Як приготувати домашній солодкий хліб? Спробуйте ці рецепти

Ми звикли сприймати хліб, як щось буденне й універсальне. Утім, якщо приготувати солодкий домашній хліб, вийде корисний і простий десерт для всієї сім'ї. Неодмінно випробуйте наші рецепти!
Як приготувати домашній солодкий хліб? Спробуйте ці рецепти

Останнє оновлення: 02 жовтня, 2018

А ви знаєте, як пекти домашній солодкий хліб? Є багато рецептів і всіляких ідей. Ми розповімо вам про деякі з них у цій статті. Готові до експериментів?

Немає нічого кращого, ніж кухня, наповнена запахом свіжоспеченого хліба, проте ми все рідше печемо хліб удома. Здається, це потребує занадто багато часу, якого через роботу й інші клопоти і без того бракує.

Проте це завдання значно простіше, ніж ви можете подумати, а результат неочікуваний і дивовижно смачний.

Нижче ми дамо кілька порад, як приготувати домашній солодкий хліб. Ці рецепти сподобаються всім.

Домашній солодкий хліб зі шматочками шоколаду

смачний домашній солодкий хліб

Інгредієнти

  • Дрібка солі
  • 3 яйця середнього розміру (180 г)
  • 3 столові ложки цукру (30 г)
  • Шоколадна стружка (за смаком)
  • 1/2 пачки масла (50 г)
  • 2 склянки молока (200 мл)
  • 2 склянки борошна (500 г)
  • 1 ½ столові ложки свіжих дріжджів (15 г)

Спосіб приготування

  1. Розчиніть свіжі дріжджі в борошні за допомогою кінчиків пальців.
  2. Додайте масло кімнатної температури й також перемішайте все пальцями.
  3. Додайте цукор, сіль, яйця та тепле молоко.
  4. Розминайте тісто руками, доки воно не буде еластичне й не перестане прилипати до пальців.
  5. Додайте шоколадну стружку та легенько перемніть тісто, щоб усі інгредієнти перемішалися.
  6. Сформуйте тісто в кульку, покладіть його в глибоку миску та накрийте рушником. Залиште тісто постояти на 40 хвилин у теплому місці якомога далі від протягів.
  7. Коли зазначений час мине, розділіть тісто на маленькі порції та надайте їм потрібну форму (наприклад, невеликі кульки чи видовжені палички).
  8. Поставте тісто в попередньо нагріту до 180 ° С духовку приблизно на 20 хвилин.

Домашня солодка косичка

як приготувати домашній солодкий хліб

Це, мабуть, найкласичніший спосіб приготувати солодкий хліб. Він чудово смакує теплим, щойно вийнятим із духовки. Щоб косичка здавалася ще смачнішою, приготуйте собі чашку кави чи гарячого шоколаду.

Інгредієнти

  • 1/2 кг борошна
  • Дрібка солі
  • 2 яйця середнього розміру (180 г)
  • 7 столових ложок масла (70 г)
  • Кілька крапель ванільного екстракту
  • 2 склянки теплого молока (200 мл)
  • 3 столові ложки свіжих дріжджів (30 г)
  • 5 столових ложок коричневого цукру або меду (50 г)

Спосіб приготування

  1. Спершу потрібно ферментувати дріжджі. Для цього додайте попередньо нагріте молоко, цукор і дріжджі в глибоку миску. Дайте суміші настоятися 5 хвилин.
  2. Просійте борошно на висипте його на робочу поверхню, утворюючи щось схоже на кратер вулкана. Викладіть масло, одне яйце, сіль та екстракт ванілі просто по центру.
  3. Додайте дріжджі та ретельно переминайте все до утворення однорідного тіста.
  4. Коли тісто перестане прилипати до рук, замішуйте його на столі, щоб воно стало м’яке й еластичне.
  5. Накрийте тісто рушником і залиште його постояти, доки воно не збільшиться вдвічі (приблизно 45 хвилин).
  6. Розділіть тісто на три рівні частини та сформуйте з них смужки. Заплетіть смужки тіста так, ніби заплітаєте косу.
  7. Збийте ще одне яйце та змажте ним косичку за допомогою спеціальної кісточки для випічки.
  8. Викладіть косичку на змазане маслом або накрите пергаментним папером деко.
  9. Запікайте при температурі 200º C протягом 20-25 хвилин у попередньо нагрітій духовці.

Домашній солодкий різдвяний хліб

різдвяний домашній солодкий хліб

Цей рецепт чудово підійде для різдвяних свят, коли особливо хочеться затишку та тепла.

Інгредієнти

  • Дрібка солі
  • Горіхи та мигдаль (за смаком)
  • 3 яйця середнього розміру (240 г)
  • 8 столових ложок масла (80 г)
  • 30 г свіжих дріжджів
  • 7 столових ложок коричневого цукру або меду (70 г)
  • Тертий апельсин і лимон (10 г)
  • 2 склянки борошна та 3 столові ложки для розпушування (приблизно 530 г)
  • 1 склянка теплого молока та 2 ст. л. для розпушування (приблизно 120 мл)
  • Родзинки, просочені коньяком, ромом або іншим лікером (на ваш вибір)

Спосіб приготування

  1. Змішайте тепле молоко, дріжджі, три столові ложки борошна та ложку цукру в глибокій мисці. Накрийте суміш і залиште її, доки вона не збільшиться в розмірі вдвічі (приблизно 15 хвилин).
  2. В іншу миску насипте борошно, другу частину цукру та цедру лимона й апельсина. Утворіть ямку всередині та додайте сіль, масло, два яйця, тепле молоко та попередньо ферментоване тісто. Перемішайте руками та замішуйте на стільниці, доки тісто не стане м’яке й еластичне.
  3. Розділіть на дві частини, накрийте їх і дайте настоятися, доки тісто не виросте вдвічі.
  4. Покладіть тісто на стільницю та розкатайте його скалкою, щоб утворилися два прямокутники. Наповніть їх родзинками, мигдалем і волоськими горіхами. Закрутіть тісто та переминайте його, доки всі інгредієнти не поєднаються.
  5. Накрийте тісто та дайте йому постояти приблизно 1 годину.
  6. Помажте зверху збитим яйцем і випікайте 40 хвилин у духовці, попередньо нагрітій до 180º C.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.