Як приготувати корисне рослинне молоко

Молоко рослинного походження підходить не лише людям з гіполактазією (непереносимістю лактози), але й усім прибічникам правильного харчування. Радимо чергувати рослинне молоко з молоком тваринного походження, щоб отримати якомога більше користі від цих натуральних продуктів.

Рослинне молоко є чудовою альтернативою для тих, хто не може з певних причин вживати продукти з лактозою. Також воно підійде людям, які хочуть змінити свій стиль харчування або урізноманітнити раціон.

Готують таке молоко на основі чистої води з додаванням певних рослин. Цей напій містить значно менше калорій, аніж звичайне коров’яче молоко, а також зовсім не містить у складі холестерину.

Рослинне молоко є природним джерелом жирних кислот, вітамінів, мінералів та інших поживних речовин. До того ж, молоко рослинного походження значно швидше засвоюється, аніж коров’яче молоко, адже у ньому менше жиру, а ще його можна використовувати для приготування незвичних цікавих страв, які урізноманітнять ваш раціон.

У цій статті ми поділимося найбільш корисними та смачними рецептами рослинного молока. Спробуйте!

Соєве молоко

рослинне молоко з сої

Соєве молоко є одним з найпопулярніших напоїв рослинного походження. Воно чудово підходить людям, які мають алергію на лактозуа ще цей напій швидко засвоюється організмом.

Молоко з сої є низькокалорійним, зате воно багате на вміст ізофлавонів, жирних кислот та білків.

Крім того, соєве молоко містить велику кількість вітамінів та мінералів, необхідних для правильної роботи внутрішніх органів та систем.

Корисні властивості соєвого молока

  • Цей напій допомагає регулювати рівень цукру у крові.
  • Соєве молоко зменшує рівень поганого холестерину в організмі.
  • Воно полегшує симптоми менопаузи.
  • Молоко з сої підвищує еластичність артерій та покращує кровотік.
  • Воно є чудовим засобом для профілактики серцево-судинних захворювань.
  • Цей напій сприяє зміцненню кісток.
  • Соєве молоко покращує роботу нирок та нервової системи.
  • Дивовижно, але цей продукт допомагає боротися із симптомами ПМС.

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки соєвих бобів
  • 1 л води
  • 1 столова ложка ванільного екстракту

Спосіб приготування:

  • Замочіть соєві боби у чистій воді на ніч (або щонайменше на 12 годин).
  • Тоді просушіть їх та очистіть від шкірки.
  • Помістіть боби у стаціонарний блендер. Додайте три склянки води та збийте до утворення однорідної консистенції.
  • Процідіть суміш через чисту марлю. Перелийте молоко у каструлю.
  • Додайте ще одну склянку води та ванільний екстракт.
  • Доведіть суміш до кипіння та проваріть її на середньому вогні 20 хвилин.
  • Залиште соєве молоко охолонути. Зберігати напій потрібно у холодильнику не більше 3-5 днів.

Мигдальне молоко

мигдальне молоко

Мигдальне молоко – це смачний натуральний напій з приємним горіховим смаком. На його основі можна готувати смузі, десерти та інші страви, у складі яких повинне бути молоко.

Цей продукт багатий на вміст амінокислот, вітаміну Е та антиоксидантів. Саме завдяки своїй поживній цінності мигдальне молоко є чудовим напоєм для тих, хто дбає про своє здоров’я.

Корисні властивості мигдального молока

  • Цей напій знижує рівень холестерину у крові.
  • Молоко з мигдалю допомагає при нудоті та діареї.
  • Воно сприяє травленню.
  • Цей продукт допомагає від нервових розладів.
  • Мигдальне молоко є профілактичним засобом від анемії та перевтоми.
  • Воно допомагає спортсменам нарощувати м’язи.
  • Цей продукт покращує роботу мозку.
  • Мигдальне молоко запобігає розвитку остеопорозу.
  • Напій з мигдалю має здатність розріджувати жовчну кислоту, ліпіди та стероли.
  • Цей продукт покращує роботу серця.
  • Рослинне молоко з мигдалю сприяє травленню.

Інгредієнти:

  • 15 штук мигдалю
  • 2 склянки води

Спосіб приготування:

  • Очистіть мигдаль від шкірки та замочіть його у воді на ніч (або на 12 годин).
  • Тоді збийте його з водою до утворення однорідної консистенції. Процідіть напій перед вживанням.

Рослинне молоко з вівсяної крупи

вівсяне молоко

Молоко на основі вівсянки є дуже простим у приготуванні. До того ж, воно є неймовірно смачним.

Вівсяне молоко багате на вміст клітковини, вітамінів та мінералів.

Зверніть увагу, що цей напій не містить насичених жирів, зате у ньому є багато лінолевої кислоти та вітаміну Е.

Корисні властивості вівсяного молока

  • Цей напій покращує травлення.
  • Вівсяне молоко знижує ризик розвитку діабету.
  • Воно зменшує рівень холестерину в організмі та сприяє схудненню.
  • Вівсяне молоко забезпечує довготривале відчуття ситості та насичує організм енергією.
  • Цей продукт підвищує фізичну та розумову витривалість людини.
  • Молоко з вівсяної крупи запобігає передчасному старінню.
  • Воно допомагає виводити з організму жовчну кислоту.
  • Цей напій покращує зовнішній вигляд та стан шкіри.

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки вівсяної крупи
  • 1 л води

Спосіб приготування:

  • Помістіть вівсяну крупу у каструлю та залийте її водою. На середньому вогні доведіть суміш до кипіння. Проваріть кілька хвилин.
  • Зніміть вівсянку з вогню та перебийте її у блендері до однорідної суміші. Процідіть напій перед вживанням.

Рисове молоко

рисове молоко

Рисове молоко – це корисний напій, який не містить ані лактози, ані глютену. Цей продукт сприяє травленню та допомагає від діареї.

Завдяки високому вмісту триптофанів (незамінних амінокислот) та комплексу вітамінів групи В рисове молоко є чудовим засобом для боротьби зі стресом та розслаблення м’язів.

Рослинне молоко з рису містить багато вуглеводів, амінокислот та насичених жирних кислот.

Корисні властивості рисового молока

  • Цей напій допомагає боротися з безсонням та нервозністю.
  • Він поповнює запаси енергії в організмі.
  • Рисове молоко прискорює метаболізм.
  • Цей продукт має здатність очищувати кров та знижувати кров’яний тиск.
  • Молоко з рису є надзвичайно низькокалорійним, тому воно є незамінним для тих, хто хоче скинути кілька зайвих кілограмів.
  • Цей напій покращує кровотік та знижує рівень холестерину в організмі.
  • Рисове молоко підвищує мозкову активність.

Інгредієнти:

  • 1 склянка рису
  • 10 склянок води

Спосіб приготування:

  • Ретельно промийте рис та підсмажте його на сухій сковороді без додавання олії чи вершкового масла.
  • Коли рис стане золотистим, додайте води та готуйте суміш на низькому вогні дві години.
  • Потім процідіть суміш та підсолодіть рис за смаком.

Для того, щоб отримати якомога більше корисних речовин з рослинного молока, радимо готувати на основі цього продукту нові страви щотижня.

Не забувайте, що рослинне молоко є абсолютно натуральним продуктом, у складі якого немає консервантів. Саме тому зберігати напої з молока на рослинній основі можна у холодильнику не більше ніж 5 днів.

Категорії: Рецепти Теги:
Вас також можуть зацікавити