Як приготувати салат з квасолею: 2 цікаві рецепти

Травень 1, 2019
Салат - це страва, яку зазвичай готують тільки з овочами. Однак у вас тепер з'явиться можливість поєднати овочі з квасолею. Дізнайтеся далі, як приготувати смачний салат з квасолею.

Салат з квасолею не є такою стравою, про яку ви чуєте кожного дня. Однак якщо ви шанувальник салатів і бобових, ці рецепти двох різних салатів з квасолею вам сподобаються.

Це типова страва в деяких регіонах Іспанії. В оригінальному рецепті всі овочі ріжуть маленькими кубиками.

Однак, багато різних кухонь світу запозичили цю страву, і всі вони додали салату свій власний особливий дотик, додавши певні овочі або салатні заправки, щоб забезпечити йому кращий смак. Зазвичай цей салат подається з приправою або особливою заправкою. Однак це залежить від кожного регіону і від смаку кожної людини.

Крім того, цей салат з квасолею вважається прекрасною стравою, через те, що він насичений поживними речовинами і вуглеводами.

А все завдяки квасолі. Бобові є джерелом білка, вітаміну В, натрію, калію, заліза і магнію. Крім того, вони не містять жиру і холестерину.

А ще:

  • Завдяки вмісту альфа-амілази боби допомагають блокувати вуглеводи. Також цей фермент допомагає регулювати рівень цукру в крові. З цієї причини боби можуть бути корисними для схуднення.
  • Вони можуть допомогти знизити рівень холестерину через високий вміст клітковини.
  • Квасоля може допомогти захистити шкіру, оскільки вона також містить антиоксиданти.

Крім усього вищесказаного, пам’ятайте, що квасоля ідеально підходить для дотримування збалансованого харчування, що полягає у вживанні інгредієнтів, таких як овочі, принаймні, від трьох до чотирьох разів на тиждень.

Нижче ви можете ознайомитися з двома різними способами приготування салату з квасолею.

Не треба чекати, спробуйте приготувати цей смачний салат вже зараз!

Два різних способи, щоб приготувати салат з квасолею

салат з квасолею на пару

1. Салат з квасолею на пару

Один з кращих способів приготування овочів – на пару. Таким чином, вам не доведеться їсти багато рослинних жирів, які, наприклад, виділяються при обсмажуванні овочів.

Інгредієнти:

  • 2 склянки білої квасолі (240 г)
  • 1 помідор (100 г)
  • 1/2 цибулі (50 г)
  • 1 огірок середнього розміру (150 г)
  • 1 зелений перець (90 г)
  • 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
  • 1/4 склянки оцту хересу (60 мл)
  • 2 столові ложки солі (30 г)
  • 1/2 столової ложки гірчиці (8 г)
  • 1/2 чайної ложки перцю (8 г)
  • 2 зубчики часнику (3 г)

Інструкція:

  1. Перше, що вам потрібно зробити, це покласти квасолю у воду на всю ніч, щоб вона була м’якою під час приготування.
  2. Потім варіть квасолю у воді, додавши столову ложку солі і зубчики часнику, щоб надати трохи смаку.
  3. Коли квасоля стане м’якою, вимкніть вогонь, зачекайте, доки вода охолоне і злийте. Потім відставте у бік.
  4. Потім наріжте всі овочі і покладіть їх у водяну баню, щоб пропарити. Це має тривати приблизно 15 хвилин.
  5. Потім зробіть соус, перемішавши оливкову олію, решту солі, перець, гірчицю і оцет. Ретельно збийте інгредієнти.
  6. Тепер, коли овочі готові (переконайтеся, що вони м’які), покладіть їх у миску, додайте квасолю, трохи перемішайте, а потім додавайте соус.
  7. Нарешті, все добре перемішайте, щоб смак був рівномірним. Подавайте і насолоджуйтеся салатом.

2. Салат з білою квасолею по-французьки

салат з білою квасолею

Як ми вже знадували, будь-хто може додати власний особливий дотик до будь-якого рецепту. Нижче ви можете дізнатися, як приготувати салат з квасолею по-французьки. Для цього вам знадобиться трохи сиру, щоб надати цій страві кращий смак і вигляд.

Інгредієнти:

  • 1 помідор (100 г)
  • 1 цибуля (100 г)
  • 2 склянки білої квасолі (240 г)
  • 1/4 склянки білого винного оцту (60 мл)
  • 1 столова ложка соєвого соусу (15 мл)
  • 2 столові ложки солі (30 г)
  • 1 столова ложка перцю (15 г)
  • 1/2 склянки тертого сиру (60 г)
  • 1/2 склянки баклажанів (60 г)
  • 3 столові ложки оливкової олії (45 мл)

Інструкція:

  1. Зваріть квасолю для того, щоб потім її можна було приготувати в духовці.
  2. Потім наріжте всі овочі і покладіть їх у водяну баню, щоб пропарити. Додайте одну столову ложку солі для смаку.
  3. Після цього зробіть соус, змішавши дві столові ложки оливкової олії, соєвий соус, сіль, перець і винний оцет.
  4. Після того, як овочі будуть готові, покладіть їх у форму для випікання, додайте білу квасолю, налийте соус, додайте останню столову ложку оливкової олії і посипте сиром.
  5. Нарешті, поставте форму у духовку при температурі 180 ° C на 15 хвилин, щоб сир розплавився.
  6. Потім дайте страві охолонути і подавайте. Насолоджуйтеся!

Diccionario del vino. Vinagre de vino. 2018. Available at: http://www.diccionariodelvino.com/index.php/vinagre-de-vino/. Accessed 11/17, 2018.

MedlinePlus. Fibra en la dieta. 2018. Available at: https://medlineplus.gov/spanish/dietaryfiber.html. Accessed 11/17, 2018.

Wikipedia. Phaseolus vulgaris. 2018. Available at: https://es.wikipedia.org/wiki/Phaseolus_vulgaris. Accessed 11/17, 2018.