Як зробити баклажанові та інші овочеві чипси

Хоча при слові «чипси», як правило, виникає образ картопляних чипсів, ви можете приготувати їх практично з будь-яких інгредієнтів (баклажанові чипси, бананові чипси, огіркові тощо). Кожен тип чипсів має свій аромат і індивідуальність - деякі солоні, деякі солодкі, але всі вони смачні!
Як зробити баклажанові та інші овочеві чипси

Останнє оновлення: 27 листопада, 2019

Якщо ви любите перекусити, але хоче перекусити чимось корисним, спробуйте приготувати баклажанові чипси. Їх також можна подати з заправкою або домашнім соусом, щоб зробити їх ще смачнішими!

«Чипси» – американський термін, що позначає тонко нарізану картоплю, яку смажать при високій температурі. Як правило, вони мають круглу або дискову форму через те, як нарізають картоплю.

Чипси – дуже популярна їжа у всьому світі, і в багатьох країнах ви можете придбати їх у будь-якому продуктовому магазині чи супермаркеті. Однак якщо ви шукаєте щось здоровіше, чипси, придбані в супермаркеті, – це не найкращий варіант. Ось чому ми пропонуємо кілька рецептів овочевих чипсів, щоб зробити смачніший і корисніший варіант.

Баклажанові чипси

Перш за все, чому чипси з баклажанів?

Баклажани – це популярний овоч в кулінарії, і він містить багато поживних речовин і має багато властивостей, які дуже корисні для нашого організму. Ось деякі з цих поживних речовин та властивостей:

  • Баклажани антибактеріальні та противірусні завдяки вмісту флавоноїдів.
  • Цей овоч містить вітамін Е, фолієву кислоту та харчові волокна. З цієї причини його рекомендують до догляду за шкірою під час вагітності та схуднення.
  • Він допомагає боротися з проблемами печінки, оскільки стимулює вироблення жовчі.
  • Завдяки високому вмісту води його також вважають сечогінним овочем. Він ідеально допомагає вивести токсини з організму.

Крім того, ви можете додати до своїх чипсів інші овочі, такі як огірки, буряк, моркву або гарбуз. Це дасть змогу змінити смак і перетворити чипси на дуже здорову закуску, яку ви обов’язково полюбите!

Як приготувати овочеві чипси

як приготувати баклажанові чипси

1. Баклажанові чипси

Можна поєднати ці чипси з заправкою, часниковим соусом, соусом тартар або навіть з томатним соусом. Ви також можете приготувати ці соуси самостійно, щоб підсилити їх смак і зробити більш корисний варіант.

Інгредієнти:

  • 2 баклажани середнього розміру (500 г)
  • 1 склянка пшеничного борошна (120 г)
  • 2 столові ложки солі (30 г)
  • 1 столова ложка розмаринового порошку (15 г)
  • 1/2 склянки оливкової олії (125 мл)
  • 1 склянка газованої води (250 мл)
  • паперові рушники

Приготування:

  • Спочатку необхідно добре вимити баклажани. Потім наріжте їх дуже тонкими скибочками.
  • Потім змішайте сіль і розмарин в невеликій мисці.
  • Тепер занурте шматочки баклажанів у миску з газованою водою. Дайте їм постояти 20 хвилин. Потім злийте воду і викладіть їх на тарілку.
  • Налийте оливкову олію в сковороду і нагрійте її на середньому вогні.
  • Потім замочіть кожен шматочок баклажанів у борошні й обсмажте до золотисто-коричневого кольору.
  • Закінчивши смажити всі баклажани, злийте їх або викладіть на паперовий рушник.
  • Покладіть їх на тарілку, а зверху посипте сіллю та розмариновою сумішшю.

2. Огіркові чипси, запечені в духовці

огіркові чипси
Огірок багатий на антиоксиданти, вітаміни A, B, C і E, харчові волокна та необхідні мінерали, такі як калій, магній та залізо.

Він також ідеально підходить для догляду за шкірою, зміцнення сполучних тканин тіла та покращення серцево-судинної системи.

Інгредієнти:

  • 2 огірка (400 г)
  • 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • 1 столова ложка подрібненої петрушки (15 г)
  • 3 столові ложки яблучного оцту (45 мл)
  • 1 столова ложка соєвого соусу (15 мл)
  • алюмінієва фольга

Приготування:

  • Спочатку помийте і поріжте огірки. Наріжте їх тонко і викладіть на тарілку.
  • Потім покладіть їх в миску середнього розміру з яблучним оцтом, оливковою олією, соєвим соусом, сіллю і нарізаною петрушкою.
  • Далі нехай огірки просочуються цією сумішшю, а потім покладуть їх у форму для запікання з алюмінієвою фольгою.
  • Розігрійте духовку до 180° C. Запікайте огірки 10-15 хвилин, поки вони не стануть золотистими.
  • Їжте і насолоджуйтесь!

3. Гарбузові чипси

гарбузові чипси
Гарбуз містить вітамін А і С, а також найважливіші мінерали, такі як калій, кальцій, магній та фолієву кислоту, і амінокислоти. Крім того, вони можуть допомогти в зниженні ваги, усуненні закрепів, збереженні здоров’я шкіри та під час вагітності.

Інгредієнти:

  • 2 склянки гарбуза (240 г)
  • 1 щіпка паприки (5 г)
  • 1 щіпка перцю (5 г)
  • 1/2 склянки пшеничного борошна (60 г)
  • 1 щіпка солі (5 г)
  • 1/2 склянки соняшникової олії (125 мл)
  • спіральна овочерізка

Приготування:

  • Спочатку ха допомогою спіральної овочерізки поріжте гарбуз, щоб надати йому форму чипсів.
  • Потім змішайте паприку, перець і сіль в мисці середнього розміру. Цією сумішшю натріть гарбузові чипси.
  • Далі посипте пшеничне борошно на тарілку і обмокніть чипси.
  • Далі налийте соняшникову олію в сковороду і нагрійте її. Смажте чипси, поки вони не стануть золотисто-коричневими.
  • Дайте чипсам охолонути і злийте частину олії.
  • Насолоджуйтесь своїми смачними гарбузовими чипсами!

Отже, чого ви чекаєте? Ідіть і приготуйте ці смачні овочеві чипси! Ми обіцяємо, що ви не будете розчаровані їхнім смаком. Вони стануть вашим улюбленим перекусом!

Це може вас зацікавити ...
Як приготувати паніровані баклажани
Моє здоров'яRead it in Моє здоров'я
Як приготувати паніровані баклажани

Баклажани мають багато антиоксидантів і поживних речовин. Паніровані баклажани - це смачний і простий рецепт. Дізнайтеся, як їх зробити!