Як приготувати салат з квасолею: 2 цікаві рецепти
Салат з квасолею не є такою стравою, про яку ви чуєте кожного дня. Однак якщо ви шанувальник салатів і бобових, ці рецепти двох різних салатів з квасолею вам сподобаються.
Це типова страва в деяких регіонах Іспанії. В оригінальному рецепті всі овочі ріжуть маленькими кубиками.
Однак, багато різних кухонь світу запозичили цю страву, і всі вони додали салату свій власний особливий дотик, додавши певні овочі або салатні заправки, щоб забезпечити йому кращий смак. Зазвичай цей салат подається з приправою або особливою заправкою. Однак це залежить від кожного регіону і від смаку кожної людини.
Крім того, цей салат з квасолею вважається прекрасною стравою, через те, що він насичений поживними речовинами і вуглеводами.
А все завдяки квасолі. Бобові є джерелом білка, вітаміну В, натрію, калію, заліза і магнію. Крім того, вони не містять жиру і холестерину.
А ще:
- Завдяки вмісту альфа-амілази боби допомагають блокувати вуглеводи. Також цей фермент допомагає регулювати рівень цукру в крові. З цієї причини боби можуть бути корисними для схуднення.
- Вони можуть допомогти знизити рівень холестерину через високий вміст клітковини.
- Квасоля може допомогти захистити шкіру, оскільки вона також містить антиоксиданти.
Крім усього вищесказаного, пам’ятайте, що квасоля ідеально підходить для дотримування збалансованого харчування, що полягає у вживанні інгредієнтів, таких як овочі, принаймні, від трьох до чотирьох разів на тиждень.
Нижче ви можете ознайомитися з двома різними способами приготування салату з квасолею.
Не треба чекати, спробуйте приготувати цей смачний салат вже зараз!
Два різних способи, щоб приготувати салат з квасолею
1. Салат з квасолею на пару
Один з кращих способів приготування овочів – на пару. Таким чином, вам не доведеться їсти багато рослинних жирів, які, наприклад, виділяються при обсмажуванні овочів.
Інгредієнти:
- 2 склянки білої квасолі (240 г)
- 1 помідор (100 г)
- 1/2 цибулі (50 г)
- 1 огірок середнього розміру (150 г)
- 1 зелений перець (90 г)
- 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
- 1/4 склянки оцту хересу (60 мл)
- 2 столові ложки солі (30 г)
- 1/2 столової ложки гірчиці (8 г)
- 1/2 чайної ложки перцю (8 г)
- 2 зубчики часнику (3 г)
Інструкція:
- Перше, що вам потрібно зробити, це покласти квасолю у воду на всю ніч, щоб вона була м’якою під час приготування.
- Потім варіть квасолю у воді, додавши столову ложку солі і зубчики часнику, щоб надати трохи смаку.
- Коли квасоля стане м’якою, вимкніть вогонь, зачекайте, доки вода охолоне і злийте. Потім відставте у бік.
- Потім наріжте всі овочі і покладіть їх у водяну баню, щоб пропарити. Це має тривати приблизно 15 хвилин.
- Потім зробіть соус, перемішавши оливкову олію, решту солі, перець, гірчицю і оцет. Ретельно збийте інгредієнти.
- Тепер, коли овочі готові (переконайтеся, що вони м’які), покладіть їх у миску, додайте квасолю, трохи перемішайте, а потім додавайте соус.
- Нарешті, все добре перемішайте, щоб смак був рівномірним. Подавайте і насолоджуйтеся салатом.
2. Салат з білою квасолею по-французьки
Як ми вже знадували, будь-хто може додати власний особливий дотик до будь-якого рецепту. Нижче ви можете дізнатися, як приготувати салат з квасолею по-французьки. Для цього вам знадобиться трохи сиру, щоб надати цій страві кращий смак і вигляд.
Інгредієнти:
- 1 помідор (100 г)
- 1 цибуля (100 г)
- 2 склянки білої квасолі (240 г)
- 1/4 склянки білого винного оцту (60 мл)
- 1 столова ложка соєвого соусу (15 мл)
- 2 столові ложки солі (30 г)
- 1 столова ложка перцю (15 г)
- 1/2 склянки тертого сиру (60 г)
- 1/2 склянки баклажанів (60 г)
- 3 столові ложки оливкової олії (45 мл)
Інструкція:
- Зваріть квасолю для того, щоб потім її можна було приготувати в духовці.
- Потім наріжте всі овочі і покладіть їх у водяну баню, щоб пропарити. Додайте одну столову ложку солі для смаку.
- Після цього зробіть соус, змішавши дві столові ложки оливкової олії, соєвий соус, сіль, перець і винний оцет.
- Після того, як овочі будуть готові, покладіть їх у форму для випікання, додайте білу квасолю, налийте соус, додайте останню столову ложку оливкової олії і посипте сиром.
- Нарешті, поставте форму у духовку при температурі 180 ° C на 15 хвилин, щоб сир розплавився.
- Потім дайте страві охолонути і подавайте. Насолоджуйтеся!
- Diccionario del vino. Vinagre de vino. 2018. Available at: http://www.diccionariodelvino.com/index.php/vinagre-de-vino/. Accessed 11/17, 2018.
- MedlinePlus. Fibra en la dieta. 2018. Available at: https://medlineplus.gov/spanish/dietaryfiber.html. Accessed 11/17, 2018.
- Wikipedia. Phaseolus vulgaris. 2018. Available at: https://es.wikipedia.org/wiki/Phaseolus_vulgaris. Accessed 11/17, 2018.