Як приготувати куряче м’ясо, тушковане у “Кока-Колі”

· Липень 24, 2018
Якщо ви хочете здивувати близьких та внести родзинку до щоденного меню, радимо приготувати куряче м'ясо, тушковане у "Кока-Колі". У цій статті ми не лише розповімо, які саме продукти знадобляться для такої нетривіальної страви, але й поділимося детальними покроковими порадами, завдяки яким навіть початківцю вдасться приготувати справжній кулінарний шедевр.

Куряче м’ясо, тушковане у “Кока-Колі” – це новомодна страва, рецепт якої вже не перший день викликає сильну цікавість у користувачів Інтернету. У цій смачній страві ніжна курятина поєднується з солодким смаком популярного газованого напою.

Саме завдяки такій комбінації ця страва має унікальний смак та аромат. До того ж куряче м’ясо, тушковане у “Кока-Колі” є дуже простою у приготуванні та доступною стравою, адже основні компоненти можна легко знайти у продажу впродовж цілого року.

Чому курятина неодмінно має бути в раціоні кожної людини?

куряче філе у раціоні кожної людини

Курятина є одним з найпоширеніших та найпопулярніших продуктів в усьому світі. М’ясо курей є не тільки низькокалорійним, але й неймовірно поживним продуктом. До складу курятини входить велика кількість незамінних для організму мінералів – заліза, кальцію, натрію, калію, магнію, фосфору та цинку. До того ж, куряче м’ясо містить фолієву кислоту, а також вітаміни А, Е, К та вітаміни групи В.

Спеціалісти з харчування вважають курятину найкориснішим та найбільш рекомендованим м’ясом, адже вона містить всі поживні речовини та білки, які необхідні організму людині. До того ж, куряче м’ясо вважають дієтичним (якщо споживати його без шкірки), а тому воно чудово підходить для харчування всієї родини.

Завдяки своїй ніжній текстурі та нейтральному смаку курятина є досить універсальним продуктом. Куряче м’ясо можна запікати, смажити на грилі, тушкувати, варити, а також готувати на його основі різноманітні страви.

З прянощами та спеціями у вас також не виникне жодних проблем, адже курятина чудово поєднується з будь-якими приправами. Якщо ж ви надаєте перевагу мінімалізму, можете приправити м’ясо тільки сіллю та свіжим лимонним соком.

Що стосується гарнірів до курятини, тут теж усе доволі просто. Куряче м’ясо, тушковане у “Кока-Колі”, можна подавати зі свіжими салатами, овочами гриль, вареним рисом, запеченою картоплею чи картопляним пюре.

Куряче м’ясо, тушковане у “Кока-Колі” з грибами

куряче м'ясо з грибами

Інгредієнти:

  • 2 зубки часнику
  • 1/2 цибулі-порей (40 г)
  • 1 літр “Кока-Коли”
  • 10 свіжих печериць
  • 6 курячих ніжок (1 кг)
  • 1 середня цибулина (220 г)
  • 2 середні морквини (240 г)
  • 1/4 склянки сухого білого вина (150 мл)
  • 1/4 склянки натурального овочевого бульйону (150 мл)
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки томатного соусу
  • сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Перш за все зніміть з курячих ніжок шкіру. Опісля поставте на плиту сковорідку та розігрійте у ній оливкову олію. Підсмажте курячі ніжки на олії до золотавої скоринки. Не забудьте приправити м’ясо дрібкою солі.
  • Долийте до курятини вино та дайте йому випаруватися. Після цього відставте сковорідку убік.
  • Нашаткуйте ріпчасту цибулю, часник та цибулю-порей. Кожну печерицю розріжте на чотири частини. Моркву почистіть та наріжте тонкими кружальцями.
  • Налийте у невелику каструлю дві столові ложки оливкової олії та поставте її на плиту. Коли олія нагріється, додайте у каструлю гриби, цибулю, часник та цибулю-порей. Тушкуйте овочі до готовності на малому вогні.
  • Коли волога із грибів повністю випарується, додайте моркву та курячі ніжки. Приправте страву невеликою кількістю солі та перцю.
  • Додайте томатний соус, овочевий бульйон та “Кока-Колу”. Накрийте каструлю кришкою та готуйте страву на малому вогні впродовж 25 хвилин.
  • Опісля зніміть кришку з каструлі та тушкуйте курятину ще 10 хвилин до загустіння соусу.
  • Подавати цю страву можна з бурим рисом, запеченою картоплею чи пюре.

Куряче м’ясо, тушковане у “Кока-Колі” нашвидкуруч

Ми пропонуємо вашій увазі ще одну варіацію цієї неймовірно цікавої страви, яка є не лише смачною, але й простою. Курятина, яка готується нашвидкуруч, стане чудовим вибором для тих, хто не бажає проводити багато часу за плитою.

Інгредієнти:

  • 1 банка “Кока-Коли” (330 мл)
  • 2 середні цибулини (400 г)
  • 1/2 склянки томатів у власному соку
  • 1 кубик овочевого бульйону
  • 2 столові ложки оливкової олії (для смаження)
  • 1 невелике курча (600 г)
  • сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Перш за все наріжте куряче м’ясо невеликими однаковими кубиками. Для цієї страви краще обрати ту частину м’яса, де немає кісток.
  • На чистій кухонній дошці дрібно нашаткуйте цибулю. Томати витягніть із банки та наріжте середніми шматочками.
  • Поставте невелику каструлю з оливковою олією на плиту. Коли олія нагріється, додайте цибулю та томати. Тушкуйте овочі на малому вогні.
  • Коли овочі стануть м’якими, додайте бульйонний кубик та томатний сік з банки. Ретельно перемішайте страву, щоб кубик повністю розчинився.
  • Додайте шматочки курячого м’яса, сіль та перець. Знову перемішайте страву.
  • Влийте у каструлю “Кока-колу” та накрийте каструлю кришкою. Готуйте, допоки курятина не всотає всю рідину та не насититься ароматами і смаками всіх інших компонентів.
  • Через 15 хвилин зніміть кришку та тушкуйте страву, допоки бульйон не випарується.
  • Через 10 хвилин зніміть каструлю з вогню та зачекайте ще 5 хвилин, перш ніж подавати куряче м’ясо, тушковане у “Кока-Колі”.
  • Подайте страву з улюбленим гарніром. Смачного!