Як приготувати домашній торт Tres leches

· Вересень 25, 2018

Tres leches (з іспанської ‘три молока’) – дуже популярний десерт у країнах Латинської Америки. Він складається з трьох видів молока. Сьогодні ми поділимось з вами простим рецептом, щоб ви могли зробити його вдома. Рецепт поєднує в собі чудові аромати tres leches з меренговим кремом. Цей рецепт розрахований на 8 осіб.

Інгредієнти торта tres leches:

  • 3 яйця
  • 2 склянки борошна (280 г)
  • 3/4 л молока (750 мл)
  • 1 стакан сухого молока (140 г)
  • 2/3 склянки вершкового масла (100 г)
  • 1 1/4 склянки цукру (250 г)
  • 1 склянка згущеного молока (250 мл)
  • 1/4 стакана крему (125 мл)
  • 6 чайної ложки харчової соди (30 г)
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту (5 мл)
торт tres leches

Інгредієнти для крему меренги:

  • 6 яєць
  • 1 лимон (100 г)
  • 3/4 склянки води (180 мл)
  • 1 1/2 склянки цукру (300 г)
  • 1/4 столова ложка крему тартар (2,5 г)

Інструкції для приготування торта

  • Збийте вершкове масло та цукор, поки не утвориться крем. Краще дістати масло з холодильника за півтори години, щоб воно стало м’яким.
  • Розігрійте духовку до 475 градусів.
  • Додавайте яйця один за одним до суміші з маслом, коли будете перемішувати.
  • Потім додайте борошно і харчову соду.
  • Після того, як все добре змішається, додайте молоко та ванільний екстракт і знову перемішайте.
  • Вилийте суміш у форму для випічки.
  • Випікайте півгодини або до того, як зубочистка, вставлена в середину торта, вийде чистою і золотистою.
  • Дістаньте з духовки і проколіть всю поверхню вилкою. Це дозволить крему, який ми будемо робити потім, поглинутися.
  • Збийте згущене молоко, крем і сухе молоко.
  • Нарешті, рівномірно заливайте кремову суміш в пиріг і дайте йому зануритися в маленькі отвори.

Інструкція щодо крему меренги

крем меренга

  • Збивайте яєчні білки до тих пір, поки вони не будуть утворювати піки, бажано з використанням електричного міксера.
  • Далі додайте крем тартара, щоб надати йому об’єм і губчасту текстуру. Відкладіть.
  • Нагрійте воду та цукор на слабкому вогні. Перемішайте до повного розчинення, потім додайте трохи лимонної шкірки. Перемішуйте, поки цукор не перетвориться на карамель. Ви будете знати, що вона готова, коли ви будете піднімати ложку, і карамель буде повільно стікати.
  • Додайте карамель до яєчних білків і збивайте на високій швидкості 6 хвилин. Крем з меренги готовий.
  • Нарешті, просто намажте крем зверху на приготований пиріг і рівномірно розподіліть його шпателем.
  • Якщо вам захочеться, додайте кілька ягід як прикрасу.

Як ви бачите, рецепт не дуже складний, і інгредієнти для нього можна легко знайти. Ваш смачний латиноамериканський десерт тепер готовий до споживання!