Вегетаріанська паелья без зайвих калорій

Протягом останніх років дедалі більше людей відмовляються їсти м'ясо або принаймні обмежують його споживання. На жаль, іноді вони не знають, чим можна замінити улюблені колись страви. Саме тому ми хочемо розповісти вам, як приготувати вегетаріанську паелью. Це надзвичайно простий і поживний рецепт. Крім того, у ній мало калорій, тому вона чудово допоможе позбутися зайвих кілограмів.
Вегетаріанська паелья без зайвих калорій

Останнє оновлення: 30 грудня, 2018

Вегетаріанська паелья – це може бути і прикраса святкового столу, і легка вечеря. Це надзвичайно збалансована та смачна страва. Дізнайтеся рецепти вегетаріанської та веганської паельї в цій статті.

Паелья без м’яса – це чудова альтернатива традиційному варіанту. Якщо ви хочете приготувати страву з низьким вмістом калорій, високою поживною цінністю й чудовим смаком, неодмінно спробуйте наш рецепт. Найкраще те, що при дотриманні наших вказівок, ви зможете приготувати її лише за 40 хвилин.

Паелья походить із регіону Валенсія в Іспанії. З часом ця солена страва стала відомим синонімом іспанської кухні в усьому світі. Дуже часто її називають одним із найбільш традиційних іспанських рецептів.

Хоча найчастіше паелью готують із морепродуктами, вона має багато варіацій. Зокрема вегетаріанська паелья, про яку ми розповімо далі.

Низькокалорійна вегетаріанська паелья

як готується

Інгредієнти (порція на 4-5 людей)

  • 1 цибуля
  • Оливкова олія
  • 4 зубчики часнику
  • Овочевий бульйон
  • 1 броколі
  • 3 артишоки
  • 1 порція гороху (125 г)
  • 2 склянки коричневого рису (400 г)
  • 1 порція грибів (200 г)
  • 2 помідори середнього розміру
  • 2 моркви середнього розміру
  • 1 червоний і 1 зелений перець
  • 1 склянка зеленої квасолі (200 г)
  • Приправи: сіль, перець, шафран або куркума, солодка паприка

Спосіб приготування

  1. Наріжте всі овочі на дрібні шматочки, окрім зеленої квасолі, яку можна нарізати шматочками середнього розміру.
  2. Потім відваріть зелену квасолю в каструлі з водою без солі чи олії.
  3. Наріжте помідор скибочками та подрібніть їх за допомогою ручного блендера.
  4. Коли квасоля буде готова, вимкніть газ. Зцідіть її та відставте вбік, доки паелья не буде готова.
  5. Почистіть і наріжте дрібними шматочками часник.
  6. Змастіть сковорідку олією. Спершу обсмажте перець і моркву, адже вони довше готуються.
  7. Коли овочі підрум’яняться, додайте цибулю, часник і гриби. Потрібно постійно перемішувати все, щоб інгредієнти не підгоріли.
  8. Коли овочі будуть готові, додайте броколі, артишок і горох.
  9. Додайте в каструлю з водою рис і приготуйте.
  10. Коли рис буде готовий, додайте бульйон і помідори.
  11. Перемішайте всі інгредієнти коловими руками, щоб аромати поєдналися і нічого не підгоріло.
  12. Посоліть на смак, а потім додайте зверху трохи солодкої паприки.
  13. Як тільки рис повністю вбере бульйон, вегетаріанська паелья готова. Це може зайняти близько 20 хвилин (тримайте паелью на невеликому вогні).
  14. Вимкніть газ, накрийте паелью тканиною і дайте їй постояти близько 10 хвилин перед подачею.

Рецепт веганської паельї

смачна вегетаріанська паелья

Інгредієнти (порція на 4-5 людини)

  • 1/2 цибулі
  • 1 головка свіжого часнику
  • 4 склянки овочевого бульйону (1 л)
  • 2 або 3 помідори середнього розміру
  • 1/4 склянки зеленої квасолі (50 г)
  • 2 чайні ложки куркуми (10 г)
  • 1 чайна ложка солодкої паприки (5 г)
  • 1/2 бляшанки зеленого горошку (62,5 г)
  • 1 склянка коричневого рису (200 г)
  • 1/2 червоного перцю і 1/2 зеленого перцю
  • 1/2 склянки серцевин артишоку (100 г)
  • 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
  • Приправи: сіль і перець (за смаком)
  • Необов’язково: замість куркуми можна використовувати шафран

Спосіб приготування

  1. Спершу приготуйте в каструлі рис відповідно до інструкцій на упакуванні (зазвичай на склянку рису потрібно 2 склянки води). Не варто варити рис до дуже м’якої консистенції, стежте за тим, щоб він був аль-денте.
  2. Почистіть часник і цибулю та наріжте їх дрібними кубиками.
  3. Помийте перець і наріжте його соломинкою.
  4. Наріжте помідор тонкими скибочками й відставте в сторону.
  5. Змажте сковорідку оливковою олією і, щойно вона нагріється, обсмажте цибулю та часник.
  6. Коли цибуля почне рум’янитися й матиме золотистий відтінок, додайте перець. Готуйте все на середньому вогні протягом кількох хвилин, постійно помішуючи. Усі інгредієнти мають стати золотистими.
  7. Після цього додайте помідор, накрийте сковорідку й готуйте все приблизно 8-10 хвилин. Переконайтеся, що всі інгредієнти добре перемішалися.
  8. Загрійте овочевий бульйон у мікрохвильовій печі.
  9. Додайте серцевинки артишоків, зелену квасолю та горох. Готуйте все на великому вогні ще 5 хвилин. Потім додайте рис, гарячий овочевий бульйон, куркуму й інші приправи.
  10. Накрийте сковорідку, дайте їй охолонути протягом 10 хвилин і подавайте страву.

Обидва рецепти паельї дуже смачні та надзвичайно поживні. Саме тому обов’язково спробуйте їх приготувати та скуштуйте. Вони стануть чудовими доповненням до ваших улюблених рецептів та окрасою столу. Особливо добре ці страви підійдуть для обіду чи вечері.

Чекаємо на ваші відгуки та враження!


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.