Як приготувати натуральний йогурт вдома
Якщо є щось, що подобається вашій кишковій флорі, це натуральний йогурт. Ця гладка, свіжа маса, яка дуже смачна, також забезпечує ваше тіло всілякими вітамінами, мінералами та поживними речовинами.
Кажуть, що якщо ви хочете, щоб все було зроблено правильно, ви повинні зробити це самостійно. Ви хочете саморобний, недорогий та простий у виготовленні йогурту? Зробіть його самостійно!
Йогурт – це не що інше, як ферментоване молоко. Іншими словами, він зроблений з мільйонів бактерій, які перетворюються на молочну кислоту.
Якщо ви готуєте йогурт вдома, ви можете контролювати, що в нього входить, особливо цукор та консерванти. Ідея полягає в тому, щоб він був корисним для вас та, щоб ви мали душевний спокій, що ви не вживаєте добавки.
Комерційні варіанти наповнюють йогурти штучними кольорами та ароматами, щоб залучити нас купувати їх, але наскільки вони корисні?
Ці кольори з’являються точно не після змішування фруктів з молочними продуктами.
Але не хвилюйтеся! Якщо ви не шеф-кухар, нічого страшного. Ми маємо суперпростий рецепт для вас.
Це три простих кроки: закинути продукти, змішати їх і почекати. Йогурт готується практично сам!
Інгредієнти
- 2 літри молока
- 1/2 склянки натурального йогурту без цукру (100 г)
- 1 столова ложка цукру (10 г)
Приготування
- Налийте молоко в горщик і нагрійте. Не дозволяйте йому кипіти, оскільки це змінить смак йогурту. Тримайте його на 200 градусів протягом 10 хвилин, щоб пастеризувати йогурт.
- Перед тим, як він досягне кипіння, зніміть з вогню і дайте йому охолонути. Використовуйте термометр, щоб перевірити температуру, вона має бути близько 100 градусів. Якщо у вас немає термометра, засуньте палець у молоко. Якщо ви можете порахувати до 20 секунд та не обпектися, це те, що треба!
- Додайте цукор і перемішайте.
- Далі додайте йогурт і добре збийте, поки все не буде повністю з’єднано.
- Вилийте у форму та накрийте алюмінієвою фольгою, а потім оберніть її в кухонний рушник.
- Залиште цю суміш, накривши, на 4 години, щоб вона заквасилася.
- Розкрийте і злийте рідину, а потім перемістіть суміш ложкою.
- Нарешті, перекладіть її в контейнер з кришкою і залиште в холодильнику протягом ночі.
- Коли ви прокинетеся, ваш йогурт буде готовий!
Запам’ятайте:
- Йогурт і молоко повинні бути свіжими.
- Коли ви додасте йогурт, молоко не повинно бути холодним, тому що бактерії потребують спеки, але воно також не повинно бути надто гарячим, тому що це вб’є їх.
- Не переривайте процес з будь-якої причини, якщо ви його почали.
Натуральний йогурт вдома та його переваги
- Натуральний домашній йогурт містить такі поживні речовини, як калій, вітамін А, фосфор і кальцій.
- Він забезпечує високий рівень білка та пробіотиків.
- Крім того, він не містить добавок, консервантів або штучних ароматизаторів.
- Через великий вміст кальцію, він запобігає остеопорозу.
- Він покращує ваше травлення і прискорює обмін речовин.
- Натуральний йогурт зміцнює вашу імунну систему.
- Він очищає вашу кишкову флору і дозволяє поглинати живильні речовини краще.
- Крім того він навіть запобігає анемії.
- Він знижує рівень холестерину в крові та ризик серцево-судинних захворювань.
- Оскільки молоко проходить через процес бродіння, воно також ферментоване, і тому корисне для людей, яким не можна споживати лактозу.
- Він допомагає під час гастритів і запорів.
- Він запобігає проносу, газам і судомам шлунка.
- Натуральний домашній йогурт добре підходить для вашої шкіри, допомагає позбутися токсинів і його навіть можна використовувати, як маску для обличчя: вона живить, ремонтує та дезінфікує вашу шкіру.
А також!
- Пробіотики балансують ваші лімфоцити, а також підтримують збалансованість кишківника. Це, крім регулювання вашої продукції цитокінів, відповідальних за контроль функції вашої клітини. Це допомагає боротися з алергією, особливо влітку.
- Він допомагає схуднути.
- Вагінальні інфекції? Завдяки лактобацилам, що утворюється при бродінні йогурту, він утримує бактерії від розмноження у випадку грибкової інфекції.
- Йогурт чудово підходить для споживання після тренувань, оскільки висока кількість білка та вуглеводів у ньому допомагає відновлювати ваші м’язи та звільнити накопичену енергію.
- Посміхайтеся! Молочна кислота відповідає за збереження ваших ясен здоровими. Оскільки це природний йогурт, вам не потрібно турбуватися про порожнини.
Вам потрібні додаткові причини, щоб зробити свій власний натуральний йогурт? Спробуйте вже сьогодні!
- Cascio, J. (Diciembre 2020). Making yogurt at home. Institute of Agriculture, Natural Resources & Extension. Consultado el 21 de agosto de 2024. https://www.uaf.edu/ces/publications/database/food/making-yogurt.php
- Decreto 2484/1967, de 21 de septiembre, por el que se aprueba el texto del Código Alimentario Español. Boletín Oficial del Estado, 248, de 17 de octubre de 1967. https://www.boe.es/buscar/pdf/1967/BOE-A-1967-16485-consolidado.pdf
- Hadjimbei, E., Botsaris, G., & Chrysostomou, S. (2022). Beneficial effects of yoghurts and probiotic fermented milks and their functional food potential. Foods, 11(17), 2691. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9455928/
- Milk facts. (s.f.). Yogur production. Cornell University. Department of Food Sciences. Consultado el 21 de agosto de 2024. http://www.milkfacts.info
- Real Decreto 179/2003, de 14 de febrero, por el que se aprueba la norma de calidad para el yogur o yoghourt. Boletín Oficial del Estado, 42, de 18 de febrero de 2003. Pgs 6448-6450. https://www.boe.es/buscar/doc.php?id=BOE-A-2003-3273