Відкрийте прості секрети, щоб очистити сковорідки
Сковорідки й каструлі – це ваші найкращі друзі на кухні, але регулярне використання може призвести до їхнього поступового псування.
Їжа підгоряє і прилипає, сковорідки дряпаються, і все це впливає на якість їжі, яку ви готуєте.
Не має значення, вони зроблені з глини, кераміки, тефлону або чавуну. Всі сковорідки мають термін придатності, залежно від того, як ви піклуєтеся про них.
Крім того, необхідно пам’ятати, що, якщо сковорідка сильно пошкоджена, у ваші страви можуть потрапити токсини.
Дуже важливо звернути на це увагу під час використання.
Проте ніколи не завадить дізнатися кілька секретів, які ви можете спробувати, щоб тримати їх в хорошій формі.
Не біда, якщо трохи соусу пригоріло або якщо ви помітили після варіння рису, що невелика кількість пристала до поверхні.
За допомогою хорошого очищення і належного догляду ви можете зберігати сковорідки на вигляд, як нові. Пояснімо.
Відновлення сковорідки з сіллю і картоплею
Це може здивувати багатьох, але для того, щоб очистити сковорідку, усе, що потрібно, – це сіль і картопля.
Ми вже говорили раніше про різноманітне використання солі для очищення оселі. Це дивовижний продукт.
Вона не лише недорога, але й здатна видалити бруд і вологу під час дезінфекції та оновлення різних типів поверхонь.
Читайте також: Морська сіль – чудовий засіб для жирного волосся
Коли йдеться про картоплю для чищення сковорідок, це не випадково. Картопля в поєднанні з сіллю діє як прекрасний “скраб”, здатний оновлювати поверхні посуду. Жир відстає відразу, і все стає чистим.
Зверніть увагу на те, що треба зробити.
Що вам потрібно
- 1 столова ложка солі (12 г)
- 1 чайна ложка олії (5 г)
- 1 картоплина
Як це зробити?
- Спочатку візьміть картоплю (виберіть ту, яка вже почалася псуватися в шафі) і розріжте її навпіл.
- Протріть сковорідку, щоб видалити будь-які рештки їжі або соусу, і покладіть столову ложку солі.
- Тепер, використовуючи половину картоплі, почніть шкребти по всій поверхні сковороди по колу.
- Потім промийте сковороду і дайте їй висохнути.
- І, нарешті, налийте чайну ложку оливкової олії, щоб захистити поверхню до наступного використання. Це ніколи не підводить!
Як очистити чавунну сковороду
Експерти в галузі кулінарії говорять, що, чим частіше використовувати чавунну сковороду, тим кращою буде їжа.
Однак безперервне використання призведе до того, що їжа буде прилипати. Ще гірше те, що чищення з милом і водою, як правило, не допоможе.
Волога, що залишається на сковороді після звичайного миття, змінює смак страв.
Далі ми розповімо хороший секрет, щоб очистити дорогоцінну чавунну сковороду, яку ви використовуєте для приготування ваших улюблених страв.
Що вам потрібно
- фольга
- 1 столова ложка солі (12 г)
Що робити?
- Процедура аналогічна попередній з картоплею. Тільки цього разу фольга допоможе вам відновити поверхню сковороди, не пошкодивши її жодним чином.
- Просто потріть поверхню за допомогою фольги та солі протягом декількох хвилин. Потім промийте каструлю і змийте всі залишки солі.
Результати дивовижні.
Мийте сковорідку оцтом і харчовою содою
Це стара класика. Як ви знаєте, коли справа доходить до очищення оселі, оцет і харчова сода є важливими елементами.
Вони можуть дезінфікувати, усунути жир, видалити бруд, а харчова сода навіть допомагає поглинати вологу.
Зверніть увагу на те, як скористатися цим простим секретом.
Що вам потрібно
- 1 столова ложка харчової соди (10 г)
- 2 столові ложки білого оцту (20 мл)
- 1 склянка теплої води (200 мл)
Дізнатись більше: Харчова сода: натуральні домашні засоби
Що робити?
- Перше, що вам потрібно зробити, – це нагріти склянку води. Кількість залежатиме від розміру вашої сковорідки.
- Після того, як вона нагріється, вилийте її в сковорідку, а за нею дві столові ложки білого оцту. Нехай постоїть протягом п’яти хвилин.
- Злийте частину води, залишаючи трохи менше половини.
- Потім додайте соду і використовуйте щітку, щоб вичистити найскладніший жир.
- Наприкінці вилийте брудну воду і харчову соду. Вимийте сковорідку з милом і водою.
- Ви побачите чудові результати.
На закінчення, пам’ятайте, що, якщо ваші каструлі або сковорідки сильно спалені або пошкоджені, то краще позбутися їх і придбати нові.
Інакше ви ризикуєте перенести токсини та інші небезпечні елементи в їжу, яку готуєте.
- Miyamoto, M., Ueyama, S., Hinomoto, N., Saitoh, T., Maekawa, S., & Hirotsuji, J. (2007). Degreasing of solid surfaces by microbubble cleaning. Japanese Journal of Applied Physics, Part 1: Regular Papers and Short Notes and Review Papers. https://doi.org/10.1143/JJAP.46.1236
- Yildirim, A., Budunoglu, H., Daglar, B., Deniz, H., & Bayindir, M. (2011). One-pot preparation of fluorinated mesoporous silica nanoparticles for liquid marble formation and superhydrophobic surfaces. ACS Applied Materials and Interfaces. https://doi.org/10.1021/am200359e
- Anding, A. L., & Baehrecke, E. H. (2017). Cleaning House: Selective Autophagy of Organelles. Developmental Cell. https://doi.org/10.1016/j.devcel.2017.02.016
- Folbre, N. (1986). Cleaning house. New perspectives on Households and Economic Development. Journal of Development Economics. https://doi.org/10.1016/0304-3878(86)90051-9
- Lee, S., & Elimelech, M. (2007). Salt cleaning of organic-fouled reverse osmosis membranes. Water Research. https://doi.org/10.1016/j.watres.2006.11.043