Як приготувати прісне вівсяне печиво: три рецепти

Овес є одним з натуральних продуктів з найбільш поживними речовинами. Окрім забезпечення здорових мінералів, він сприяє травленню і контролює рівень цукру в крові. Ми розповімо вам, як приготувати прісне вівсяне печиво вдома.
Як приготувати прісне вівсяне печиво: три рецепти

Останнє оновлення: 19 квітня, 2019

Щоб почати день корисно та енергійно, скуштуйте смачне прісне вівсяне печиво. Ці три рецепти ідеально підходять для будь-якої нагоди: як частина сніданку або як поживний перекус для дорослих і дітей.

Прісне вівсяне печиво з високим вмістом поживних речовин

Вівсяне печиво – чудовий спосіб поповнити запаси заліза і вітамінів.

Високий вміст клітковини в пісному вівсяному печиві забезпечує безліч переваг для здоров’я. Крім того, воно покращує травлення та підтримує здоровий рівень цукру в крові.

Окрім поживного аспекту, воно також смачне. Можна додати сухофрукти, мед або шоколад.

Як приготувати пісне вівсяне печиво

Ці три рецепти сподобаються всім. Вони дають багато енергії на день, сповнюючи життєвих сил.

1. Прісне вівсяне печиво з горіхами та медом

вівсяне печиво з горіхами

Інгредієнти

  • 1 склянка вівсяних пластівців (150 г)
  • 1 склянка подрібнених горіхів (150 г)
  • 2 столові ложки меду (50 г)
  • 1 склянка пшеничного борошна (120 г)
  • 1 склянка масла (200 г)
  • 2 чайні ложки розпушувача (10 г)
  • 2 чайні ложки порошку кориці (10 г)
  • 1 1/2 чайної ложки солі (7,5 г)
  • 1/2 склянки цукру (100 г)

Підготовка

  • По-перше, змішайте всі інгредієнти, поки не отримаєте тверде тісто і не сформуєте з нього кулю.
  • Потім оберніть його в поліетиленову плівку і покладіть у холодильник на одну годину.
  • Далі вийміть тісто з холодильника і розділіть його на невеликі рівні кулі. Сформуйте з них печиво. Помістіть їх у деко для випікання, вкрите пергаментним папером.
  • Потім випікайте при 1800С протягом 20 хвилин.
  • Витягніть, дайте охолонути і подавайте до столу.

2. Шоколадне вівсяне печиво

Інгредієнти

  • 1 1/2 склянки вівсяних пластівців (150 г)
  • 1/2 склянки шоколадної стружки (75 г)
  • 1/2 склянки коричневого цукру (100 г)
  • 1 яйце
  • 1/2 склянки білого цукру (100 г)
  • 1/2 склянки молока (100 мл)
  • 1 чайну ложку екстракту ванілі (5 г)
  • 1/2 склянки оливкової олії (100 мл)
  • 1/2 склянки борошна (50 г)
  • 1 щіпка солі

Підготовка

  • Нагрійте духовку до 1900С.
  • За допомогою шпателя або дерев’яної ложки змішайте всі інгредієнти у великій мисці.
  • Потім сформуйте кульки одного розміру і товщини. Помістіть їх на деко для випікання, вкрите пергаментним папером.
  • Далі випікайте їх при температурі 190ºС протягом 20 хвилин.
  • Коли вони стануть золотисто-коричневими, вставте зубочистку, щоб переконатися, що вони пропеклися в центрі.
  • Якщо печиво готове, дістаньте його. Якщо ні, накрийте його алюмінієвою фольгою і випікайте ще 2 хвилини. Будьте обережні, щоб не спалити.
  • Вийміть їх з духовки і дайте охолонути на деко. Потім обережно перекладіть, щоб не поламати.

3. Пухке печиво

як приготувати вівсяне печиво

Інгредієнти

  • 1/2 склянки вершкового масла або маргарину (100 г)
  • 1/2 склянки цукру (100 г)
  • 1 склянка пшеничного борошна (120 г)
  • 1 яйце
  • екстракт ванілі або кориця
  • 1/2 склянки вівса (50 г)

Підготовка

  • Нагрійте духовку до 180ºС.
  • Потім збийте вершкове масло або маргарин із цукром у великій мисці, поки не отримаєте вершкову суміш.
  • Потім додайте яйце і збийте ще.
  • Додайте екстракт ванілі або корицю.
  • Далі додайте овес.
  • Потім потроху додайте просіяне борошно.
  • Замісіть тісто обома руками, поки у вас не буде суміші, яка не прилипає.
  • Зробіть кулю, охолодіть її протягом 15 хвилин.
  • Потім розкатайте тісто качалкою на посипаному борошном столі. Товщина тіста має бути не більшою ніж 1 см.
  • Виріжте печиво улюбленими формочками. Потім покладіть його на деко для випікання, вкрите пергаментним папером.
  • Випікайте 15 хвилин або поки печиво не стане золотисто-коричневим.
  • Обережно зніміть і дайте охолонути перед подачею. Щоб прикрасити, ви можете додати глазур, мелену корицю тощо.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.