Три різні салати з яйцями, які вам сподобаються

Жовтень 17, 2019
Завдяки балансу інгредієнтів салати з яйцями можуть задовольнити ваш голод і смакові рецептори. Яйця допомагають збалансувати раціон і можуть зробити будь-який салат більш ситним і поживним.

Коли ми думаємо про салати з яйцями, ми зазвичай згадуємо про круто зварені яйця. Проте ми часто забуваємо, що є багато різних способів приготування яєць, і що багато з цих способів дуже смачні, якщо додати їх до салату. Ми наведемо нижче три рецепти, щоб допомогти вам урізноманітнити свої салати!

Перш ніж перейти до рецептів, треба згадати, що ці салати з яйцями необхідно з’їсти в день приготування, максимум наступного дня.

Проте, якщо ви покладете зварене яйце в шкаралупі до холодильника, воно придатне для споживання ще протягом чотирьох днів, адже після того, як яйце зварене, воно псується набагато швидше, ніж сире яйце.

Салати з яйцями

1. Сардини та яйця (4 порції)

  • 2 мандарини або апельсини
  • 1/2 солодкого перцю (25 г)
  • 1 столова ложка меду (25 г)
  • 2 столові ложки гірчиці (30 г)
  • 300 г руколи
  • 1 банка маринованих сардин (125 г)
  • борошно (за потребою)
  • 2 збиті яйця
  • оливкова олія
  • приправи: сіль і перець за потребою

Приготування

  • Спочатку обсмажте або приготуйте на грилі перець.
  • Тим часом очистьте руколу і добре просушіть.
  • Потім очистьте апельсини, розділіть сегменти, не видаляючи тонкої шкіри. Відставте вбік.
  • Поріжте солодкий перець дрібними кубиками.
  • Злегка нагрійте сковороду з олією.
  • Відкрийте банку сардин і злийте рідину. Потім наріжте їх навпіл.
  • Трохи посипте сардини борошном, замочіть їх у збитому яйці і підсмажте на сковороді.
  • Після цього покладіть їх на паперовий рушник або інший абсорбуючий матеріал, щоб злити надлишок жиру.
  • Для заправки покладіть гірчицю, мед і оливкову олію в миску. Перемішайте, додайте сіль і перець і повільно перемішайте ложкою.
  • Додайте руколу, сардини, болгарський перець і мандарини.
  • Додайте соус і насолоджуйтеся салатом!

Відкрийте для себе: Крем-суп з броколі та яйцями пашот

2. Суміш зелені та яєць

Інгредієнти (2 порції)

  • 1/2 авокадо
  • 160 г кіноа
  • 2 яйця середнього розміру
  • 100 г броколі
  • 500 г шпинату
  • оливкова олія (за потребою)
  • необов’язково: брюссельська капуста

Приготування

  • Спочатку приготуйте кіноа. Пам’ятайте, що на кожну чашку кіноа потрібні дві склянки води.
  • Поки готується кіно, приготуйте броколі і обидва яйця (бажано, відварити їх на пару).
  • Добре промийте і злийте шпинат.
  • Після того, як яйця будуть готові, зніміть шкаралупу і наріжте їх.
  • Розріжте авокадо навпіл і витягніть м’якоть. Потім додайте трохи солі та чорного перцю. (Ще один варіант – приготувати гуакамоле для цього салату).
  • Помістіть всі підготовлені інгредієнти, крім авокадо, в одну миску.
  • Авокадо стане соусом для цього салату. Подавайте його окремо збоку.
  • Нарешті, насолоджуйтеся смачним і поживним салатом!

3. Морква і варені яйця (2 порції)

Інгредієнти

  • 1 лимон
  • 1 столова ложка цукру (15 г)
  • 4 яйця середнього розміру
  • 3 великих моркви
  • 2 столові ложки знежиреного молока (30 мл)
  • оливкова олія (за потребою)
  • приправи: сіль і чорний перець

Приготування

  • Спочатку помийте, очистьте і натріть моркву. Натерта морква має бути досить товстою, щоб її було легше обробляти.
  • Потім посипте моркву цукром і відставте.
  • Збийте яйця. Після того, як яйця повністю збиті, додайте молоко і знову збийте.
  • Додайте дрібку солі і чорного перцю до яєчно-молочної суміші.
  • Злегка змастіть сковорідку олією, влийте суміш, щоб приготувати тортилью.
  • Після того як тортилья зготується, нехай вона охолоне, а потім розріжте її на тонкі смужки.
  • Потім покладіть у миску терту моркву, оливкову олію, лимонний сік і сіль.
  • Змішайте всі інгредієнти разом з заправкою.
  • На завершення покладіть зверху салату смужки тортильї. Смачного!

Вам також можуть сподобатися: Смачний салат з зеленим яблуком і селерою

Салати з яйцями дуже легко приготувати, оскільки яйця є дуже різноманітним інгредієнтом. Пам’ятайте, однак, що у салатах не потрібно завжди використовувати варені яйця. Ви також можете приготувати їх як тортилью, щоб додати хрускіт до будь-якого салату, або зробити яйця пашот тощо.

Однак, якщо ви намагаєтеся приготувати низькокалорійний салат, то варені яйця, очевидно, є найкращим варіантом.

Що стосується заправок у кожному салаті, то вони здебільшого залежать від типу зелені, яку ви використовуєте. Деяка зелень гіркіша за іншу, тому для маскування певних смаків потрібні певні заправки. Наприклад, якщо в салаті є морква і яблука, краще всього використовувати гірко-солодку заправку, щоб підсилити ці смаки. З іншого боку, для простого салату з листям салату, яйцем і помідором, найкраще підходить винний оцет, оскільки він дає більш інтенсивний і виразний смак.