Як правильно різати сир

Чи знали ви, що форма сиру, який потрібно нарізати, визначає, як треба різати сир? Якщо ви ніколи цього не брали до уваги, ви, мабуть, різали сир неправильно! У цій статті ми поділимося деякими секретами та порадами.
Як правильно різати сир

Останнє оновлення: 15 лютого, 2020

Сьогодні є чимало секретів, які допомагають правильно різати сир. Хоча це може здатися простим завданням, ви повинні знати, як це зробити правильно. Кожен вид сиру вимагає різної обробки, залежно від його форми та властивостей.

Хочете знати, як правильно різати сир? Якщо так, читайте далі!

Деякі види сирів важко різати через їхню текстуру. Коли ви поріжете їх, вони можуть розійтися, прилипнути до ножа або взагалі втратити форму. Тому важливо навчитися правильно різати кожен вид сиру.

Топ-секрети нарізки сиру

Внаслідок неправильного нарізання сиру ви можете зруйнувати його форму, що зіпсує подачу страв. Ось чому ви повинні вивчити найкращі поради щодо нарізки сиру за формою чи типом.

Круглі, дрібні та плоскі сири

як різати круглі сири
Круглі, маленькі та плоскі сири, такі як камамбер, треба нарізати трикутними клинами, ніби шматки торту. Ви повинні почати з центру і рухатися до країв. Також треба обов’язково використовувати гострий ніж.

Щоб сир, який ви хочете порізати, не прилип до ножа, треба занурити ніж у гарячу воду перед тим, як різати. (Звісно, після цього добре висушіть його перед використанням).

Як різати сир брі

Сир брі та інші круглі сири потрібно різати великими клинами, а потім розрізати їх навпіл. Для цих видів сирів можна використовувати дріт або сирний ніж.

Ви можете скористатися першою порадою, щоб порізати сир брі. Однак якщо ви хочете спробувати щось інше, занурте ніж в олію, перш ніж різати.

Козячі сири

Козячий сир часто використовують для приготування салатів і тостів. Козячий сир дуже смачний. Краще різати ці сири товстими скибочками.

Хитрість тут – використовувати гострий ніж. Ви можете занурити ніж у гарячу воду після кожної скибочки, щоб отримати найкращі результати.

Тверді сири

як різати тверді сири
Ви повинні різати тверді сири трикутниками, в ідеалі при кімнатній температурі.

Тверді сири зазнали тиску, щоб утримати компактну форму. Вік сиру визначає його ступінь консистенції. Ми рекомендуємо нарізати тверді сири при кімнатній температурі ножем з двома ручками.

  • Перш за все, розріжте сир навпіл.
  • Потім наріжте його трикутними клинами.
  • Поріжте клини невеликими рівними трикутниками.

Поради щодо нарізки сиру пармезан

Як ви, напевно, вже знаєте, сир пармезан використовують для приготування макаронних виробів, лазаньї та інших типових страв італійської кухні. Хоча це дуже твердий сир, він не потребує особливої нарізки. Насправді вам лише потрібно натерти його на тертці.

Просто візьміть сир і поріжте його шматочками неправильної форми або натріть на тертці і посипте улюблені страви.

Блакитні сири

Такі сири, як Рокфор або Кабралес, напівтверді, їх важко нарізані через жир, який вони містять. Насправді не очікуйте ідеальних шматочків. В ідеалі треба використовувати дріт.

Блакитний сир можна нарізати так:

  • Наріжте сир на віялоподібні клини, розрізавши по діагоналі впоперек.

Секрет нарізки всіх видів сиру

Як бонус ми вирішили поділитися цікавим секретом нарізки всіх видів сиру. Насправді вам навіть не знадобиться ніж. Натомість вам лише необхідно придбати зубну нитку без запаху!

  • Відріжте зубну нитку довшу, ніж сир.
  • Після цього наріжте сир зубною ниткою.
  • Повторіть, поки не будете задоволені зрізом.

Чи знали ви, як правильно різати сир? Якщо ви завжди псували страву, бо не знали, як правильно нарізати сир, спробуйте на практиці пораді, які ви дізналися сьогодні!


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.