Як приготувати смачний пиріг зі шпинатом і мангольдом
Деякі люди мають здоровий спосіб життя, виконують регулярно фізичні вправи і мають здорові харчові звички. Якщо це про вас, тоді вам обов’язково сподобається ця стаття, в якій ви дізнаєтеся, як зробити смачний пиріг зі шпинатом і мангольдом. Це чудовий вегетаріанський рецепт!
Багато хто не любить, як виглядає і смакує шпинат, але ми запевняємо вас, що цей рецепт змусить вас полюбити шпинат. І, перш за все, майте на увазі, що надзвичайно важливо включити цей овоч у свій раціон принаймні раз на тиждень.
Шпинат зберігає ваше серце здоровим і володіє протизапальними властивостями, які можуть поліпшити хвороби, такі як артрит. Він також захищає слизову оболонку шлунка і покращує нейрональну активність завдяки тому, що він містить мінерали, такі як натрій, фолат і певні антиоксиданти.
Що стосується мангольда, ця рослина має дивовижні поживні властивості. Він багатий на вітамін А, який допомагає зберегти вашу шкіру молодою, та покращує зір. Він також містить фолат, який сприяє формуванню червоних і білих кров’яних клітин і зміцненню імунної системи.
Мангольд також багатий мінералами, такими як калій, який наповнює вас енергією під час напруженого робочого дня, магній, який зберігає ваш кишківник здоровим, і залізо, яке запобігає анемії і підвищує рівень гемоглобіну.
Це лише деякі з причин, чому ви повинні зробити цей корисний пиріг зі шпинатом і мангольдом. Крім того, ви також можете додати щось своє до цього рецепту, оскільки він дуже універсальний.
Якщо ви хочете мати більш здоровий спосіб життя, це хороший перший крок. Ви також можете зробити веганську версію, замінивши деякі інгредієнти. Ми впевнені, що вам сподобається!
Як зробити пиріг зі шпинатом і мангольдом
Якщо вам набридло те, що ви готуєте щовечора на вечерю, ви просто повинні творчо підійти до цього і відкрити для себе нові рецепти. Цей пиріг зі шпинатом і мангольдом здивує усіх, і ми гарантуємо, що навіть вашим маленьким дітям він сподобається.
Він не тільки неймовірно смачний, але й дуже корисний для здоров’я всієї родини. Його також легко зробити, бо для нього потрібні прості інгредієнти. Цей рецепт насичений поживними речовинами, які змусять вас почувати себе більш енергійними. Це також дуже смачне!
Ви можете зробити його на обід або вечерю, як основну страву.
Інгредієнти
- 3 склянки шпинату (135 г)
- 2 склянки мангольду (90 г)
- ½ цибулі
- 2 готових коржі
- 3 варені яйця
- ¼ склянки тертого сиру (50 г)
- 1 яєчний білок
- 1 чайна ложка мускатного горіха (15 г)
- 2 столові ложки солі (30 г)
- 1 столова ложка перцю (15 г)
- 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
Приготування
- Налийте олію на сковорідку, перед тим, як додавати туди інгредієнти. Для цього використовуйте оливкову олію.
- Потім візьміть форму для пирога і покладіть один корж вниз.
- Після цього розріжте шпинат і мангольд на дуже дрібні шматочки і помістіть їх у миску. Додайте сир та яєчний білок і добре перемішайте.
- Після цього додайте сіль, перець і мускатний горіх. Знову перемішайте, щоб відчувалися всі смаки.
- Потім розріжте варені яйця на шматочки і перекладіть утворену суміш у форму для пирога, додавши шар яєць, і накрийте іншим коржем.
- Нарешті, розігрійте духовку до 180 ° C – 200 ° C.
- Як тільки нагріється, поставте пиріг в духовку. Випікайте приблизно 30 хвилин.
- Ваш пиріг буде готовий, коли він стане золотого кольору. Ви також можете проткнути його зубочисткою, щоб перевірити. Якщо вона вийде сухою, це значить, що він готовий.
Додаткові поради
- Щоб зробити веганський варіант цього рецепту, ви можете замінити яйце тофу-пюре, насінням льону або кукурудзяним крохмалем з 2 столовими ложками води (30 мл).
- Також можна додати інші овочі, такі як цибуля і зелений перець.
- У деяких супермаркетах або спеціалізованих магазинах можна знайти вегетаріанські готові коржі для пирога.
- Замість використання шару вареного яйця можна використовувати баклажани, які теж дуже корисні.
- Також, вибирайте веганський сир для приготування цього рецепта.
- Colonna, E., Rouphael, Y., Barbieri, G., & De Pascale, S. (2016). Nutritional quality of ten leafy vegetables harvested at two light intensities. Food Chemistry, 199, 702–710. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2015.12.068
- Ismail, A., Marjan, Z. M., & Foong, C. W. (2004). Total antioxidant activity and phenolic content in selected vegetables. Food Chemistry, 87(4), 581–586. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2004.01.010
- Roberts, J. L., & Moreau, R. (2016, August 1). Functional properties of spinach (Spinacia oleracea L.) phytochemicals and bioactives. Food and Function. Royal Society of Chemistry. https://doi.org/10.1039/c6fo00051g