Приготування

  • Спочатку пропустіть борошно через друшляк і додайте сіль.
  • Потім додайте масло пальцями, щоб надати текстуру.
  • Потім додайте жовток і воду, щоб почати замішувати.
  • Розігрійте духовку на 180 ° С.
  • Оберніть тісто в поліетиленову плівку і покладіть в холодильник на одну годину.
  • Потім вирівняйте тісто олією і зробіть з нього потрібну форму.
  • Накрийте алюмінієвою фольгою і запікайте 15 хвилин.
  • Зніміть алюмінієву фольгу, залийте збитий яєчний білок і зменште температуру до 160 ºС.

Для начинки:

  • Спочатку помийте шпинат.
  • Потім збийте вершковий сир.
  • Змішайте вершковий сир з 2 яйцями і жовтком.
  • Потім додайте грецький йогурт і сир пармезан.
  • Вмішайте сіль і перець за смаком.
  • Додайте шпинат і залийте суміш в готове тісто.
  • Потім наріжте фету на дрібні шматочки і розріжте помідори черрі навпіл.
  • Посипте пиріг зверху сиром фета і помідорами.
  • Випікайте 30 хвилин і насолоджуйтеся цією смачною стравою.

Запіканка зі шпинатом

Особливість запіканки полягає в тому, що вона підсмажується зверху. Ви можете також використовувати сік шпинату для досягнення найкращих результатів.

Інгредієнти

  • 2 пучки шпинату
  • 2 помідори
  • 1/4 цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 склянки сиру Асадеро (100 г)
  • 1 куб томатного бульйону
  • 1/2 склянки води (125 мл)
  • 1 столова ложка оливкової олії (15 г)

Приготування

  • Спочатку слід змішати помідор і цибулю.
  • Додайте зубчик часнику, суміш помідорів і цибулі і зробіть бульйон.
  • Потім додайте оливкову олію в каструлю і наріжте зубчики часнику.
  • Тушкуйте цю суміш 4 хвилини, додайте томатний бульйон і кип’ятіть на повільному вогні п’ять хвилин.
  • Перелийте соус у миску зі шпинатом і сиром.
  • Перемішайте і перекладіть все у форму для випікання.
  • Накрийте фольгою і готуйте, поки сир не розплавиться.
  • Подавайте з рисом, якщо бажаєте.

Смузі з бананом і шпинатом

смузі з бананом і шпинатом

Смузі – це чудовий спосіб почати свій день і забезпечити себе енергію для щоденних справ. Крім того, вони покращують травлення і допомагають детоксикувати тіло.

Інгредієнти

  • 1 банан
  • 2 пучки шпинату
  • 1 склянка мигдалевого молока (250 мл)
  • 1 столова ложка меду (25 г)
  • 8 кубиків льоду

Приготування

  • Додайте в блендер банан і шпинат разом з мигдалевим молоком.
  • Потім додайте ложку меду.
  • Перемішуйте, поки не отримуєте товсту, вершкову суміш.
  • Нарешті додайте кубики льоду і подавайте.

Чи готові ви справити враження на своїх гостей, приготувавши ці чудові страви зі шпинатом?



  • Chilón Vargas, N. R., & Tingal Mendoza, A. M. (2020). Cuantificación de hierro en los extractos de Beta vulgaris “acelga” y Spinacia oleracea “espinaca” para incentivar su consumo en la prevención de anemia. Universidad Privada Antonio Guillermo Urrelo.
  • Curotto, E. M., Dondero, M. L., Muñoz, C. J., & Álvarez, L. A. (2007). Extracción, Caracterización Parcial y Termoestabilidad de la Enzima Transglutaminasa en Surimi, en Músculo Blanco de Jurel y en Miofibrillas de Carne de Vacuno. CIT Informacion Tecnologica18(3), 3–12. https://doi.org/10.4067/s0718-07642007000300002
  • Escudero Álvarez, E., & González Sánchez, P. (2006). La fibra dietética. Nutricion Hospitalaria: Organo Oficial de La Sociedad Espanola de Nutricion Parenteral y Enteral21, 61–72. http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0212-16112006000500007
  • Kardalas, E., Paschou, S. A., Anagnostis, P., Muscogiuri, G., Siasos, G., & Vryonidou, A. (2018). Hypokalemia: a clinical update. Endocrine Connections7(4), R135–R146. https://doi.org/10.1530/EC-18-0109
  • Moreno C, B., Soto O, K., & González R, D. (2015). El consumo de nitrato y su potencial efecto benéfico sobre la salud cardiovascular. Revista Chilena de Nutricion: Organo Oficial de La Sociedad Chilena de Nutricion, Bromatologia y Toxicologia42(2), 199–205. https://doi.org/10.4067/s0717-75182015000200013
  • Rebello, C. J., Chu, J., Beyl, R., Edwall, D., Erlanson-Albertsson, C., & Greenway, F. L. (2015). Acute effects of a spinach extract rich in thylakoids on satiety: A randomized controlled crossover trial. Journal of the American College of Nutrition34(6), 470–477. https://doi.org/10.1080/07315724.2014.1003999
  • Roberts, J. L., & Moreau, R. (2016). Functional properties of spinach (Spinacia oleracea L.) phytochemicals and bioactives. Food & Function7(8), 3337–3353. https://doi.org/10.1039/c6fo00051g

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.