Як приготувати курячі крильця в соусі барбекю
Курячі крильця в соусі барбекю – це одна з найприємніших страв. Багато людей їх обожнюють, і їм завжди хочеться ще. Ця страва може стати невіддільною частиною будь-якого святкування або події, яка відбувається не вдома.
Це дуже популярна страва, яка вважається улюбленою багатьох людей. А ще смак соусу барбекю викликає звикання.
Зазвичай, коли доходить до курячих крилець у соусі барбекю, найпростіше – це поїхати в ресторан і замовити їх там. Але чи не краще приготувати їх вдома самому? Таким чином, ви надасте їм особистого дотику.
Крім того, їх готувати легше , ніж ви думаєте. Дотримуйтесь цих простих кроків, щоб приготувати курячі крильця в соусі барбекю, і ви побачите, що менш ніж за годину ваші гості будуть облизувати пальчики.
Читайте також: Свиняча корейка з блакитним сиром: смачний рецепт
Інгредієнти для приготування смачних крилець у соусі барбекю
- 5 зубчиків часнику
- 1 кг курячих крилець
- 1 біла цибулина (60 г)
- Сіль та перець (на смак)
- 1/4 склянки води (60 мл)
- Оливкова олія (на смак)
- 60 мл меду
- 2 столові ложки гірчиці (20 г)
- 1 столова ложка вершкового масла (10 г)
- 1/4 склянки томатного соусу (125 г)
- 2 столові ложки коричневого цукру (10 г)
Після того, як у вас є всі інгредієнти, вам буде потрібно лише п’ятнадцять хвилин, щоб приготувати соус барбекю, яким можна змазати смачненькі крильця.
Не забудьте дуже добре промити крила та полити їх лимонним соком. Ось прості кроки для приготування цієї популярної страви:
- Наріжте цибулю і зубчики часнику дуже дрібно.
- У каструлю покладіть масло і трохи оливкової олії, якщо це потрібно. Смажте нарізану цибулю і часник на середньому вогні.
- Після того, як цибуля та часник стануть коричневими, додайте всі інші інгредієнти, крім крилець, солі та перцю. Постійно перемішуйте.
- Додайте смаку сіллю та перцем, поки не стане на смак ідеально.
- Готуйте цю суміш 20 хвилин, поки соус не зменшиться і не стане густим.
- Підготуйте лоток для випічки та покладіть туди курячі крильця. Додайте трохи солі та перцю з обох боків.
- Використовуючи пензлик, нанесіть соус барбекю на кожне крило. Переконайтеся, що ви не використали весь соус, оскільки він знадобиться вам пізніше.
- Поставте їх в попередньо розігріту духовку на 180 градусів і запікайте приблизно 20 хвилин.
- Потім додайте соус барбекю з одного боку і поверніть крила та випікайте їх ще близько 10 хвилин.
- Переверніть їх і додайте ще один шар соусу барбекю.
- Поставте знову в духовку ще на 5 хвилин, і все!
Інший рецепт, як приготувати курячі крильця
Іноді у нас вдома немає духовки, або просто немає бажання щось пекти. Насправді, курячі крильця можна приготувати без використання духовки і отримати дуже схожий аромат. Ми розкажемо вам прості кроки приготування, якщо у вас немає духовки.
- Нагрійте масло в оливковій олії на слабкому вогні.
- Додайте курячі крильця і для смаку сіль та перець. Залиште їх на кілька хвилин, поки вони не почнуть бризкати.
- Ми рекомендуємо готувати соус барбекю в іншій каструлі. Після того як ви перемішаєте всі інгредієнти, залийте соус у каструлю з курячими крилами.
- Нехай готуються, поки соус не поглинеться і не просочиться в ваші смачні курячі крильця.
І це все. Насправді здається, що це простіший спосіб, чи не так? Однак дехто вважає, що випікання в духовці надає їм інакшого смаку. Ця альтернатива є більш слушною, якщо ви поспішаєте, і ваші гості прийдуть в будь-який момент. У будь-якому випадку це також буде залежати від смаку кожної людини.
Дізнатись більше: Смачна глазурована курка з хересом та грибами
Деякі пропозиції, щоб насолодитися курячими крилами в соусі BBQ
Курячі крильця в соусі барбекю є класичною американською їжею в ресторанах і майже завжди подаються з картоплею фрі. Звичайно, можуть бути інші варіанти.
Наприклад, ви також можете насолодитися ними з картопляними клинами або чипсами. А якщо ви хочете їсти здорову їжу, подайте їх з гречкою чи білим рисом.
Якщо ви хочете повністю здоровий варіант, ви також можете додати до крилець салат або просто овочі. Тепер ви можете насолоджуватися смачними курячими крилами в будь-яку пору року, а чому б і ні, навіть в будь-який час доби.
- FEN, & de la Nutrición, F. F. E. (n.d.). GUÍA NUTRICIONAL DE LA CARNE. FEN. Fundación Española de la Nutrición. Recuperado de: https://www.fen.org.es/publicacion/guia-nutricional-de-la-carne
- Food Data Central. (2019). Chicken, broilers or fryers, wing, meat only, raw. U. S. Department of Agriculture. Recuperado de: https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/173632/nutrients
- Harmon, J. E. (n.d.). Atlas of popular culture in the northeastern US – buffalo wings. Ccsu.edu. Recuperado de: https://web.ccsu.edu/faculty/harmonj/atlas/buffwing.htm
- Landa, A. (1998). A Fuego lento. Nerea. Recuperado de: https://books.google.es/books?id=WNyQrKGooxgC&dq=fuego+lento+y+permitir+que+se+vuelva+espesa+salsa&lr=&hl=es&source=gbs_navlinks_s
- Organización Mundial de la Salud (OMS). (n.d.) Consumo de carne roja y procesada y el cáncer (Informe OMS) . Agencia Catalana de Seguridad Alimentaria. Recuperado de: https://acsa.gencat.cat/es/Publicacions/dossiers-informatius/consum-de-carn-vermella-i-processada-i-el-cancer-informe-oms/
- Wylde, B., & Bsc, D. (2018). THE BEGINNER’S GUIDE TO BETTER DIGESTION: BEATING THE BLOAT. Revista de Medicina Alternativa, 39, 16–21. Recuperado de: https://www.proquest.com/docview/2262684169?fromopenview=true&pq-origsite=gscholar