Як приготувати фаршировані овочами баклажани

Фаршировані овочами баклажани дуже прості у приготуванні, а їх смак вас здивує. Спробуйте!
Як приготувати фаршировані овочами баклажани

Останнє оновлення: 12 жовтня, 2022

Фаршировані овочами баклажани можна приготувати різними способами, і всі вони по-справжньому чудові. Дивовижно те, що цей м’ясистий овоч допоможе задовольнити ваш апетит здоровим чином.

Наведений тут рецепт дуже поживний, оскільки має всі переваги для здоров’я як від баклажанів, так і від інших овочів. Серед цих переваг – корисна клітковина, калій, вітамін В і С, кальцій і залізо.

Оскільки цей овоч має м’ясисту консистенцію, ви можете наповнити його великою кількістю різних начинок. Залежно від способу вирізання, ви також можете заповнити його по-різному. Наприклад, якщо розрізати його навпіл, ви зможете наповнити його чимось набагато соковитішим, ніж баклажан, який порізаний на скибочки. Перший тип набагато краще підходить для утримання рідини.

Далі ми розглянемо, як приготувати цю страву.

Фаршировані овочами баклажани

як приготувати фаршировані овочами баклажани

Інгредієнти (на 4 порції)

  • 1 цибуля-порей
  • 2 зубчики часнику
  • оливкова олія
  • 2 столові ложки базиліка (30 г)
  • 6 морквин
  • 4 баклажани (близько 400 г)
  • 1 великий помідор
  • 1 склянка шпинату (30 г)
  • 1/2 склянки сухарів (80 г)
  • Приправи: сіль, свіжа петрушка
  • Необов’язково: чорний перець, сир пармезан або тертий сир моцарела

Приготування

  • Розігрійте духовку до 180 С.
  • Вимийте і злийте баклажани. Зробіть розрізи у м’якоті (не надто глибокі). Отже, м’якоть повинна мати кілька секцій.
  • Викладіть баклажани на форму для запікання увігнутим боком (там, де м’якоть) зверху. Посоліть їх дрібною сіллю і додайте кілька крапель олії.
  • Потім поставте їх у духовку на 20-25 хвилин.
  • Після цього дайте їм охолонути при кімнатній температурі і обережно видаліть м’якоть. Відкладіть її.
  • Далі вимийте, очистьте від шкірки і наріжте моркву невеликими кубиками. Цибулю-порей добре очистьте і наріжте кільцями.
  • Помідори наріжте скибочками.
  • Налийте трохи олії в розігріту сковороду.
  • Помістіть туди моркву, цибулю-порей, помідори. Нарешті додайте шпинат і часник.
  • Коли часник стане золотистим, приправте дрібкою дрібної солі і нарізаною петрушкою.
  • Нехай все готується 10 хвилин.
  • Змішайте обсмажені овочі з м’якоттю баклажанів, яку ви відклали раніше.
  • Покладіть начинку всередину баклажанів, а потім накрийте їх.
  • Подрібніть часник. Потім наріжте базилік невеликими шматочками.
  • У мисці змішайте панірувальні сухарі з добре подрібненим часником.
  • Баклажани накрийте шаром суміші хліба, базиліка та часнику, додайте краплю олії, після чого поставте в духовку ще на 5 хвилин.
  • Перед подачею на стіл ви можете додати трохи пармезану або моцарели, щоб надати свіжої нотки. Ви також можете додати сир на попередньому етапі, щоб він розплавився на решті інгредієнтів.

Фаршировані овочами баклажани з соусом

фаршировані овочами баклажани з соусом
Як видно в попередньому рецепті, ви можете приготувати фаршировані баклажани за дуже короткий час, і це дуже просто. Хоча ми дали вам один із найпопулярніших варіантів, ви також можете змінити його.

Зараз ми дамо вам рецепт, який містить вінегретну заправку.

Інгредієнти (на 4 порції)

  • оливкова олія
  • 4 баклажани (близько 400 г)
  • 1 скибочка цибулі
  • 2 червоних перці
  • 2 жовті перці
  • 125 г грибів
  • 3 столові ложки гострої паприки (30 г)
  • 3 столові ложки свіжого розмарину (45 г)
  • 2 столові ложки червоного оцту (30 мл)
  • приправи: сіль, чорний перець

Приготування

  • Розігрійте духовку до 180 С.
  • Вимийте, процідіть і наріжте два перці невеликими кубиками.
  • Далі наріжте баклажани, як у попередньому рецепті. Потім обережно вийміть м’якоть і відкладіть її.
  • Вимийте, процідіть перець, а потім полийте його оливковою олією.
  • Покладіть баклажани та перець у духовку на 10 хвилин.
  • Цибулю наріжте невеликими кубиками й обсмажте на сковороді, злегка змащеній оливковою олією.
  • У невеликій мисці змішайте оцет зі спеціями і гострою паприкою. Трохи перемішайте, потім додайте розмарин.
  • Гриби злийте, а потім поріжте їх невеликими шматочками.
  • Додайте гриби та вінегретну заправку до м’якоті баклажанів і добре змішайте. Потім додайте пасеровану цибулю.
  • Вийміть овочі з духовки і дайте їм охолонути при кімнатній температурі на кілька хвилин. Щойно вони трохи охолонуть, наріжте перець невеликими кубиками.
  • Додайте кубики перцю до м’якоті баклажанів і знову все перемішайте.
  • Нарешті, нафаршируйте баклажани і подавайте до  столу.

Фаршировані овочами баклажани дуже просто приготувати. Хоча в оригінальному рецепті сказано, що треба фарширувати їх у стилі «каное» (розрізати вздовж), ви також можете спробувати нарізати їх шматочками або загорнути в них овочі. Начинка і спосіб її приготування все одно будуть такими ж. Єдиною відмінністю буде те, як ви поріжете баклажани.

Таким чином, ви можете вирішити, як подавати цю смачну страву!


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.