Смачний салат з зеленим яблуком і селерою

· Грудень 29, 2018
Завжди варто знаходити час для легких та свіжих салатів, навіть у холодну погодну. Цей салат з зеленим яблуком і селерою можна готувати практично цілий рік.

Спробуйте цей салат з зеленим яблуком і селерою – це справді смачно.

Комбінація кислоти від зеленого яблука ідеально відповідає селери, яка надає салату оригінальний аромат. Як яблука, так і селера – це прекрасна їжа для тих, хто стежить за своєю фігурою або хоче їсти смачну та здорову їжу.

Переваги зелених яблук та селери

Зелене яблуко – це антиоксидантний фрукт, що містить флавоноїди, клітковину та високий вміст вітаміну С. Споживання зелених яблук корисне для вашого серця, кісток. Вони покращують вигляд зубів і шкіри. Вони дають відчуття ситості, тому вони чудово підходять для дієт, спрямованих на втрату ваги.

Що стосується селери, це прекрасне джерело вітаміну К, фолієвої кислоти, калію та клітковини, у ній немає калорій. Її властивості прекрасні для зниження холестерину та артеріального тиску.

Селера допомагає з втратою ваги та травленням. Її антиоксиданти мають протизапальний ефект, тому вона корисна для хворих на артрит, астму та ревматоїдний артрит.

Як бачите, салат з зеленим яблуком і селерою не тільки смачний, але й також чудово підходить для здоров’я. Наші рецепти містять ці два інгредієнти, які ви можете використовувати в кількох варіантах. Тому ви можете спробувати їх самостійно і з’ясувати, який з них найбільше полюбить ваша родина.

Рецепт салату з зеленого яблука та селери

Це салат з зеленим яблуком і селерою легко і швидко готувати. Це чудова страва, яка добре поєднується з рибою або білим м’ясом. Ви навіть можете їсти це як основну страву.

салат з зеленим яблуком і селероюІнгредієнти для 4 осіб

  • 1 пучок селери (100 г)
  • 2 зелені яблука
  • лимонний сік (за смаком)
  • оливкова олія (за смаком)
  • сіль і перець (за смаком)
  • 5 волоських горіхів
  • 5 листків м’яти
  • 2 столові ложки інших горіхів (30 г)
  • майонез (за смаком) (необов’язково)

Ознайомтеся також з цією статтею: 3 салати з ананасом, які ідеально підходять для вечері

Приготування

  • Помийте селеру і видаліть листя, зокрема сухі. Візьміть тонкі волокна і наріжте їх невеликими кубиками.
  • Вимийте яблука. Розріжте їх навпіл, вийміть середину і наріжте кубиками. Полийте їх лимонним соком, щоб вони не стали коричневими.
  • Наріжте волоські та інші горіхи і поєднайте їх у мисці. Додайте дрібно нарізану м’яту, олію, сіль та перець.
  • Інша заправка, яку ви можете використати, – майонез. Під час подачі ви можете посипати салат дрібним мигдалем та арахісом.

Якщо хочете, ви можете спробувати такий рецепт заправки:

Інгредієнти

  • 5 столових ложок діжонської гірчиці (100 г)
  • 3 чайні ложки меду (15 мл)
  • 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
  • сіль і перець (за смаком)

Приготування

  • У невеликій мисці змішайте діжонську гірчицю з іншими інгредієнтами та збийте разом до однорідності.
  • Заправте салат.

Прочитайте цю статтю також: Як приготувати смачний буряковий салат

Салат з зеленим яблуком і селерою для гурманів

Для цього рецепта ви можете використовувати інші інгредієнти, такі як авокадо, які додають смаку до салату. Вишуканий дотик надають також креветки та крабові палички.

як приготувати салат з зеленим яблуком і селероюІнгредієнти для 6 осіб

  • 3 зелені яблука
  • 1 пучок селери
  • 1 маленька цибуля
  • ½ авокадо
  • сік 1 лимона
  • салат-латук
  • 2 склянки очищених і заморожених креветок (300 г)
  • 10 крабових паличок
  • 3 столові ложки майонезу (60 г)
  • сіль (на смак)

Приготування

  • Очистьте яблука та видаліть серцевину. Поріжте невеликими кубиками та полийте лимонним соком, щоб не стали коричневими. Відставте вбік.
  • Видаліть листя зі стебла селери та поріжте спочатку вертикально, а потім знову горизонтально, розміром з порізані яблука. Відставте вбік.
  • Очистьте авокадо, вийміть кісточку і поріжте кубиками. Полийте лимонним соком і відставте.
  • Зніміть шкірку з цибулі, дрібно наріжте її кубиками. Очистьте і наріжте крабові палички, відставте вбік.
  • Відваріть креветки в соленому окропі протягом хвилини. Зніміть з вогню і перемістіть в миску з холодною водою. Висушіть їх добре і наріжте на три шматки.
  • У великій мисці змішайте всі інгредієнти разом. Приправте сіллю і додати майонез. Ретельно перемішайте, щоб переконатися, що салат рівномірно заправлений.
  • Подавайте на стіл, прикрасьте кожну тарілку смужками салату-латуку.