Три різні салати з яйцями, які вам сподобаються
Коли ми думаємо про салати з яйцями, ми зазвичай згадуємо про круто зварені яйця. Проте ми часто забуваємо, що є багато різних способів приготування яєць, і що багато з цих способів дуже смачні, якщо додати їх до салату. Ми наведемо нижче три рецепти, щоб допомогти вам урізноманітнити свої салати!
Перш ніж перейти до рецептів, треба згадати, що ці салати з яйцями необхідно з’їсти в день приготування, максимум наступного дня.
Проте, якщо ви покладете зварене яйце в шкаралупі до холодильника, воно придатне для споживання ще протягом чотирьох днів, адже після того, як яйце зварене, воно псується набагато швидше, ніж сире яйце.
Салати з яйцями
1. Сардини та яйця (4 порції)
- 2 мандарини або апельсини
- 1/2 солодкого перцю (25 г)
- 1 столова ложка меду (25 г)
- 2 столові ложки гірчиці (30 г)
- 300 г руколи
- 1 банка маринованих сардин (125 г)
- борошно (за потребою)
- 2 збиті яйця
- оливкова олія
- приправи: сіль і перець за потребою
Приготування
- Спочатку обсмажте або приготуйте на грилі перець.
- Тим часом очистьте руколу і добре просушіть.
- Потім очистьте апельсини, розділіть сегменти, не видаляючи тонкої шкіри. Відставте вбік.
- Поріжте солодкий перець дрібними кубиками.
- Злегка нагрійте сковороду з олією.
- Відкрийте банку сардин і злийте рідину. Потім наріжте їх навпіл.
- Трохи посипте сардини борошном, замочіть їх у збитому яйці і підсмажте на сковороді.
- Після цього покладіть їх на паперовий рушник або інший абсорбуючий матеріал, щоб злити надлишок жиру.
- Для заправки покладіть гірчицю, мед і оливкову олію в миску. Перемішайте, додайте сіль і перець і повільно перемішайте ложкою.
- Додайте руколу, сардини, болгарський перець і мандарини.
- Додайте соус і насолоджуйтеся салатом!
Відкрийте для себе: Крем-суп з броколі та яйцями пашот
2. Суміш зелені та яєць
Інгредієнти (2 порції)
- 1/2 авокадо
- 160 г кіноа
- 2 яйця середнього розміру
- 100 г броколі
- 500 г шпинату
- оливкова олія (за потребою)
- необов’язково: брюссельська капуста
Приготування
- Спочатку приготуйте кіноа. Пам’ятайте, що на кожну чашку кіноа потрібні дві склянки води.
- Поки готується кіно, приготуйте броколі і обидва яйця (бажано, відварити їх на пару).
- Добре промийте і злийте шпинат.
- Після того, як яйця будуть готові, зніміть шкаралупу і наріжте їх.
- Розріжте авокадо навпіл і витягніть м’якоть. Потім додайте трохи солі та чорного перцю. (Ще один варіант – приготувати гуакамоле для цього салату).
- Помістіть всі підготовлені інгредієнти, крім авокадо, в одну миску.
- Авокадо стане соусом для цього салату. Подавайте його окремо збоку.
- Нарешті, насолоджуйтеся смачним і поживним салатом!
3. Морква і варені яйця (2 порції)
Інгредієнти
- 1 лимон
- 1 столова ложка цукру (15 г)
- 4 яйця середнього розміру
- 3 великих моркви
- 2 столові ложки знежиреного молока (30 мл)
- оливкова олія (за потребою)
- приправи: сіль і чорний перець
Приготування
- Спочатку помийте, очистьте і натріть моркву. Натерта морква має бути досить товстою, щоб її було легше обробляти.
- Потім посипте моркву цукром і відставте.
- Збийте яйця. Після того, як яйця повністю збиті, додайте молоко і знову збийте.
- Додайте дрібку солі і чорного перцю до яєчно-молочної суміші.
- Злегка змастіть сковорідку олією, влийте суміш, щоб приготувати тортилью.
- Після того як тортилья зготується, нехай вона охолоне, а потім розріжте її на тонкі смужки.
- Потім покладіть у миску терту моркву, оливкову олію, лимонний сік і сіль.
- Змішайте всі інгредієнти разом з заправкою.
- На завершення покладіть зверху салату смужки тортильї. Смачного!
Вам також можуть сподобатися: Смачний салат з зеленим яблуком і селерою
Салати з яйцями дуже легко приготувати, оскільки яйця є дуже різноманітним інгредієнтом. Пам’ятайте, однак, що у салатах не потрібно завжди використовувати варені яйця. Ви також можете приготувати їх як тортилью, щоб додати хрускіт до будь-якого салату, або зробити яйця пашот тощо.
Однак, якщо ви намагаєтеся приготувати низькокалорійний салат, то варені яйця, очевидно, є найкращим варіантом.
Що стосується заправок у кожному салаті, то вони здебільшого залежать від типу зелені, яку ви використовуєте. Деяка зелень гіркіша за іншу, тому для маскування певних смаків потрібні певні заправки. Наприклад, якщо в салаті є морква і яблука, краще всього використовувати гірко-солодку заправку, щоб підсилити ці смаки. З іншого боку, для простого салату з листям салату, яйцем і помідором, найкраще підходить винний оцет, оскільки він дає більш інтенсивний і виразний смак.