Три смачні салати з кіноа
У цій публікації ми розповімо, як приготувати смачні салати з кіноа. Неодмінно скуштуйте їх!
Дивовижні, хрусткі, зелені, корисні – це все про салати. А якщо ви додасте до них трохи кіноа, вони стануть ще поживніші. Крім того, це зробить ваші страви незвичними й дозволить урізноманітнити харчування. Зазвичай салати містять мало калорій, тому їх можна їсти в будь-яку пору дня.
Коли йдеться про салати з кіноа, варто звернути особливу увагу на їхню поживну цінність. Дієтологи часто рекомендують такі рецепти людям, які прагнуть харчуватися здорово та легко.
Саме тому ми хочемо розповісти вам про три смачні салати з кіноа, які ви зможете їсти окремо або як доповнення до улюбленої страви. Їх дуже просто приготувати й на це не знадобиться багато часу. Ідеальний варіант для заклопотаної людини, чи не так?
Салати з кіноа
1. Салат з кіноа й овочами
Інгредієнти
- 2 склянки кіноа (200 г)
- 1 упаковка стручкового гороху (250 г)
- 1/2 склянки нарізаного мигдалю (50 г)
- 3 склянки мінеральної води (300 мл)
- 1/2 склянки тонко нарізаної зеленої цибулі (50 г)
- 1/4 склянки оливкової олії (25 г)
- Фіолетова капуста (за смаком)
- 2 терті моркви (20 г)
- 1 нарізаний соломинкою червоний перець (30 г)
- Сіль і перець (за смаком)
Приготування
- Замочіть кіноа у воді щонайменше 2 або 3 рази.
- Налийте воду в каструлю, посоліть за смаком і доведіть до кипіння на вогні. Додайте кіноа. Коли вода знову закипить, зменште вогонь і накрийте каструлю на 10-12 хвилин.
- Перевірте, чи насіння кіноа готове. Воно повинне бути прозорим на вигляд і мати біленькі хвостики. Зцідіть воду та дайте насінню настоятися 10 хвилин.
- Промийте та зцідіть стручковий горох.
- Порозгортайте кіноа виделкою.
- Коли все охолоне, змішайте інгредієнти в мисці та додайте сіль, перець, оцет й оливкову олію.
Читайте також: Як легко приготувати фрикадельки з кіноа та нутом
2. Салат із кіноа та броколі
У складі цього салату не лише бороколі, а також багато інших поживних інгредієнтів. Ви можете брати його на роботу як повноцінний обід.
Інгредієнти
- Сіль (за смаком)
- 1 огірок (40 г)
- 1 лимон (30 г)
- 1 помідор (30 г)
- 3 зубчики часнику (3 г)
- 1/4 білої цибулі (5 г)
- 2 склянки води (400 мл)
- 1 склянка кіноа (200 г)
- 1 склянка броколі (100 г)
- 1 жовтий перець (30 г)
- 1/4 чайної ложки меленого чорного перцю (2,5 г)
Приготування
- Спершу промийте кіноа, насипавши його в друшляк. Зачекайте, доки стече вода.
- Пересипте кіноа в каструлю, додайте 2 склянки води, 1/4 цибулі, зубчик часнику і чайну ложку солі.
- Доведіть суміш до кипіння. Коли вода почне кипіти, зменште вогонь і варіть усе приблизно 15 хвилин, доки вода повністю не википить.
- Наріжте броколі маленькими шматочками та занурте їх у киплячу воду на 1 хвилину. Зцідіть воду та відставте броколі в сторону.
- Почистіть огірок і наріжте його маленькими шматками. Зробіть те саме з червоним перцем і помідором.
- Щоб приготувати соус, змішайте оливкову олію із соком одного лимона, двома зубчиками подрібненого часнику, половиною чайної ложки солі та 1/4 чайної ложки чорного перцю. Переконайтеся, що всі інгредієнти добре перемішалися.
- Коли кіноа охолоне, змішайте його в мисці з броколі, перцем, огірком і помідором.
- Полийте все зверху соусом і поставте в холодильник.
3. Салат із кіноа та кукурудзи
Цей салат найпростіше приготувати, тому вам неодмінно варто його спробувати. Лише за 10 хвилин ви отримаєте надзвичайно поживну та смачну страву.
Інгредієнти
- 1/2 склянки кіноа (100 г)
- 1/4 склянки кукурудзи (50 г)
- 12 чорних оливок (5 г)
- 12 помідорів чері (20 г)
- 1/4 склянки тертої моркви (50 г)
- 1 нарізане кубиками авокадо (80 г)
- Оливкова олія першого віджиму (за смаком)
Приготування
- Спершу, як і у випадку всіх інших салатів, потрібно ретельно помити кіноа. Можете зробити це за допомогою сита або замочити насіння в мисці щонайменше три рази. Це необхідно для того, щоб позбутися сапонінової оболонки.
- Після цього ретельно помийте оливки та помідори чері.
- Почніть готувати кіноа, дотримуючись описаних вище вказівок, або прочитайте інструкцію на упакуванні.
- Коли кіноа охолоне, пересипте його в миску та змішайте з іншими інгредієнтами.
- Після цього додайте оливкову олію, щоб зробити салат м’якішим на смак (це зробить його менш сухим) і підкреслити його інгредієнти.