Три рецепти з авокадо, щоб подбати про здоров'я
Авокадо – фрукт, багатий на вітаміни, мінерали, незамінні жирні кислоти, білки та клітковину. Оскільки він сповнений поживних речовин, важливо знати різні рецепти з авокадо, щоб ви могли додати його до щоденного меню і подбати про своє здоров’я. Чи знаєте ви, як приготувати різні страви з авокадо?
У цій статті ми поділимося трьома рецептами з авокадо, щоб допомогти вам піклуватися про себе, насолоджуючись його смаком. Серед них зелений смузі, дивовижне морозиво з лимоном і авокадо без молочних продуктів та дуже поживний кремовий шоколадний десерт.
Три рецепти з авокадо, які корисні для здоров’я
1. Зелений смузі
Зелені смузі зараз у тренді. Це простий та практичний спосіб споживання фруктів та овочів у будь-який час дня. Хоча він зелений, ви не повинні турбуватися про смак цього коктейлю, оскільки фрукти, які ви додасте, зроблять його неймовірно смачним.Спробуйте ці зелені коктейлі з сезонними фруктами. Авокадо додасть їм потрібної кремовості та консистенції, примножуючи поживні речовини. Ось чому це ідеальний варіант для сніданку чи перекусів.
Інгредієнти
- ½ авокадо
- 1 стиглий банан
- пучок свіжого шпинату
- 1 гілочка селери
- склянка овочевого напою з вівса, рису або мигдалю (200 мл)
- 1 столова ложка меду (20 г)
Приготування
- Спочатку помийте шпинат і селеру і дрібно наріжте їх.
- Потім покладіть усі інгредієнти в блендер і перемішайте хоча б одну хвилину.
- Текстура має бути кремовою і без грудочок.
- Якщо хочете, щоб напій був більш рідким, ви можете додати трохи більше овочевого напою або води.
- Ви можете замінити банани іншими фруктами та ягодами, такими як полуниця, чорниця та груші.
Читайте далі: Переваги авокадо та 7 способів його використання
2. Морозиво з авокадо та лимоном
Цей фрукт містить здорові жири, тому він може бути ідеальною заміною важких вершків.
Цей рецепт дає змогу приготувати дуже вершкове морозиво без будь-яких молочних продуктів. Не хвилюйтеся взагалі про смак, адже лимон трохи замаскує присмак авокадо.
Інгредієнти
- 3 стиглі авокадо
- 1 склянка кокосових або вівсяних рідких вершків (250 мл)
- сік 4 лимонів (100 мл)
- 1 склянка коричневого цукру (160 г)
- 2 столові ложки екстракту ванілі (20 мл)
Приготування
- Спочатку вичавіть 4 лимони.
- Потім змішайте сік зі стиглим очищеним авокадо, коричневим цукром, вершками та екстрактом ванілі.
- Після цього збийте всі інгредієнти до однорідності. Тепер ви можете спробувати морозиво і вирішити, чи воно досить солодке (якщо ні, додайте більше цукру) чи достатньо кисле (якщо ні, додайте більше лимона).
- Потім покладіть його в закриту ємність і поставте в морозильну камеру. Через пів години відкрийте його і знову змішайте. Повторіть ще два рази через 30 хвилин.
- Після закінчення цього часу дайте йому застигнути протягом трьох годин.
- Нарешті, подавайте до столу і прикрасьте лимонною цедрою, шоколадною стружкою або горіхами.
Ця стаття може вас зацікавити: Смузі з авокадо для втрати ваги та нарощення м’язів
3. Вершковий десерт з авокадо та шоколадом
У нас є дуже простий рецепт приготування, схожий на заварний крем, але без молочних продуктів, цукрів чи добавок. З авокадо ви можете зробити вершковий десерт, який здивує всю вашу родину.У цьому випадку ми пропонуємо поєднати його з какао-порошком. Таким чином, ви примножуєте енергетичну та корисну цінність цього десерту. Також ніхто, напевно, не помітить, що в цей смачний десерт входить цей плід.
Інгредієнти
- 2 стиглі авокадо
- 4 столові ложки какао-порошку (56 г)
- 4 столові ложки кокосової олії (60 г)
- 1 чайна ложка меленої кориці (15 г)
- 3 столові ложки меду (60 г)
Приготування
- Перший крок – очистити авокадо і нарізати м’якоть.
- Потім змішайте м’якоть з рештою інгредієнтами: какао, кокосовою олією, корицею і медом.
- Збийте все у блендері.
- Зберігайте цю суміш в окремих контейнерах і прикрасьте зверху корицею або печивом.
- Потім поставте ємності в холодильник і дайте їм охолонути хоча б одну годину.
Насолоджуйтесь цими рецептами з авокадо
Ми сподіваємося, що вам сподобалися ці три дивовижні рецепти з авокадо, які допоможуть вам подбати про своє здоров’я, насолоджуючись смаком цього тропічного плода. Спробуйте їх і приготуйте їх для всієї родини.
Ми переконані, що вам сподобається!
- Fulgoni, V. L., Dreher, M., & Davenport, A. J. (2013). Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: Results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001-2008. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-12-1
- Araújo, R. G., Rodriguez-Jasso, R. M., Ruiz, H. A., Pintado, M. M. E., & Aguilar, C. N. (2018). Avocado by-products: Nutritional and functional properties. Trends in Food Science and Technology. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2018.07.027
- Duarte, P. F., Chaves, M. A., Borges, C. D., & Mendonça, C. R. B. (2017). Avocado: Characteristics, health benefits, and uses. International News on Fats, Oils and Related Materials.